Dunaújváros Hetilap

Még várják a bejelentéseket

2020. július 30. (csütörtök) 15:53 - spigott

Augusztus 5-éig jelezhetik az életmentő készülékkel rendelkező cégek, s különböző szervezetek, hogy fel szeretnének-e kerülni a városi defibrillátor térképre.

Mint arról beszámoltunk már, a közelmúltban úgy határozott a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete, illetve a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, hogy frissítik a 2017-ben közzétett városi defibrillátor térképet. A május 28-án megrendezett sajtótájékoztatón elhangzott, tizenhét helyen összesen huszonegy életmentő készüléket tudnak elhelyezni azon az információs térképen, melyet a Dózsa György úti posta előtt helyeznek majd el a kezdeményezés szervezői. Mint azt Petrás Gábor koordinátortól megtudtuk, a vizuális térkép acélszerkezete már elkészült, s ezt hamarosan el is helyezik a posta előtti területen.

Mivel így már a térkép elkészítése is véghajrájához érkezik, ezért arra kérik a különböző szervezeteket, cégeket, hogy aki esetleg rendelkezik még életmentő készülékkel, de nem szerepel a listán, az jelezze az akció szervezőinek, hogy felkerülhessen rá. A bejelentéseket augusztus 5-éig a dunaujvaros@voroskereszt.hu és dmjv.dlsz@gmail.com e-mail címen, illetve a +36-70-933-8511 és a +36-70-616-59-41 telefonszámon lehet megtenni. A jelzések nyomán természetesen kiegészítik az életmentő készülékek hivatalos listáját, s a megújuló térkép megtalálható lesz Dunaújváros hivatalos weboldalának főoldalán (dunaujvaros.hu) és a város több forgalmasabb pontján is.

A rovat további hírei: Közélet

Feljelentést tesz Pintér Tamás

Feljelentést tesz Pintér Tamás

2020. október 01. (csütörtök)

Költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tesz – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Pintér Tamás. A polgármester elmondta: véleménye szerint a fideszes vezetés által tavaly februárban benyújtott 1,5 milliárd forintos hitelkérelemről Cserna Gábor nem adott megfelelő tájékoztatást, pedig a megvizsgált dokumentumok alapján minden információnak a birtokában volt.

„… élhető városba jobb buszközlekedést”

„… élhető városba jobb buszközlekedést”

2020. szeptember 30. (szerda)

A városi buszközlekedés átalakításáról tartott tájékoztatót Tóth Kálmán a keddi közgyűlést követően a Városházán; a feladatot önkormányzati színtéren koordináló képviselő a fejlesztések céljai mellett a téma kapcsán összeállított online kérdőív kitöltésére buzdította a városlakókat.

DSTV: a lomtalanításról – számokban

DSTV: a lomtalanításról – számokban

2020. szeptember 30. (szerda)

Összesen több mint négyszáz köbméternyi, mintegy huszonhét tonnának megfelelő hulladék gyűlt össze a Római városrészben tartott lomtalanításon hétvégén. Erről sajtótájékoztatón számolt be Mezei Zsolt, Dunaújváros általános hatáskörű alpolgármestere. Az eseményen elhangzott: a kezdeményezés ezen a hétvégén is folytatódik, ezúttal a Béke városrészben. Hangkép.

DKIK: "Csak együtt lehetünk eredményesek!"

DKIK: "Csak együtt lehetünk eredményesek!"

2020. szeptember 29. (kedd)

Nagy többséggel választották újra a közelmúltban szervezett tisztújítás során, újabb ciklusra kapott bizalmat a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöki teendőinek ellátására Králik Gyula. Az elmúlt időszak eredményei mellett a (közel)jövő terveiről is nyilatkozott. Interjú.

Tizenegy napirendről döntöttek délelőtt a Városházán

Tizenegy napirendről döntöttek délelőtt a Városházán

2020. szeptember 29. (kedd)

Rendkívüli közgyűlést tartott Dunaújváros Önkormányzata szeptember 29-én, kedden a Városháza "C" szárnyában. Az eseményen tizenegy napirendi pontban szavaztak a döntéshozók, melyek többek között: az élményfürdőt, valamint a kézilabda csapatot is érintették.

Hulladékgyűjtés: így is, úgy is, volt is, lesz is (galériával és videóval)

Hulladékgyűjtés: így is, úgy is, volt is, lesz is (galériával és videóval)

2020. szeptember 29. (kedd)

Sikeresen debütált az új lomtalanítási szisztéma a Római városrészben a hét végén, a folytatásban komoly sorozatra készülnek: a lomtalanítás a Béke városrészben folytatódik, az elektronikai és fémhulladék gyűjtésére három napon öt városrészben, összesen hét helyszínen nyílik lehetőség.

Reform az autóbusz-közlekedésben

Reform az autóbusz-közlekedésben

2020. szeptember 28. (hétfő)

A helyi autóbusz-közlekedés fejlesztéséről, annak tervezett változtatásairól döntött Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése. A képviselők a Volánbusz helyi szervezetével egyeztetve dolgoznak azon, hogy a városlakók számára kedvezőbb szolgáltatást biztosítsanak a tömegközlekedésben.