Dunaújváros Hetilap

Rekord összegű adomány a kórháznak

2020. július 20. (hétfő) 18:31 - Öcaline

75 millió forint értékű eszközparkkal gazdagodott a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet az OTP Bank és Humanitás Szociális Alapítvány segítsége révén – a támogatás mértéke rekord a gyógyító komplexum történetében.

Németh József, az OTP Bank Észak-dunántúli Régió vezetője és dr. Nagy Krisztina, a Humanitás Szociális Alapítvány titkára adta át jelképesen dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvosnak az eszközökre biztosított támogatást a napokban rendezett ünnepségen. 

Komoly kihívás, nagy segítség

Az adományátadón elhangzott: a koronavírus járvány gazdasági és társadalmi hatásai mindenkit mélyen érintenek. Az OTP Csoport jelentősen hozzájárult a nehézségek enyhítéséhez, mondta az ünnepségen Németh József régióvezető – Magyarországon és a régió több országában eddig kétmilliárd forintnak megfelelő támogatást ajánlottak fel.  
Az összegből 400 millió forintot öt hazai kórház részére adományozott az OTP Bank a Humanitás Alapítványon keresztül, hangsúlyozta dr. Nagy Krisztina, az alapítvány kuratóriumi titkára: Balassagyarmat, Ózd, Sátoraljaújhely, Dunaújváros kórházai, valamint a Budapesti Szent Ferenc Kórház részesült az eszközökből.

Rekord mértékű segítség

Dr. Mészáros Lajos köszönetet mondott a támogatásért, majd hangsúlyozta, a segítség révén még színvonalasabb és komplettebb beavatkozásokat tudnak elvégezni a kórházban:
– Ilyen magas összegű adományban még nem részesült intézményünk, amiért saját magam és munkatársaim nevében is rendkívül hálás vagyok. A támogatás nyomán a kardiológia egy kardiológiai ultrahang készülékkel, egy terheléses EKG készítésére alkalmas futópaddal lesz gazdagabb. Egy komplett HD felbontású laparoszkópos eszközt az általános sebészeti és nőgyógyászati műtétek elvégzésénél fognak használni. A gasztroenteorológia eszközparkjába egy videógasztroszkóp jut. A bőrhámosító berendezés a traumatológiai sérültek és a plasztikai sebészeti ellátásban jelent előrelépést, míg az urológiai osztály húsz, műtéti beavatkozáskor és tükrözéskor használt orvosi eszközzel bővül.
 

(Fotó: Szent Pantaleon Kórház)

A rovat további hírei: Közélet

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.

Rendkívüli közgyűlést tartanak

Rendkívüli közgyűlést tartanak

2020. augusztus 03. (hétfő)

Összesen tizennyolc napirendi pont szerepel a keddi, rendkívüli közgyűlés programjában: ebből tizenhat esetében nyilvános, kettő pontnál pedig zártkörű szavazáson döntenek majd az önkormányzati képviselők.

Kamara: gyakorlati oktatók jelentkezését várják

Kamara: gyakorlati oktatók jelentkezését várják

2020. augusztus 03. (hétfő)

Ismét gyakorlati oktatói képzést és vizsgáztatást szervez a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara. A meghatározott keretszámmal, támogatott formában futó kurzusra a hónap derekáig lehet jelentkezni – a képzés augusztus végén kezdődik.

Városunkban is elmarad a tűzijáték!

Városunkban is elmarad a tűzijáték!

2020. augusztus 03. (hétfő)

Augusztus 20-án sem tarthatók meg a nagyobb ünnepségek a kormánydöntés nyomán, ahogy országszerte, városunkban is elmarad az ünnepség, tűzijáték sem lesz, adta hírül a város hivatalos oldala.