Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

doszerk - 2020. július 5. 9:32

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

A veszélyhelyzetre tekintettel döntött úgy az intézmény vezetése, hogy nem kockáztatja meg az esetleges egészségügyi következményeket, így a mintegy 160 érintettnek postai úton kézbesítik majd a tanulmányaik elvégzését igazoló okleveleket, diplomákat.

Az egészség az első

"A hallgatók és a vendégek érdekeit szem előtt tartva nem rendeztük meg a hagyományos diplomaátadó ünnepséget, annak elkerülése okán, nehogy egy járványügyi gócpont alakuljon ki. Az ide évben mintegy 160 tanulónk végzett – a bent ragadt okleveleket és egyéb dokumentumaikat postai úton juttatjuk el hozzájuk" - mondta el Lászlóné Kenyeres Krisztina, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási igazgatója a DSTV-nek adott interjúban. Hozzátette: ősztől a megszokott kerékvágásba tér majd vissza az intézmény, bár az ügyfélfogadás idejében előfordulhat néhány kisebb változás, ám az oktatásban mindenképpen a veszélyhelyzetet megelőző, hagyományos módon dolgoznak majd tovább a kényszerű online oktatás helyett.

Továbbra is népszerű a DUE

Az egyetem oktatási igazgatója azt is elárulta: hálásan nyugtázhatják, hogy az intézmény népszerűsége nem csökkent, így a műszaki, informatikai és társadalomtudományi terület, illetve a mesterképzések, a tanár szak, valamint a kiegészítő szak iránt is élénk volt az érdeklődés.

Cs. L.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Oktatás

SNI-s gyerekek: közös problémafeltárás

SNI-s gyerekek: közös problémafeltárás

2021. jan. 24.

"Érzékeny témáról egyeztetünk, vékony jégen" – a sajátos nevelési igényű gyerekek helyzetének javítását célzó együttműködésről szervezett kerekasztal-beszélgetést az önkormányzat a Városháza közgyűlési termében a napokban. Túlzás nélkül: nagyon komoly probléma, ergo nagyon komoly program jelenthet megoldást.

Modellváltásról döntött a Dunaújváros Egyetem szenátusa

Modellváltásról döntött a Dunaújváros Egyetem szenátusa

2021. jan. 23.

Egyhangúlag támogatta a modellváltás lehetőségét, az erről szóló egyeztető tárgyalások kezdeményezését a Dunaújvárosi Egyetem szenátusa.

Vírushelyzet: nem várható változás az érettségi vizsgák terén

Vírushelyzet: nem várható változás az érettségi vizsgák terén

2021. jan. 13.

Az érettségi vizsgákig még csaknem négy hónap van hátra, de a kormány nem tervez változtatni az érettségi szabályain és időpontján sem, hangzott el az operatív törzs tájékoztatóján tegnap.

A középiskolákban a digitális oktatás fenntartását javasolják (FRISSÍTVE!)

A középiskolákban a digitális oktatás fenntartását javasolják (FRISSÍTVE!)

2021. jan. 08.

A középiskolai digitális oktatás meghosszabbítását javasolja a kormánynak az operatív törzs a január 11-én lejáró korlátozó intézkedések közül. A javaslat természetesen a dunaújvárosi intézmények oktatási rendjét is érinti. (FRISSÍTVE!)

PDSZ: nyílt levél az oltási rend ügyében

PDSZ: nyílt levél az oltási rend ügyében

2021. jan. 04.

Nyílt levélben követeli az eddig napvilágot látott oltási terv módosítását a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmánya. A cél, hogy az oktatási szféra dolgozói is mihamarabb kapjanak a koronavírus elleni védőoltásból. A PDSZ a DO-hoz is eljuttatta a dokumentumot – máris mutatom!

DSTV: online nyílt napot szervez a DUE

DSTV: online nyílt napot szervez a DUE

2020. dec. 19.

Második alkalommal szervez online nyílt napot a Dunaújvárosi Egyetem. Az eseményen az intézményben folyó műszaki, informatikai, gazdasági és média képzéseket ismerhetik meg az érdeklődők, de egy emelt szintű érettségire felkészítő kurzusba is bepillantást nyerhetnek. Előzetes regisztráció nem szükséges a részvételhez, de érdemes jelezni a részvételi szándékot!

Magyar Művészetoktatásért Plakett a zeneiskolának

Magyar Művészetoktatásért Plakett a zeneiskolának

2020. dec. 18.

Dunaújvárosi díjazottja is van a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége idei elismerésének: a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola került a hat intézményi kitüntetett közé. Gratulálunk! Ritmus és harmónia a hajtás után.