Kétszer szakadt le az ég városunkban - extra képtár máris itt!

Öcaline - 2020. július 2. 19:23

Nem, a nyitó képen nem egy esőerdőt mutatok - a délutáni (első) felhőszakadást örökítettem meg a Liget közben. Két tomboló vihar, a második jéggel jött. Nagy lépést tettünk a közösségi tartalomszolgáltatás felé, összeállításunkat jobbnál jobb böngészői képekkel színesítjük. Köszönet mindenkinek, aki segített!

Kegyetlen felhőszakadás volt, drága böngészők és aranyos mindenki, az egyik face-csoportban már jeleztem, a Béke téren delfinek játszódtak a Busz-öböl vizében, de viccet félre: kétszer szakadt le az ég városunk területén ma délután, az első volt a durvább, de a másodikkal jég is jött több böngészői jelzés szerint. Spigott szakíróval azon tanakodtunk, hogy a címszavas összegzéshez milyen fotót tegyünk a nyitókép mellé meg után, amikor elkezdtek özönleni a felvételek is a közösségi felületeken, úgyhogy a kérdés megoldódott, mi meg együtt tettünk nagy lépést régi álmom, a közösségi tartalomszolgáltatás felé -  mielőtt a képekre térnék, hadd jöjjön egy nagy KÖSZÖNET mindenkinek, aki (becsszó) első szóra segített!

És most jöjjön az extra képtár, nem is kezdhetünk mással, mint Bense Balázs remek sorozatával, amiből az is kiderül, hogy a Vasmű út csatornahálózatát is betérdeltette a felhőszakadás - íme!

Remek, már-már artisztikus erejű fotóval lépett a porondra Hőhn Csaba, a Dózsa Mozicentrum kontúrja is beragyog, de jól látszik, hogy az eső elég kíméletlen mennyiséget produkált. Azt persze elfelejtettem megkérdezni, hogy a kép előterében jeget látunk-e, így csak remélni merem, hogy nem. (UPDATE - a kép szerzőjének megjegyzése: "jég volt az, biza :("

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban jöjjön Lábodi Krisztián pazar felvétele - többen jelentkeztek szivárványos képpel, nekem ez jött be legjobban, nagy köszönet még egyszer érte. Kegyetlen vihar volt, de túl vagyunk rajta, majd ha megjön a katasztrófavédelem összegzése a károkról, akkor frissítem az állományt - addig is szép estét mindenkinek!

UPDATE - Spigott közben élesítette azt a vidit, amin az Erkel kerti jégverést örökítette meg, 14 zajos és tanulságos másodperc, nézzétek!

A rovat további hírei: Sziréna

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

2024. már. 01.

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség azzal a nővel és férfival szemben, akik egy üzletben dolgozó vagyonőrt bántalmaztak. Verbális csata fajult tettlegességig, értesült a DO.

Súlyos baleset, teljes útzár volt a 62-es úton

Súlyos baleset, teljes útzár volt a 62-es úton

2024. már. 01.

Személyautó sodródott le az útpályáról Dunaújváros és Perkáta közötti szakaszán tegnap késő este. A sofőr sérült meg a balesetben, a forgalmat a 6-os út felé terelték, értesült a DO.