Időjárás: beüt a hőség, küszöbön a kánikula

Öcaline - 2020. július 27. 9:11

Az elmúlt napok mozgalmas, csapadékos időjárása után újabb kihívások várnak ránk – komoly kánikulával számolhatunk egészen csütörtökig a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. Utána lesz egy kis felfrissülés, de a hét végére visszaköszön a meleg idő.

"Országos hőség közeleg" – kezdte szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szerkesztője. Amint az ablakon kipillantva tapasztalhatjuk is, napos, gomolyfelhős idő van – és ma egész nap hasonlóra számíthatunk. Már a keleti országrészben is kicsi az esély záporra, vagy zivatarra, bár az északnyugati szél gyakran megélénkül. Gyorsan emelkedik viszont a hőmérséklet, térségünkben nap délután 30-32 fok közötti meleg nyári idővel számolhatunk.
A folytatási is hasonlónak ígérkezik, a friss modellfuttatások szerint kedden csak kevés felhő zavarja a július végi perzselő napsütést. Csapadék nem alakul ki, azonban kiváló strandidő várható – 29-34 fokos kánikulával. A déli szél mérsékelt marad. Szinte pepitában ugyanilyen időnk lesz szerdán – egészen estig marad a napos, nagyon meleg nyaralóidő, aztán északnyugat felől megérkeznek a záporok, zivatarok. Nap közben 30-35 fok közötti országos hőség ígérkezik; estig élénk lehet a déli, délkeleti légmozgás, estétől aztán az északnyugati szél erősödik meg. 
Némi változás várható a hét közepén, csütörtökön egy gyenge hidegfront okoz hajnalban elszórt csapadékot, de napközben már sok napsütés valószínű a középtávú előrejelzések specialistája szerint. Az északnyugati szél élénk marad, és várhatóan kissé felfrissül a levegő – délután "csak" 28-29 körüli értékekkel számolhatunk.
Az átmeneti felfrissülés még pénteken is érezteti hatását, de mind ekkor, mind a hét végén sok napsütésre, kellemes nyári időre van kilátás – pénteken még 25-27, a hét végén 30-32 fok közötti maximumokkal. Csapadékra kicsi az esély.

Igazi nyári időnk lesz – használja ki mindenki, aki csak teheti!

(Fotó: Így látjuk MI! – Marton Ágota képe)

A rovat további hírei: Mozaik

Tökgatyó babáknak, mocorgóknak és totyogóknak

Tökgatyó babáknak, mocorgóknak és totyogóknak

2024. már. 19.

A tökgatyó kötelező ruhadarab minden gyerkőc számára. A cikkben annak járunk utána, hogy miért nélkülözhetetlen, milyen előnyei vannak, valamint azt is eláruljuk, hogy hol érdemes beszerezni ezt a különleges viseletet. (X)

DSTV: továbbra sem könnyű a vendéglátós fronton

DSTV: továbbra sem könnyű a vendéglátós fronton

2024. már. 19.

Alaposan próbára tette a szféra szereplőit a világjárvány és az energiaválság, derül ki a DSTV összegzéséből. A stáb a Csibész Csibefaloda vezetőjétől érdeklődött túlélés módjáról és a jelen kihívásairól. Hangkép.

Mindent visz a Tökmagbazár az MMK-ban

Mindent visz a Tökmagbazár az MMK-ban

2024. már. 18.

Familiáris viszonylatban elég rég hoztak lázba a rugdalódzók és a gyermekjátékok, mégis nagyon gyorsan berántott, le is nyűgözött a Tökmagbazár legutóbbi forgataga a Munkásművelődési Központban.

Változékony idő, szöcskéző hőmérsékleti értékekkel

Változékony idő, szöcskéző hőmérsékleti értékekkel

2024. már. 18.

A periódus végén, azaz vasárnap csak 10 fok körüli maximumok lehetnek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint, ráadásul a héten többször előfordulnak hajnalban fagypont körüli értékek is.

Sajátítsd ez az energetikai fiatalítás csodálatos módszerét!

Sajátítsd ez az energetikai fiatalítás csodálatos módszerét!

2024. már. 18.

Talán sokat hallottál már az Access Consciousness rendszeréről, az Access Bars terápiáról, és talán felkeltette az érdeklődésedet az energetikai fiatalításként emlegetett Access Facelift kezelés is. (X)

A kipufogó tuning robogókon egyszerűen megoldható, de miért lehet előnyös?

A kipufogó tuning robogókon egyszerűen megoldható, de miért lehet előnyös?

2024. már. 17.

Fontos azonban azt is megemlíteni, hogy az egész folyamatba csak akkor érdemes belevágni, ha pontosan tudjuk, hogy mit is csinálunk. (X)

Széchenyi 70: közeleg a Nagy Találkozás!

Széchenyi 70: közeleg a Nagy Találkozás!

2024. már. 17.

Várhatóan több száz vendég, jobbára az intézmény padjait egykor koptató "örökdiák" teszi tiszteletét a Széchenyi István Gimnázium alapítása 70. évfordulóját ünneplő egész napos dzsemborin – a Nagy Találkozás kavalkádjának jövő szombaton ad otthont a gimi, itt  a részletes program!