Dunaújváros Hetilap

Még várják a bejelentéseket

2020. július 30. (csütörtök) 15:53 - spigott

Augusztus 5-éig jelezhetik az életmentő készülékkel rendelkező cégek, s különböző szervezetek, hogy fel szeretnének-e kerülni a városi defibrillátor térképre.

Mint arról beszámoltunk már, a közelmúltban úgy határozott a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete, illetve a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, hogy frissítik a 2017-ben közzétett városi defibrillátor térképet. A május 28-án megrendezett sajtótájékoztatón elhangzott, tizenhét helyen összesen huszonegy életmentő készüléket tudnak elhelyezni azon az információs térképen, melyet a Dózsa György úti posta előtt helyeznek majd el a kezdeményezés szervezői. Mint azt Petrás Gábor koordinátortól megtudtuk, a vizuális térkép acélszerkezete már elkészült, s ezt hamarosan el is helyezik a posta előtti területen.

Mivel így már a térkép elkészítése is véghajrájához érkezik, ezért arra kérik a különböző szervezeteket, cégeket, hogy aki esetleg rendelkezik még életmentő készülékkel, de nem szerepel a listán, az jelezze az akció szervezőinek, hogy felkerülhessen rá. A bejelentéseket augusztus 5-éig a dunaujvaros@voroskereszt.hu és dmjv.dlsz@gmail.com e-mail címen, illetve a +36-70-933-8511 és a +36-70-616-59-41 telefonszámon lehet megtenni. A jelzések nyomán természetesen kiegészítik az életmentő készülékek hivatalos listáját, s a megújuló térkép megtalálható lesz Dunaújváros hivatalos weboldalának főoldalán (dunaujvaros.hu) és a város több forgalmasabb pontján is.

A rovat további hírei: Közélet

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.

Rendkívüli közgyűlést tartanak

Rendkívüli közgyűlést tartanak

2020. augusztus 03. (hétfő)

Összesen tizennyolc napirendi pont szerepel a keddi, rendkívüli közgyűlés programjában: ebből tizenhat esetében nyilvános, kettő pontnál pedig zártkörű szavazáson döntenek majd az önkormányzati képviselők.

Kamara: gyakorlati oktatók jelentkezését várják

Kamara: gyakorlati oktatók jelentkezését várják

2020. augusztus 03. (hétfő)

Ismét gyakorlati oktatói képzést és vizsgáztatást szervez a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara. A meghatározott keretszámmal, támogatott formában futó kurzusra a hónap derekáig lehet jelentkezni – a képzés augusztus végén kezdődik.

Városunkban is elmarad a tűzijáték!

Városunkban is elmarad a tűzijáték!

2020. augusztus 03. (hétfő)

Augusztus 20-án sem tarthatók meg a nagyobb ünnepségek a kormánydöntés nyomán, ahogy országszerte, városunkban is elmarad az ünnepség, tűzijáték sem lesz, adta hírül a város hivatalos oldala.