Dunaújváros Hetilap

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 4. (szombat) 9:19 - Öcaline

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Idén immár nyolcadszorra  indítja el Dolgozói Önkéntes Programját a Hankook Tire Magyarország Kft. – a vállalat a helyi közösségek mindennapjait megkönnyítő kezdeményezéseket támogat a program révén. 

Első a közösség

A finanszírozott projekteket 2020-ban is a gumiabroncsgyár dolgozóinak javaslatai alapján választották ki, áll a DO-hoz eljuttatott friss összegzésben: a vállalat Fejér, Bács-Kiskun, Tolna és Pest megyében összesen 37 projekt megvalósulását segíti – összesen mintegy 18 millió forinttal.
A közösségi összefogás ebben az évben új értelmet nyert: még fontosabb életre hívni és véghez vinni olyan projekteket, melyekkel hozzájárulhatunk a helyi életkörülmények javításához. A Hankook Tire ezért is tartja fontosnak, hogy az idei évben is elinduljon a Dolgozói Önkéntes Programja – idén immáron nyolcadik alkalommal. A program szervezői a "Bevált recepten ne változtass!" elvét követték: a vállalat megvásárolja a pályázatokban szereplő eszközöket és alapanyagokat, míg a dolgozók munkaidőn kívül, önkéntes munkával valósítják meg a projekteket. Munkájukat külsős önkéntesek, például a szülői közösségek tagjai, tanárok és óvodapedagógusok, illetve az érintett intézmények dolgozói is segítik.
A Hankook 2013-ban indította el Dolgozói Önkéntes Programját környezetszépítő és közösségépítő céllal. A programban eddig összesen 740 Hankook-önkéntes több mint 19 ezer munkaórában segített a környékbeli szervezeteknek, és az elmúlt hét év során összesen 199 projekt valósult meg. Az önkéntesek bölcsődéket, óvodákat és iskolákat szépítettek meg, a nyílászárók cseréjétől a vizesblokkok felújításán át a teljes festésig, továbbá játszótereket építettek, sportpályák öltözőjét modernizálták, de közterületeket is parkosítottak az elmúlt években.

Tételes mutatók

A Dolgozói Önkéntes Program 2020-as kiírásában ismét a Hankook dolgozói javasolhattak támogatandó projekteket, hiszen ők első kézből tapasztalják, hogy egy-egy helyi közösséget mivel lehet a leginkább segíteni. 
A 37 kiválasztott projekt közül 18 Dunaújvárosban, 19 pedig a régióban (többek között Perkáta, Szalkszentmárton, Cece, Kulcs, Igar, Szabadszállás, Kalocsa, Baracs vagy Solt) valósul meg. A projektek között találhatunk például óvoda-, iskola- és bölcsődefelújításokat, de önkéntes tűzoltó bázis, közösségi ház vagy könyvtár fejlesztésére, tatarozására is sor kerül. 
Az egyes pályázatok kivitelezését az eddigi évekhez hasonlóan változatos formában hajtják végre az önkéntesek: van, ahol padlófelújításban segítenek, másutt a közösségi teret varázsolják újjá, de egyes szervezeteknek napvitorlára van szüksége, vagy esetleg játszótérre.

(Fotó: Hankook Tire)

A rovat további hírei: Közélet

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.