Időjárás: mérsékelten meleg, kellemes nyár

Öcaline - 2020. július 13. 11:09

Sok napsütés a hét elején, aztán egy kis csapadékzóna frissítésnek, de a vége megint szép – kellemes napot ígér a DO időjárási szakértője. Kánikulával nem számolhatunk, de vihar se fenyeget; szép nyári napok a hajtás után.
 

"Mérsékelten meleg napok!" – a tikkasztó hőség után még olvasni is öröm volt a nyitómondatot Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus meteorológiai portál szerkesztőjének hétindító előrejelzéséből. Lássuk a részleteket!
Amint azt tapasztalhatjuk is, sok napsütés néha egy-két gomolyfelhő jellemzi a délelőtti időjárást térségünkben – nap közben egészen pici esély lesz egy-egy frissítő záporra. Gyenge marad a változó irányú szél, a reggeli 9-15 fokos süllyedés után is mérsékelten meleg lesz; 22-25 fok közötti értékekkel számolhatunk.
A közeli kilátások hasonló mutatókat ígérnek: a friss modellek szerint kedden és szerdán is folytatódik a napos, gomolyfelhős, száraz időjárás. Nem lesz csapadék, de hűvös reggelekre számíthatunk:  hajnalban 6-15, délutánonként 22-29 fok valószínű. Emellett kedden az északkeleti, szerdán a délnyugati szél élénkül meg.
Ez utóbbi révén egy mediterrán ciklon érheti el térségünket a hét közepén: csütörtökön (aztán pénteken is!) gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Mindkét nap szórványosan lehetnek záporok, egy-egy futó zivatar sem kizárt. A csapadékzóna térségében megerősödhet az északnyugati szél – és mindkét napon 21 és 27 fok közötti maximumok várhatók.
Mindezek után valódi strandidőt ígér a hétvége a középtávú előrejelzések specialistája szerint– erősödő nappali felmelegedéssel. Sok napsütésre van kilátás, és bár a reggelek még mindig viszonylag hűvösebbek lehetnek, szombaton 24-28, míg vasárnap már 25-31 fok közötti csúcsokkal számolhatunk.

Szép nyári napok – irány a vízpart mindenkinek, aki csak teheti!

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

2022. dec. 03.

Egyéves születésnapról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK-ban zászlót bontott Tökmag Bazár kifejezetten a kisgyermekes családok számára életre hívott kezdeményezése folyamatos fejlődött –népszerűségét az árusok és látogatók folyamatosan növekvő száma is igazolja. Hangkép.
 

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)