Minden szakágban előrébb léptek

2020. július 30. (csütörtök) 7:24 - doszerk

Minden szakágban volt előrelépés a kajakosok és kenusok edzésversenyei során Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint.

Kép: MKKSZ

A szakvezető az M1 aktuális csatornán szerdán pozitívan értékelte a május végén indult és kedden zárult sorozatot, melynek állomásain több kérdésre választ kapott, és - mint fogalmazott - "minden szakágban tudtunk egy kicsit előrébb lépni". Külön kitért a férfi kajaknégyesre, emlékeztetett rá, tudták, hogy "tökéletes egyes versenyzőik vannak", de technikailag egységgé kellett gyúrni őket, hogy közelebb tudjanak majd kerülni a nemzetközi szinten kimagasló két négyeshez, a némethez és a spanyolhoz. Ahogy a korábbi tesztversenyeken, úgy kedden is megközelíthetetlen volt a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor alkotta csapat. Arra a felvetésre, hogy sikerült-e a legtökéletesebb összeállítást megtalálni, Hüttner úgy reagált, ezt a kijelentést akkor lehet majd megtenni, ha az augusztus végi országos bajnokságon vagy a szeptemberi, szegedi világkupán tesztelni tudják a négyest. Megismételte: az volt a cél, hogy egységgé gyúrják és technikailag összecsiszolják a versenyzőket, "mert ez volt eddig a gátja annak, hogy előrébb lépjenek".

"Most olyan állapotban vannak, hogy már csak a formaidőzítés kell. Ha a csúcsformában a technika is összejön, és kapunk egy kiváló időt is, akkor azt mondom, hogy ez tökéletesen sikerült" - tette hozzá. A kapitány megemlítette, hogy a férfiaknál párosban, kajakban és kenuban is a működőképes egységeket keresték, amelyek közül a kiválasztottak felveszik majd a versenyt a jövő évi, szegedi pótkvalifikáción, mert itt még hiányoznak olimpiai kvóták. Mint emlékeztetett rá, férfi kajakban már csak egy kvóta kell, azt egyesben 200-on vagy párosban 1000-en lehet majd begyűjteni, kenuban viszont egy sincs. Utóbbira kitérve kiemelte az egyesben végig remeklő Bodonyi Andrást és a párosban veretlen Adolf Balázs, Fejes Dániel kettőst. Hüttner kijelentette, örült annak, hogy az utolsó versenyen a női kajakosok is tesztelték magukat. Azzal kapcsolatban, hogy az edzésverseny-sorozat a célok elérését teljes mértékben kiszolgálta-e, azt mondta: "ha minden kvótát megszerzünk és a négyes is tökéletesen fog szerepelni, akkor azt gondolom, hogy ennek az évnek nagy nyertesei lehetünk". Hüttner szerint az augusztus 24. és 26. között Szolnokon sorra kerülő magyar bajnokság az utóbbi évek legerősebbje lesz, mert mint mondta, a versenyzők 98 százaléka indul, nem lesz olimpiák, világbajnokságok után tapasztalható formahanyatlás, több résztvevőnek pedig létkérdés, hogy jól szerepeljen.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Tornával segítenek a kézilabdázók!

Tornával segítenek a kézilabdázók!

2020. augusztus 14. (péntek)

Négy NB I-es csapat részvételével rendezi meg Rácalmáson augusztus 21-én és 22-én az I. BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Magyarországon is lehetnek zárt kapus versenyek

Magyarországon is lehetnek zárt kapus versenyek

2020. augusztus 14. (péntek)

Felegyi Gábor, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) versenyigazgatója szerint Magyarországon is lehetnek zárt kapus nemzetközi versenyek az év hátralévő részében.

Sokba került a rövidzárlat

Sokba került a rövidzárlat

2020. augusztus 14. (péntek)

Nagy előnyt adott a Kecskemétnek, így hiába hajrázott nagyot, végül vereséggel zárta csütörtöki edzőmeccsét a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Edzőtáboroztak a birkózók

Edzőtáboroztak a birkózók

2020. augusztus 13. (csütörtök)

A kőkemény munka mellett a kikapcsolódásra is jutott ideje a birkózóknak a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE közös mezőfalvi edzőtáborában.

Csak a női kupák folytatódnak

Csak a női kupák folytatódnak

2020. augusztus 13. (csütörtök)

Miután a Ferencváros férfi vízilabda csapatának négy játékosa is pozitív koronavírus tesztet produkált, felfüggesztette a férfiak kupaküzdelmeit a Magyar Vízilabda Szövetség.

Mocsai Lajos a MEFS új elnöke

Mocsai Lajos a MEFS új elnöke

2020. augusztus 13. (csütörtök)

Mocsai Lajost választották négy évre a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökévé.

Elhalasztották a varsói asztalitenisz Eb-t

Elhalasztották a varsói asztalitenisz Eb-t

2020. augusztus 13. (csütörtök)

A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztották a szeptember 15-20-ra kiírt varsói asztalitenisz Európa-bajnokságot.