Dunaújváros Hetilap

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

2020. július 9. (csütörtök) 17:12 - doszerk

Több fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
 

Nomen est omen, azaz: nevében a végzete, mondhatnánk annak hallatán, amit Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere jelentett be a közelmúltban egy sajtó nyilvános eseményen, miszerint: két diófával szépül majd meg az Akácfa utca és a Diófa utca sarka, mégpedig a lakók kérésének eleget téve. 
A város első embere a körzet önkormányzati képviselőjével, Székely Károllyal közösen járta be a Béke városrész egyes pontjait. Elsőként a Kertvárosban tettek látogatást, ahol a faültetés mellett némi zöldterület- rendezést is terveznek. Ezt már a környéket képviselő Székely Károly tette hozzá, aki elmondta, ügyelni fognak rá, hogy a közmű vezetékek ne jelentsenek problémát, és ne zavarja egymást az infrastruktúra és az élővilág. 
Ezt követően a Hold utcába ment a polgármester és az önkormányzati képviselő. Itt egy jól sikerült virágosítást láthattak, illetve ezen a helyszínen elhangzott: mivel Székely Károly polgári foglalkozását tekintve fogorvos, nagy hangsúlyt fektet a szájhigiéniára, amelynek alapjait a gyermekkorban kell lefektetni, így a következő tanévtől egy olyan kezdeményezést indítanak, amelynek célja az, hogy a leendő felnőttek már fiatal korukban fordítsanak figyelmet fogaik egészségére. 
Mint azt Pintér Tamás kiemelte: bár ez az állam feladata lenne, az önkormányzat lehetőségeihez mérten az egészségügy ezen ágát is igyekszik felkarolni.

Cs. L.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.