Koronavírus: megelőző fertőtlenítés a napközis táborban

Öcaline - 2020. július 3. 16:07

Pozitív koronavírus-tesztet produkált egy kézilabdaedző, aki hétfőn foglalkozást vezetett a kempingben zajló napközis táborban, adta hírül a GESZ. Fertőtlenítő nagytakarítást tartanak a bázison, a tábor három napra bezár.

Az esetről rendkívüli közleményt publikált facebook oldalán a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ); tájékoztatásuk szerint a nyári táborban hétfőn kézilabda edzést tartott egyik edző pozitív koronavírus-tesztet produkált. Bár nem tudni, hogy már a hétfői edzésen is beteg volt-e a foglalkozást vezető sportember, az esetről azonnal értesítették a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályát, akik bejárást is tartottak a tábor területén, és tájékozódtak az edzésen történtekről.
A GESZ összegzése szerint a hétfői edzés szabadtéren zajlott és nem volt közvetlen kapcsolat (ölelés, puszi) a gyerekekkel. A jelenleg érvényben lévő eljárásrend szempontjai alapján alacsony annak a kockázata, hogy a pedagógusok vagy a gyermekek esetleg megfertőződhettek koronavírussal.

Ugyanakkor az egészségügyi hatóság javaslatára, a járványügyi biztonság és a táborozó gyermekek egészségének védelme érdekében elővigyázatosságból három napra technikai szünetet rendeltek el, hogy a fertőtlenítő nagytakarítást zavartalanul elvégeztethessék. A történtekről tájékoztatták a szülőket – a további turnusokra továbbra is folyik a tábordíj befizetése. A GESZ tájékoztatása szerint a tábor július 6-ig lesz technikai okok miatt zárva, vagyis július 7-én, kedden nyitja meg újra kapuit a gyerekek előtt.

Amennyiben további információt kapunk a fertőtlenítés részleteiről, természetesen frissítjük a cikket!

(Archív fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Sziréna

Baleset és teljes útzár a 6-os főúton

Baleset és teljes útzár a 6-os főúton

2021. jún. 12.

Három személygépkocsi ütközött Adony térségében délelőtt, a forgalmat a sztrádára terelték.

Körözött férfit találtak, elfogás a vége

Körözött férfit találtak, elfogás a vége

2021. jún. 12.

Több körözés volt érvényben a városunkban elcsípett 31 éves férfi ellen. Őrizetbe vették, értesült a DO.

Emberölési kísérlet a vád a sodrófával, vascsővel bántalmazók ellen

Emberölési kísérlet a vád a sodrófával, vascsővel bántalmazók ellen

2021. jún. 11.

Két embernek okoztak életveszélyes sérülést a támadók még 2019 decemberében – a Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, értesült a DO. Bestiális bűntett a hajtás után.

Eltűnése miatt keresik Elemért

Eltűnése miatt keresik Elemért

2021. jún. 10.

A dunaújvárosi rendőrök fordultak a nyilvánossághoz, a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú megtalálása érdekében. Még egy megosztás is segíthet!

Bolti szarkát fogtak

Bolti szarkát fogtak

2021. jún. 10.

A Kenyérgyári úton található áruházból próbált kozmetikai terméket ellopni egy hatvan éves helyi férfi szerdán délután.

Újabb embercsempész bukott – letartóztatás az indítvány

Újabb embercsempész bukott – letartóztatás az indítvány

2021. jún. 09.

Minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását a Dunaújvárosi Járási Ügyészség, aki három külföldi állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez kedden, értesült a DO. 

Eltűnt, nagyon keresik Dorinát

Eltűnt, nagyon keresik Dorinát

2021. jún. 08.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 13 éves lány eltűnése miatt. Már egy megosztás is segíthet!