Időjárás: mérsékelten meleg, kellemes nyár

Öcaline - 2020. július 13. 11:09

Sok napsütés a hét elején, aztán egy kis csapadékzóna frissítésnek, de a vége megint szép – kellemes napot ígér a DO időjárási szakértője. Kánikulával nem számolhatunk, de vihar se fenyeget; szép nyári napok a hajtás után.
 

"Mérsékelten meleg napok!" – a tikkasztó hőség után még olvasni is öröm volt a nyitómondatot Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus meteorológiai portál szerkesztőjének hétindító előrejelzéséből. Lássuk a részleteket!
Amint azt tapasztalhatjuk is, sok napsütés néha egy-két gomolyfelhő jellemzi a délelőtti időjárást térségünkben – nap közben egészen pici esély lesz egy-egy frissítő záporra. Gyenge marad a változó irányú szél, a reggeli 9-15 fokos süllyedés után is mérsékelten meleg lesz; 22-25 fok közötti értékekkel számolhatunk.
A közeli kilátások hasonló mutatókat ígérnek: a friss modellek szerint kedden és szerdán is folytatódik a napos, gomolyfelhős, száraz időjárás. Nem lesz csapadék, de hűvös reggelekre számíthatunk:  hajnalban 6-15, délutánonként 22-29 fok valószínű. Emellett kedden az északkeleti, szerdán a délnyugati szél élénkül meg.
Ez utóbbi révén egy mediterrán ciklon érheti el térségünket a hét közepén: csütörtökön (aztán pénteken is!) gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Mindkét nap szórványosan lehetnek záporok, egy-egy futó zivatar sem kizárt. A csapadékzóna térségében megerősödhet az északnyugati szél – és mindkét napon 21 és 27 fok közötti maximumok várhatók.
Mindezek után valódi strandidőt ígér a hétvége a középtávú előrejelzések specialistája szerint– erősödő nappali felmelegedéssel. Sok napsütésre van kilátás, és bár a reggelek még mindig viszonylag hűvösebbek lehetnek, szombaton 24-28, míg vasárnap már 25-31 fok közötti csúcsokkal számolhatunk.

Szép nyári napok – irány a vízpart mindenkinek, aki csak teheti!

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Kerti bútorok a nyári időszakra

Kerti bútorok a nyári időszakra

2022. máj. 24.

A forró hőségben senki sem szeret a házban izzadni, a friss levegő még akkor is megoldást jelenthet, ha túl nagy a meleg odakint. (X)

Özvegyi haszonélvezeti jog

Özvegyi haszonélvezeti jog

2022. máj. 23.

Minden, amit az özvegyi öröklési procedúráról tudnia kell! Az özvegyi jog egyrészt az örökhagyó élettársának a hagyatékra való jogát fejezi ki. (X) 

Tömeges jelenlét és élményözön a repülőtéri családi napon (galériával)

Tömeges jelenlét és élményözön a repülőtéri családi napon (galériával)

2022. máj. 23.

Ha nem is a csillagos, de a napsütötte ragyogó ég szabott csak határt a résztvevők lelkesedésének – sokan kilátogattak a repülőtérre vasárnap azzal az elhatározott céllal, hogy bekapcsolódjanak a Családi nap eseményeibe!

Komoly kihívások – avagy így hordoznak ők!

Komoly kihívások – avagy így hordoznak ők!

2022. máj. 23.

Javában tart a Hordozás Hete fantázianevű programsorozat, több komoly és/vagy szórakoztató programot szentel a témának az Anyák a Hordozásért Alapítvány.

Változékony idő várható, de végre jöhet némi csapadék is

Változékony idő várható, de végre jöhet némi csapadék is

2022. máj. 23.

Mozgalmas és izgalmas hetünk lesz időjárási szempontból a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Ha  minden jól alakul, végre ismét lesz részünk égi áldásban. 

A "csináld magad" projektek alapkövei: a kéziszerszámok

A "csináld magad" projektek alapkövei: a kéziszerszámok

2022. máj. 22.

Bárminek is szeretnénk nekiállni saját magunk, a megfelelő eszközök és szerszámok elengedhetetlenek minden munkához. (X) 

Aszfaltkoptatók az alsó Duna-parton (galériával)

Aszfaltkoptatók az alsó Duna-parton (galériával)

2022. máj. 22.

Nem mindennapi látványosságot és nem gyenge bulit, ráadásul jótét célú randevút ígért a benzingőz és a gumifüst híveinek a városunkban rendezett Bimmer Parade az alsó Duna-parton szombaton – és be is váltotta a reményeket!