Mori Josiro: létfontosságú, hogy legyenek nézők

doszerk - 2020. július 23. 16:31

A szervezőbizottság elnöke idegenkedik attól a gondolattól, hogy a koronavírus-járvány miatt esetleg nézők nélkül rendezzék meg egy év múlva az elhalasztott tokiói nyári olimpiát.

Mori Josiro, Japán korábbi miniszterelnöke szerint amennyiben lehetséges, már azt is el kellene kerülni, hogy a helyszíni szurkolók számát csökkentsék, mert létfontosságú, hogy ott legyenek a lelátókon. Ezzel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének kijelentésére reagált, Thomas Bach a múlt héten úgy fogalmazott: szükség esetén korlátozhatják a nézők beengedését. Mori szerint szinte az egész országot megmozgatják a sportesemények és az érdeklődőket nem szabad nehéz helyzetbe hozni egy ilyen döntéssel. Hozzátette: bízik benne, hogy Bach kijelentése csak "a legrosszabb forgatókönyvre" vonatkozott. A szervezők a kormánnyal és a tokiói kormányzósággal együttműködve szeptemberre több lehetséges lebonyolítási forgatókönyvet dolgoznak ki.

Muto Tosiro, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója szerdán úgy nyilatkozott: arra készülnek, hogy akkor is megrendezik az olimpiát, ha a koronavírus-helyzet alapvetően nem javul addig. A márciusban elhalasztott játékok megnyitója 2021. július 23-án lesz. A házigazdák visszafogott eseménnyel készülnek arra, hogy emlékeztessenek rá: pontosan egy év van a hivatalos kezdetig. Amint arról a közmédia tokiói tudósítója az M1 aktuális csatornán beszámolt, az Olimpiai Stadion nem marad funkció nélkül csütörtökön, a szervezők néhány tucatnyi újságíró jelenlétében, üres lelátók előtt egy videóüzenetet fognak eljuttatni a világnak. Ezen kívül a városban a fontos helyszíneket kivilágítják, ami meglepetés lesz a tokióiaknak.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.