Dunaújváros Hetilap

Rekord összegű adomány a kórháznak

2020. július 20. (hétfő) 18:31 - Öcaline

75 millió forint értékű eszközparkkal gazdagodott a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet az OTP Bank és Humanitás Szociális Alapítvány segítsége révén – a támogatás mértéke rekord a gyógyító komplexum történetében.

Németh József, az OTP Bank Észak-dunántúli Régió vezetője és dr. Nagy Krisztina, a Humanitás Szociális Alapítvány titkára adta át jelképesen dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvosnak az eszközökre biztosított támogatást a napokban rendezett ünnepségen. 

Komoly kihívás, nagy segítség

Az adományátadón elhangzott: a koronavírus járvány gazdasági és társadalmi hatásai mindenkit mélyen érintenek. Az OTP Csoport jelentősen hozzájárult a nehézségek enyhítéséhez, mondta az ünnepségen Németh József régióvezető – Magyarországon és a régió több országában eddig kétmilliárd forintnak megfelelő támogatást ajánlottak fel.  
Az összegből 400 millió forintot öt hazai kórház részére adományozott az OTP Bank a Humanitás Alapítványon keresztül, hangsúlyozta dr. Nagy Krisztina, az alapítvány kuratóriumi titkára: Balassagyarmat, Ózd, Sátoraljaújhely, Dunaújváros kórházai, valamint a Budapesti Szent Ferenc Kórház részesült az eszközökből.

Rekord mértékű segítség

Dr. Mészáros Lajos köszönetet mondott a támogatásért, majd hangsúlyozta, a segítség révén még színvonalasabb és komplettebb beavatkozásokat tudnak elvégezni a kórházban:
– Ilyen magas összegű adományban még nem részesült intézményünk, amiért saját magam és munkatársaim nevében is rendkívül hálás vagyok. A támogatás nyomán a kardiológia egy kardiológiai ultrahang készülékkel, egy terheléses EKG készítésére alkalmas futópaddal lesz gazdagabb. Egy komplett HD felbontású laparoszkópos eszközt az általános sebészeti és nőgyógyászati műtétek elvégzésénél fognak használni. A gasztroenteorológia eszközparkjába egy videógasztroszkóp jut. A bőrhámosító berendezés a traumatológiai sérültek és a plasztikai sebészeti ellátásban jelent előrelépést, míg az urológiai osztály húsz, műtéti beavatkozáskor és tükrözéskor használt orvosi eszközzel bővül.
 

(Fotó: Szent Pantaleon Kórház)

A rovat további hírei: Közélet

Segítenél a lomtalanításban? Jelentkezz önkéntesnek!

Segítenél a lomtalanításban? Jelentkezz önkéntesnek!

2020. szeptember 25. (péntek)

Felhívással fordult a városrész lakóihoz Motyovszki Mátyás, a körzet önkormányzati képviselője: a holnapi lomtalanításhoz 10-12 óra között két helyszínre két-két önkéntes jelentkezését várja!

Pedagógusdíjak: évtizedekes pályákat ismertek el a Városházán (galériával)

Pedagógusdíjak: évtizedekes pályákat ismertek el a Városházán (galériával)

2020. szeptember 24. (csütörtök)

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa, a Dunaújváros Oktatásügyéért, a Pedagógus Életpályáért Emlékérem és a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat adta át a Városházán Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester. Az elismeréseket követően fogadás várta a megjelenteket.

Őszi lomtalanítás – elsőként a Római városrészben (galériával)

Őszi lomtalanítás – elsőként a Római városrészben (galériával)

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Új rendszer szerint, városrészenként szervezik meg az őszi lomtalanítást városunkban – elsőként a Római városrész kerül sorra, méghozzá most szombaton. Felhívásunkhoz rendhagyó, egy olvasónk által készített fotókból válogatott extra képtárat mellékelünk; a ráadás: DSTV-hangkép.

Tervre terv – lendületben az Innopark

Tervre terv – lendületben az Innopark

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az elmúlt hónapok tűzoltása után a helyi gazdaság egyik fontos bázisává válhat az Innopark Nonprofit Kft., hangsúlyozta lapunk érdeklődésére Dr. Huszti Zsolt ügyvezető.  A feladat nem egyszerű, de komoly tervek egész sorát valósíthatják meg a közeljövőben, ígérte. Interjú.

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

2020. szeptember 23. (szerda)

Múltidéző pillanatok és szép szavak: ünnepi eseménysorozat helyszíne volt a bázis ma délelőtt, immár hivatalosan is Dunaújváros első olimpikonja, a Dunaferr Sportegyesület örökös bajnoka, Nyers László nevét viseli a radari küzdősport centrum.

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

2020. szeptember 23. (szerda)

A Vasmű aranykoráról szóló könyv bemutatójának adott otthont az Intercisa Múzeum második emeleti előadóterme a napokban. Az acél szépsége címet viselő kötet szerkesztője Szente Tünde, aki összesen 35 érintett bevonásával foglalta össze Horváth István, a Dunaferr korábbi vezérigazgatójának dunaújvárosi pályafutását. Hangkép.

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

2020. szeptember 22. (kedd)

Gazdag kínálattal, színes programmal ért véget az Európai Mobilitási Hét eseménysorozata: a Klímavédelmi Akciónap és Autómentes Nap eseményeivel a Vasvári iskola előtt és a Petőfi ligetben várták az érdeklődőket.