Dunaújváros Hetilap

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Öcaline - 2020. július 4. 9:19

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Idén immár nyolcadszorra  indítja el Dolgozói Önkéntes Programját a Hankook Tire Magyarország Kft. – a vállalat a helyi közösségek mindennapjait megkönnyítő kezdeményezéseket támogat a program révén. 

Első a közösség

A finanszírozott projekteket 2020-ban is a gumiabroncsgyár dolgozóinak javaslatai alapján választották ki, áll a DO-hoz eljuttatott friss összegzésben: a vállalat Fejér, Bács-Kiskun, Tolna és Pest megyében összesen 37 projekt megvalósulását segíti – összesen mintegy 18 millió forinttal.
A közösségi összefogás ebben az évben új értelmet nyert: még fontosabb életre hívni és véghez vinni olyan projekteket, melyekkel hozzájárulhatunk a helyi életkörülmények javításához. A Hankook Tire ezért is tartja fontosnak, hogy az idei évben is elinduljon a Dolgozói Önkéntes Programja – idén immáron nyolcadik alkalommal. A program szervezői a "Bevált recepten ne változtass!" elvét követték: a vállalat megvásárolja a pályázatokban szereplő eszközöket és alapanyagokat, míg a dolgozók munkaidőn kívül, önkéntes munkával valósítják meg a projekteket. Munkájukat külsős önkéntesek, például a szülői közösségek tagjai, tanárok és óvodapedagógusok, illetve az érintett intézmények dolgozói is segítik.
A Hankook 2013-ban indította el Dolgozói Önkéntes Programját környezetszépítő és közösségépítő céllal. A programban eddig összesen 740 Hankook-önkéntes több mint 19 ezer munkaórában segített a környékbeli szervezeteknek, és az elmúlt hét év során összesen 199 projekt valósult meg. Az önkéntesek bölcsődéket, óvodákat és iskolákat szépítettek meg, a nyílászárók cseréjétől a vizesblokkok felújításán át a teljes festésig, továbbá játszótereket építettek, sportpályák öltözőjét modernizálták, de közterületeket is parkosítottak az elmúlt években.

Tételes mutatók

A Dolgozói Önkéntes Program 2020-as kiírásában ismét a Hankook dolgozói javasolhattak támogatandó projekteket, hiszen ők első kézből tapasztalják, hogy egy-egy helyi közösséget mivel lehet a leginkább segíteni. 
A 37 kiválasztott projekt közül 18 Dunaújvárosban, 19 pedig a régióban (többek között Perkáta, Szalkszentmárton, Cece, Kulcs, Igar, Szabadszállás, Kalocsa, Baracs vagy Solt) valósul meg. A projektek között találhatunk például óvoda-, iskola- és bölcsődefelújításokat, de önkéntes tűzoltó bázis, közösségi ház vagy könyvtár fejlesztésére, tatarozására is sor kerül. 
Az egyes pályázatok kivitelezését az eddigi évekhez hasonlóan változatos formában hajtják végre az önkéntesek: van, ahol padlófelújításban segítenek, másutt a közösségi teret varázsolják újjá, de egyes szervezeteknek napvitorlára van szüksége, vagy esetleg játszótérre.

(Fotó: Hankook Tire)

A rovat további hírei: Közélet

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

2024. már. 13.

Közös megemlékezésre várja a városlakókat az önkormányzat március 15-én – az ünnepség helyszíne idén is a forradalmi emlékmű lesz pénteken délelőtt. A koszorúzás után avatják a Kistemetőben Rosti Pál felújított síremlékét.