Időjárás: mérsékelten meleg, kellemes nyár

2020. július 13. (hétfő) 11:09 - Öcaline

Sok napsütés a hét elején, aztán egy kis csapadékzóna frissítésnek, de a vége megint szép – kellemes napot ígér a DO időjárási szakértője. Kánikulával nem számolhatunk, de vihar se fenyeget; szép nyári napok a hajtás után.
 

"Mérsékelten meleg napok!" – a tikkasztó hőség után még olvasni is öröm volt a nyitómondatot Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus meteorológiai portál szerkesztőjének hétindító előrejelzéséből. Lássuk a részleteket!
Amint azt tapasztalhatjuk is, sok napsütés néha egy-két gomolyfelhő jellemzi a délelőtti időjárást térségünkben – nap közben egészen pici esély lesz egy-egy frissítő záporra. Gyenge marad a változó irányú szél, a reggeli 9-15 fokos süllyedés után is mérsékelten meleg lesz; 22-25 fok közötti értékekkel számolhatunk.
A közeli kilátások hasonló mutatókat ígérnek: a friss modellek szerint kedden és szerdán is folytatódik a napos, gomolyfelhős, száraz időjárás. Nem lesz csapadék, de hűvös reggelekre számíthatunk:  hajnalban 6-15, délutánonként 22-29 fok valószínű. Emellett kedden az északkeleti, szerdán a délnyugati szél élénkül meg.
Ez utóbbi révén egy mediterrán ciklon érheti el térségünket a hét közepén: csütörtökön (aztán pénteken is!) gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Mindkét nap szórványosan lehetnek záporok, egy-egy futó zivatar sem kizárt. A csapadékzóna térségében megerősödhet az északnyugati szél – és mindkét napon 21 és 27 fok közötti maximumok várhatók.
Mindezek után valódi strandidőt ígér a hétvége a középtávú előrejelzések specialistája szerint– erősödő nappali felmelegedéssel. Sok napsütésre van kilátás, és bár a reggelek még mindig viszonylag hűvösebbek lehetnek, szombaton 24-28, míg vasárnap már 25-31 fok közötti csúcsokkal számolhatunk.

Szép nyári napok – irány a vízpart mindenkinek, aki csak teheti!

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: jó kedvvel, hőséggel

Időjárás: jó kedvvel, hőséggel

2020. augusztus 08. (szombat)

futott be a szombat, kedves olvasó, mára biztos nem érvényes a Tom Paine című darab legendás kaposvári előadásának legendás aranymondása: "Itt fogsz megfagyni, haver!" 

Folytatódik az élményözön – itt a Fürdőnk Élménydélutánja!

Folytatódik az élményözön – itt a Fürdőnk Élménydélutánja!

2020. augusztus 07. (péntek)

Ismét lehet csobbanni, ezúttal a Fürdőnk Élménydélutánja fantázianevű eseményre csalogatják az vendégeket. A Tourinform Iroda programjának helyszíne az élményfürdő lesz szombaton, adta hírül a város hivatalos weboldala. 

Babahordozás: újkori hóbort vagy több ennél?

Babahordozás: újkori hóbort vagy több ennél?

2020. augusztus 07. (péntek)

A szakemberek egyöntetű álláspontja, hogy a babahordozás fantasztikusan jó hatással van mind a babára, mind az anyára – de mégis mi ez? Valami újkori hóbort, vagy gyökerei régebbre nyúlnak vissza? Horváth Zsuzsi tanár, a 4MOM nevű szervezet egyik vezetője, BBBI babahordozási tanácsadó vendégposztja válaszol.

Eső után szúnyogok – előzzük meg együtt az inváziót!

Eső után szúnyogok – előzzük meg együtt az inváziót!

2020. augusztus 07. (péntek)

Az elmúlt napok csapadékos időjárása, meg a mostani meleg kedvez a szúnyogtenyészetek kialakulásának – a megelőzés fontosságára figyelmeztetnek a szakemberek. Közös erővel a vízgyülemek ellen, szakmai tipptár a hajtás után!

Időjárás: ma már végig derült idő, kirobbanó nyár vár ránk!

Időjárás: ma már végig derült idő, kirobbanó nyár vár ránk!

2020. augusztus 07. (péntek)

Ne ragozzuk: kutya meleg lesz!

Időjárás: délelőtt még ősz, délután már nyár

Időjárás: délelőtt még ősz, délután már nyár

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Véget ér a csapadékos, változékony, mozgalmas periódus, délutántó derült, napos idő várható országszerte; vagyis: visszatér a nyár!

"Hello me": Hogyan ismerhető fel a kiégés?

"Hello me": Hogyan ismerhető fel a kiégés?

2020. augusztus 05. (szerda)

A kiégés szindróma mára mindenki számára ismert fogalom, azonban még így is hajlamosak vagyunk elbagatellizálni a jelentőségét. A kiégés ugyanis nem egyszerű fáradtság vagy munkahelyi nehézség – hanem olyan állapot, ami igazoltan negatív hatást gyakorol az egészségünkre, a társas kapcsolatainkra, és a teljesítményünkre is. Harsányi Kata pszichológus elemez.