Dunaújváros Hetilap

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

2020. július 6. (hétfő) 18:33 - Öcaline

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala. 

A 6-os számú választókerület önkormányzati képviselője erről szóló sajtótájékoztatóján egyebek mellett arról is beszélt, hogy örül, hogy a veszélyhelyzet okozta karantén időszak után a Bartók Színház művészei élettel töltik meg ezt a teret, a ki látogatók pedig igényes környezetben fogyaszthatják a kultúrát. Dunaújvárosban is minden zenei rendezvény elmarad ugyanis a pandémiás korlátozások miatt idén nyáron – ezek nem kímélték a Petőfi Művészeti Liget tervezett programját sem. Viszont a Bartók Kamaraszínház dolgozói kültéri színházi előadásokra várják a nézőket Bartók Liget néven, emelte ki Szabó Zsolt:
– Szívügyem  a 6-os számú választókerület képviselete. A DVG munkatársai több százezer forintból megújították a padokat, amelyre külön büszke vagyok, hiszen nemcsak az a fontos, hogy Dunaújváros egy olyan hely legyen, ahol az emberek lakhatnak, hanem az a célunk, hogy Dunaújváros mindenkinek az otthona lehessen. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, rengeteg apró dologba kezdtünk, amelyek nem biztos, hogy egyesével látványosak , de mégis biztosítják azt, hogy az itt élők számára komfortosabb legyen a mindennapi élet. De nem csak arra van szükség, hogy komfortosan éljünk, hanem arra is, hogy szórakozhassunk, hogy Dunaújvárost megtöltsük élettel, és ennek kiemelt állomása a Petőfi Művészeti Liget, amelynek külön örülök, hogy ez most a koronavírus helyzet után színházi előadásokkal kibővülve be tud indulni.
A képviselő szerint a Bartók Liget eseményein túl is kulturált kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak megújult padok, hiszen sok baráti beszélgetés helyszíne a tér:
– Itt szeretnék arra kérni mindenkit, hogy figyeljenek a padok állapotára, figyeljenek arra, hogy szemétmentes, kulturált környezetet hagyjanak maguk mögött, ami méltó a felújított, rendezett ligethez.
A sajtótájékoztatón a képviselő kitért arra is, hogy bár nehéz a helyzet, de a 6-os számú választókerületben több fontosabb beruházás is zajlik. Emellett pedig sok olyan feladatot tudnak elvégezni a lakók bejelentéseit figyelembe véve, amely nem is pénz, hanem akarat és odafigyelés függvénye:
– Rengeteg olyan dolog készült el amely apróságnak tűnik: utcanév táblák rendezése, megsüllyedt burkolatok kijavítása, padok elszállítása vagy épp kihelyezése, fák metszése, balesetveszélyes helyzetek megszüntetése. Ezek olyan dolgok, amelyeket a mindennapokban az emberek joggal kérnek számon. Ezzel egyidejűleg a körzetfejlesztési tervemet is elkészítjük a kollégákkal. Ennek a tervnek kapcsán már több bejárást tartottunk az érintett lakókkal a körzetemben, és elkezdődtek olyan munkák, amelyek hosszú távon szabhatják át a körzet mindennapjait. Ilyen például, hogy parkolók létesítését kezdtük el tervezni, hiszen a parkolás az egyik legfontosabb probléma.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)

A rovat további hírei: Közélet

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.