Dunaújváros Hetilap

Telekfelmérések kezdődnek

Öcaline - 2020. július 10. 11:29

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A telekfelmérések célja, hogy az adott területet érintően a jelenlegi építési szabályozásban szükség van-e változtatásra, a településrendezési tervek módosítására. A város hivatalos oldalán napvilágot látott összegzés szerint a feladat elvégzéséhez arra van szükség, hogy a szakemberek egyesével végigjárják az érintett területen elhelyezkedő ingatlanokat. A bejárás során vizsgálják az ingatlanok elhelyezkedését, geotechnikai adottságait és fényképeket készítenek róla. A felmérések hamarosan kezdődnek, és egészen augusztus végéig tarthatnak – a vizsgált területek pedig a következők:
– a Hajós utca életvédelmi és tilalmi zónával érintett területe;, a terület nagysága körülbelül 4 hektár, mintegy 25 ingatlan vizsgálata szükséges
– a Kálvária utca – Hegyekalja utca között található tilalmi zónába eső telkek; a terület nagysága  körülbelül 2 hektár,és hozzávetőleg 20 ingatlan vizsgálata szükséges
– a temető és a Téglaégető dűlő közötti terület G jellel határolt, geotechnikai szempontból érzékeny, roskadás vagy csúszásveszélyes zónájának felülvizsgálata egységesen, nem ingatlanokra lebontva; a terület nagysága mintegy 10 hektár.

Fontos tudni, hogy ezek a felmérések az ingatlan állapotában semmilyen kárt nem okoznak. A szakemberek a polgármesteri hivatal által aláírt és lebélyegzett megbízólevéllel rendelkeznek, emellett személyi igazolvánnyal is igazolják magukat – a munkálatok végrehajtásához pedig kérik a lakosság együttműködését.

(Forrás: dunaujvaros.hu; a kép illusztráció a Pixabay oldalról)
 

A rovat további hírei: Közélet

A demenciáról kezdődik előadássorozat

A demenciáról kezdődik előadássorozat

2022. máj. 24.

A demenciát taglalja az az előadássorozat, amely május 25-én 16 órakor kezdődik a Városházán. Az érdeklődők egyebek mellett a betegség tüneteiről, előfordulásáról és gyakoriságáról is szakemberektől hallhatnak. A bemutató sorozat részleteiről Solymosi-Bányai Bettina szociálgerontológus és Barta Endre alpolgármester közösen számoltak be. 

Kerékpáros körkép a nyári szezon előtt

Kerékpáros körkép a nyári szezon előtt

2022. máj. 23.

A karmabankba gyűjtő jótét bringaszerelőtől a kétkerekűs alpolgármesterig; ki és hogyan készül a bringások nagy nyári szezonjára? Zsírzás terén is segítünk!

Kikapcsolódási lehetőségek Dunaújváros önkormányzatának jóvoltából

Kikapcsolódási lehetőségek Dunaújváros önkormányzatának jóvoltából

2022. máj. 22.

Az önkormányzat számos üdülője várja a kikapcsolódásra vágyókat – nem csak a Szalki-szigeten! Az önkormányzat tulajdonában további három üdülő is van: Siófok-Balatonszabadin, Harkányban, illetve Balatonkenesén, ezek a szálláshelyek pedig jutányos áron bárki számára elérhetők.

Remek hangulatban futott a város (galériával)

Remek hangulatban futott a város (galériával)

2022. máj. 21.

Igazi futóidőben rendezték meg a Fut a város Dunaújváros elnevezésű jótékonysági "futóversenyt" ma délelőtt. A végig kiváló hangulatú megméretés teljes bevételével a Dunaújvárosi Ebrendészeti Telepet támogatják a szervezők.

Távhő: fűtés után már a karbantartás következik

Távhő: fűtés után már a karbantartás következik

2022. máj. 20.

A távhőszezon vége címmel tartott tájékoztatót az Építők útján lévő erőműnél Medgyesi Miklós önkormányzati sajtószóvivő és Isztli Tamás, a DVG Zrt. távhőtermelési ágazatvezetője szerdán délután. Az elmúlt időszak tapasztalatai mellett a soron következő karbantartási munkákról is beszámoltak.

Már javában csobognak a város kútjai (galériával)

Már javában csobognak a város kútjai (galériával)

2022. máj. 20.

Öt szökőkút és három ivókút tartozik az önkormányzat üzemeltetési körébe, amelynek feladatait a DVG Zrt. látja el. A tavaszi hónapok során elvégezték a szükséges karbantartási és takarítási munkálatokat, így a hagyományoknak megfelelően májustól már csobognak a kutak.  

Várja és meg is lepi az összefogás segítőit a Duna Plazma!

Várja és meg is lepi az összefogás segítőit a Duna Plazma!

2022. máj. 20.

Amint arról már beszámoltunk, egyedülálló kezdeményezéssel rukkolt ki a közelmúltban a Duna Plazma: a Béke téri bázis ezúttal nagyszabású közösségi összefogással kíván segíteni a város óvodáin! A hogyanról olvashatnak az alábbiakban!