Örömmel kezdték újra az edzéseket!

spigott - 2020. július 9. 8:23

Átvészelték a koronavírus-járvány okozta korlátozásokat, s már újra a vízen készülhetnek a Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Ahogy minden sportegyesületet, úgy a Dragon Steel SE sárkányhajósait is érzékenyen érintette a koronavírus-járvány, hiszen fel kellett függeszteniük napi gyakorlásaikat, elmaradtak a versenyeik is. Arról, hogy miként vészelték át a mögöttük hagyott időszakot, Tóth Edit, az egyesület elnöke számolt be honlapunknak.
"Természetesen nagyon rosszul érintett bennünket ez a helyzet, mindenkit másképp sújtott, vagy érintett meg, szinte a város is leállt, a levegő sem mozdult. Kezdetekben én az otthoni elmaradt munkákkal kötöttem le a figyelmemet, mázoltam, amíg volt mit, otthoni edzésekre vettem rá magam. Rendkívül hiányzott a mozgás, a csapat a közösség, s még szerencse, hogy folyamatosan dolgoztam az ISD Dunaferr-ben, így nem zavarodtam meg a bezártságtól. Aztán pár hét után már kerestük a kiutat ebből a helyzetből, így az egyesületi tagok kisebb része, március 21-től kettesével kijárt Kisapostagon evezni a Dunára négyszemélyes kenuban. Végig betartottuk a szabályokat, vigyáztunk egymásra és legalább szabad levegőn, ragyogó napsütésben edzhettünk. Ez rendkívüli élményt és erőt adott nekünk a helyzet elviseléséhez, mert mi vízi emberek nem bírjuk a bezártságot. Persze akinek oka volt rá, vagy a kora indokolta ők betartották a szigorú szabályokat is."

Május elejétől viszont már rendszeresen vízre járnak a sárkányhajósok, s mint azt Tóth Edit elárulta, van még miben javulniuk a folytatásra.
"Kicsit még félve, de örömteli hangulatban május 1-jén raktuk először vízre a sárkányhajónkat. Már nagyon hiányoztak a sporik, nagy boldogság volt újra látni őket! Ez a kritikus helyzet megerősítette a kapcsot a tagjaink között. Persze otthon nem lehetett megfelelően edzeni, de természetesen felhívtam a figyelmüket az edzés, az aktív mozgás fontosságára, a testre, egészségre, szellemre gyakorolt hatására, amit a média is sajtolt belénk. Tehát május óta edzünk közösen, megpróbáljuk visszaszívni tagjainkat sorainkba, ami olykor-olykor nem egyszerű, viszont vannak már új belépőink is. Az erőléti állapotunkon még van mit fejleszteni, de már látom a célt!

Sajnos a vírushelyzet miatt több versenye is elmaradt a csapatnak, ám nyáron és ősszel újra megmérethetik magukat sárkányhajósaink.
"Az összes külföldi versenyünk elmaradt, a francia klub világbajnokság, a kijevi nemzeti Eb és a dublini ír bajnokság is. Sajnos anyagi veszteségek is értek bennünket, mert a franciák sem a versenyre, sem a szállásra befizetett előleget nem voltak hajlandóak visszatéríteni eddig még részlegesen sem. Ami a közeljövőt illeti, a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) módosított versenynaptárt adott ki, mely szerint szeptembertől az összes hazai versenyt bepótolják sőt, július 25-én, Sukorón lesz a 4. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság és Rangsoroló, ahol kiemelkedő létszámmal fogunk részt venni.

Képek forrása: Dragon Steel SE

A Dragon Steel SE idén nyári tábort is rendez, melyre elsősorban a fiatalok jelentkezését várják.
"Idei sárkányhajó táborunkat augusztus 10. és 14. között tervezzük megtartani, s a jelentkező fiatalok a szabad levegőn, gyönyörű természeti környezetben a Dunán és a Duna mellett tölthetik el aktívan a szabadidejüket. Szeretnénk kizökkenteni őket az eddigi bezártságból, felnyitni a szemüket a természet szépségeire, a sport jótékony hatásainak megtapasztalására, így kellemesen elfáradva, mégis felfrissülve térnek majd haza a táborozók. Sportos, vízi élethez szoktató tábort tervezünk, némi játékosságot bevetve. A jelentkezők megtanulhatják a sárkányhajó sport alapjait és amennyiben a jelentkezők kedvüket lelik a sárkányhajó sportban, akár tovább folytathatják az evezést az egyesület keretein belül." – árulta el a Dragon Steel SE elnöke.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.