Minden szakágban előrébb léptek

doszerk - 2020. július 30. 7:24

Minden szakágban volt előrelépés a kajakosok és kenusok edzésversenyei során Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint.

Kép: MKKSZ

A szakvezető az M1 aktuális csatornán szerdán pozitívan értékelte a május végén indult és kedden zárult sorozatot, melynek állomásain több kérdésre választ kapott, és - mint fogalmazott - "minden szakágban tudtunk egy kicsit előrébb lépni". Külön kitért a férfi kajaknégyesre, emlékeztetett rá, tudták, hogy "tökéletes egyes versenyzőik vannak", de technikailag egységgé kellett gyúrni őket, hogy közelebb tudjanak majd kerülni a nemzetközi szinten kimagasló két négyeshez, a némethez és a spanyolhoz. Ahogy a korábbi tesztversenyeken, úgy kedden is megközelíthetetlen volt a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor alkotta csapat. Arra a felvetésre, hogy sikerült-e a legtökéletesebb összeállítást megtalálni, Hüttner úgy reagált, ezt a kijelentést akkor lehet majd megtenni, ha az augusztus végi országos bajnokságon vagy a szeptemberi, szegedi világkupán tesztelni tudják a négyest. Megismételte: az volt a cél, hogy egységgé gyúrják és technikailag összecsiszolják a versenyzőket, "mert ez volt eddig a gátja annak, hogy előrébb lépjenek".

"Most olyan állapotban vannak, hogy már csak a formaidőzítés kell. Ha a csúcsformában a technika is összejön, és kapunk egy kiváló időt is, akkor azt mondom, hogy ez tökéletesen sikerült" - tette hozzá. A kapitány megemlítette, hogy a férfiaknál párosban, kajakban és kenuban is a működőképes egységeket keresték, amelyek közül a kiválasztottak felveszik majd a versenyt a jövő évi, szegedi pótkvalifikáción, mert itt még hiányoznak olimpiai kvóták. Mint emlékeztetett rá, férfi kajakban már csak egy kvóta kell, azt egyesben 200-on vagy párosban 1000-en lehet majd begyűjteni, kenuban viszont egy sincs. Utóbbira kitérve kiemelte az egyesben végig remeklő Bodonyi Andrást és a párosban veretlen Adolf Balázs, Fejes Dániel kettőst. Hüttner kijelentette, örült annak, hogy az utolsó versenyen a női kajakosok is tesztelték magukat. Azzal kapcsolatban, hogy az edzésverseny-sorozat a célok elérését teljes mértékben kiszolgálta-e, azt mondta: "ha minden kvótát megszerzünk és a négyes is tökéletesen fog szerepelni, akkor azt gondolom, hogy ennek az évnek nagy nyertesei lehetünk". Hüttner szerint az augusztus 24. és 26. között Szolnokon sorra kerülő magyar bajnokság az utóbbi évek legerősebbje lesz, mert mint mondta, a versenyzők 98 százaléka indul, nem lesz olimpiák, világbajnokságok után tapasztalható formahanyatlás, több résztvevőnek pedig létkérdés, hogy jól szerepeljen.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Húzóembereket keres a kapitány

Húzóembereket keres a kapitány

2021. jún. 13.

Japán ellen kezdi meg szereplését a Világliga Szuperdöntőjében az öt dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Remek eredmények hazai pályán

Remek eredmények hazai pályán

2021. jún. 13.

Összesen kilenc dobogós helyezéssel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a sportcsarnokban megrendezett országos felnőtt ranglista versenyt szombaton.

Kovács-ezüst a világkupán

Kovács-ezüst a világkupán

2021. jún. 12.

Második helyen végzett az eszéki világkupa felemáskorlát döntőjében a DKSE kiváló tornásza, Kovács Zsófia.

Bajnok a Kemi-Ker!

Bajnok a Kemi-Ker!

2021. jún. 12.

Az Akrasz-Bau elleni kétgólos sikerrel szerezte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának első helyét a Kemi-Ker Kft. gárdája.

Gerendán és talajon sem jött össze a döntő

Gerendán és talajon sem jött össze a döntő

2021. jún. 12.

Makovits Mirtill és Kovács Zsófia számára sem alakult jól a tornászok eszéki világkupájának második napja a selejtezőben.

Fényes éremben reménykednek a fiatalok

Fényes éremben reménykednek a fiatalok

2021. jún. 11.

Jó esélyekkel vág neki az Országos Mini Bajnokság dunaújvárosi döntőjének a DSE Röplabda Akadémia U13-as együttese.

Már itthon készül a válogatott

Már itthon készül a válogatott

2021. jún. 11.

Az amerikai edzőtábort követően itthon készül tovább női vízilabda válogatottunk, ám nem sokáig: vasárnap már Görögországba, a Világliga Szuperdöntőjére utazik a csapat – soraiban öt dunaújvárosi játékossal.