Dunaújváros Hetilap

Felszabadító műveletek

2020. július 7. (kedd) 15:52 - doszerk

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!

Folyamatosan szállítják el az elhagyott, lejárt műszaki engedéllyel, vagy hatósági jelzéssel nem rendelkező autókat az önkormányzat megbízásából a közterület-felügyelet és az ezzel foglalkozó alvállalkozó munkatársai. Legutóbb a Köztársaság és a Martinovics utca egy-egy parkolóhelye "szabadult fel" a kezdeményezésnek köszönhetően.

A Köztársaság és a Martinovics utcában folytatódott az elszállítás

Korábban a város több pontjáról is elszállítottak üzemképtelen, a forgalomból kivont, hatósági engedéllyel nem rendelkező gépjárműveket a közterületekről. Ezeket a lépéseket természetesen megfelelő intézkedések előzték meg- árulta el Barta Endre, a 4. számú körzet önkormányzati képviselője, aki elmondta: figyelmeztető cédulákat helyeztek el az autók szélvédőjén, amely a tulajdonosokat arra szólítja fel, hogy amennyiben a megadott határidőn belül nem gondoskodik az autó elszállításáról, úgy az illetékes hatóság fogja eltávolítani a gépjárművet a közterületről.

Végh Zoltán felvételei

Igazodtak az igényekhez

Barta Endre hangsúlyozta: a jelzések alapján meghosszabbították ezt a türelmi időt, mivel több autó tulajdonos jelezte, hogy meg tudja oldani a jármű elszállítását, azonban ehhez hosszabb időtartamra van szüksége. Ez a „várakozási” időszak azonban a közelmúltban véget ért, így az illetékes hatóságok az önkormányzat megbízásából megkezdték a „gazdátlanul” álló személygépkocsik elszállítását, amely által égető fontosságú parkolóhelyek szabadulnak fel: legutóbb a Köztársaság utcában, a biztosító társaság épülete előtt álló parkolóból, illetve a Martinovics utca 3. számú ház mögötti területről, a Petőfi iskola hátsó udvara melletti várakozó helyekről szállítottak el egy- egy roncsot.

Felkészül a Béke városrész és a Belváros

Barta Endre elmondta: természetesen a munkálatok a jövőben is folytatódnak, egyetlen városrész sem fog kimaradni a „felszabadító hadműveletek” alól, így egyebek mellett a Belvárosból, az Apáczai Csere János úti nagy parkolóból, illetve a Béke városrész egyes részeiről is el fognak tüntetni néhány járművet, amelyek amellett, hogy a parkolóhelyek számát csökkentik, az esztétikai szempontoknak sem felelnek meg.

Cs. L.

A rovat további hírei: Közélet

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.