Örömmel kezdték újra az edzéseket!

2020. július 9. (csütörtök) 8:23 - spigott

Átvészelték a koronavírus-járvány okozta korlátozásokat, s már újra a vízen készülhetnek a Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Ahogy minden sportegyesületet, úgy a Dragon Steel SE sárkányhajósait is érzékenyen érintette a koronavírus-járvány, hiszen fel kellett függeszteniük napi gyakorlásaikat, elmaradtak a versenyeik is. Arról, hogy miként vészelték át a mögöttük hagyott időszakot, Tóth Edit, az egyesület elnöke számolt be honlapunknak.
"Természetesen nagyon rosszul érintett bennünket ez a helyzet, mindenkit másképp sújtott, vagy érintett meg, szinte a város is leállt, a levegő sem mozdult. Kezdetekben én az otthoni elmaradt munkákkal kötöttem le a figyelmemet, mázoltam, amíg volt mit, otthoni edzésekre vettem rá magam. Rendkívül hiányzott a mozgás, a csapat a közösség, s még szerencse, hogy folyamatosan dolgoztam az ISD Dunaferr-ben, így nem zavarodtam meg a bezártságtól. Aztán pár hét után már kerestük a kiutat ebből a helyzetből, így az egyesületi tagok kisebb része, március 21-től kettesével kijárt Kisapostagon evezni a Dunára négyszemélyes kenuban. Végig betartottuk a szabályokat, vigyáztunk egymásra és legalább szabad levegőn, ragyogó napsütésben edzhettünk. Ez rendkívüli élményt és erőt adott nekünk a helyzet elviseléséhez, mert mi vízi emberek nem bírjuk a bezártságot. Persze akinek oka volt rá, vagy a kora indokolta ők betartották a szigorú szabályokat is."

Május elejétől viszont már rendszeresen vízre járnak a sárkányhajósok, s mint azt Tóth Edit elárulta, van még miben javulniuk a folytatásra.
"Kicsit még félve, de örömteli hangulatban május 1-jén raktuk először vízre a sárkányhajónkat. Már nagyon hiányoztak a sporik, nagy boldogság volt újra látni őket! Ez a kritikus helyzet megerősítette a kapcsot a tagjaink között. Persze otthon nem lehetett megfelelően edzeni, de természetesen felhívtam a figyelmüket az edzés, az aktív mozgás fontosságára, a testre, egészségre, szellemre gyakorolt hatására, amit a média is sajtolt belénk. Tehát május óta edzünk közösen, megpróbáljuk visszaszívni tagjainkat sorainkba, ami olykor-olykor nem egyszerű, viszont vannak már új belépőink is. Az erőléti állapotunkon még van mit fejleszteni, de már látom a célt!

Sajnos a vírushelyzet miatt több versenye is elmaradt a csapatnak, ám nyáron és ősszel újra megmérethetik magukat sárkányhajósaink.
"Az összes külföldi versenyünk elmaradt, a francia klub világbajnokság, a kijevi nemzeti Eb és a dublini ír bajnokság is. Sajnos anyagi veszteségek is értek bennünket, mert a franciák sem a versenyre, sem a szállásra befizetett előleget nem voltak hajlandóak visszatéríteni eddig még részlegesen sem. Ami a közeljövőt illeti, a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) módosított versenynaptárt adott ki, mely szerint szeptembertől az összes hazai versenyt bepótolják sőt, július 25-én, Sukorón lesz a 4. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság és Rangsoroló, ahol kiemelkedő létszámmal fogunk részt venni.

Képek forrása: Dragon Steel SE

A Dragon Steel SE idén nyári tábort is rendez, melyre elsősorban a fiatalok jelentkezését várják.
"Idei sárkányhajó táborunkat augusztus 10. és 14. között tervezzük megtartani, s a jelentkező fiatalok a szabad levegőn, gyönyörű természeti környezetben a Dunán és a Duna mellett tölthetik el aktívan a szabadidejüket. Szeretnénk kizökkenteni őket az eddigi bezártságból, felnyitni a szemüket a természet szépségeire, a sport jótékony hatásainak megtapasztalására, így kellemesen elfáradva, mégis felfrissülve térnek majd haza a táborozók. Sportos, vízi élethez szoktató tábort tervezünk, némi játékosságot bevetve. A jelentkezők megtanulhatják a sárkányhajó sport alapjait és amennyiben a jelentkezők kedvüket lelik a sárkányhajó sportban, akár tovább folytathatják az evezést az egyesület keretein belül." – árulta el a Dragon Steel SE elnöke.

A rovat további hírei: Sport

Itthon javíthat a DPASE

Itthon javíthat a DPASE

2020. augusztus 08. (szombat)

Az ESMTK elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket vasárnap este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

2020. augusztus 07. (péntek)

A férfi vízilabda Magyar Kupa jövő heti helyosztói kísérő eseményeként rendezik a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű kupát, melynek keretében újra medencébe ugrik az olimpiai bajnok legendákból álló Millennium Masters gálacsapat.

Gólzáporos siker Érden

Gólzáporos siker Érden

2020. augusztus 07. (péntek)

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is sima, nyolcgólos győzelmet aratott érdi felkészülési mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának.

Magyarországon is lehetnek európai kupaselejtezők

Magyarországon is lehetnek európai kupaselejtezők

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felajánlotta segítségét az európai szövetségnek (UEFA) azért, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is zökkenőmentesen tudják lebonyolítani a nemzetközi kupasorozatok selejtezőit.

Könnyed siker az edzőmeccsen

Könnyed siker az edzőmeccsen

2020. augusztus 07. (péntek)

A Tolna elleni hazai mérkőzéssel zárta le fizikai felkészülését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A vártnál simább győzelem

A vártnál simább győzelem

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Csak az első negyedben tudta tartani a lépést a III. ker. TVE gárdája a dunaújvárosi vízilabdázókkal a két gárda ma délutáni kupamérkőzésén.