Dunaújváros Hetilap

Telekfelmérések kezdődnek

2020. július 10. (péntek) 11:29 - Öcaline

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A telekfelmérések célja, hogy az adott területet érintően a jelenlegi építési szabályozásban szükség van-e változtatásra, a településrendezési tervek módosítására. A város hivatalos oldalán napvilágot látott összegzés szerint a feladat elvégzéséhez arra van szükség, hogy a szakemberek egyesével végigjárják az érintett területen elhelyezkedő ingatlanokat. A bejárás során vizsgálják az ingatlanok elhelyezkedését, geotechnikai adottságait és fényképeket készítenek róla. A felmérések hamarosan kezdődnek, és egészen augusztus végéig tarthatnak – a vizsgált területek pedig a következők:
– a Hajós utca életvédelmi és tilalmi zónával érintett területe;, a terület nagysága körülbelül 4 hektár, mintegy 25 ingatlan vizsgálata szükséges
– a Kálvária utca – Hegyekalja utca között található tilalmi zónába eső telkek; a terület nagysága  körülbelül 2 hektár,és hozzávetőleg 20 ingatlan vizsgálata szükséges
– a temető és a Téglaégető dűlő közötti terület G jellel határolt, geotechnikai szempontból érzékeny, roskadás vagy csúszásveszélyes zónájának felülvizsgálata egységesen, nem ingatlanokra lebontva; a terület nagysága mintegy 10 hektár.

Fontos tudni, hogy ezek a felmérések az ingatlan állapotában semmilyen kárt nem okoznak. A szakemberek a polgármesteri hivatal által aláírt és lebélyegzett megbízólevéllel rendelkeznek, emellett személyi igazolvánnyal is igazolják magukat – a munkálatok végrehajtásához pedig kérik a lakosság együttműködését.

(Forrás: dunaujvaros.hu; a kép illusztráció a Pixabay oldalról)
 

A rovat további hírei: Közélet

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.