Dunaújváros Hetilap

Telekfelmérések kezdődnek

Öcaline - 2020. július 10. 11:29

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A telekfelmérések célja, hogy az adott területet érintően a jelenlegi építési szabályozásban szükség van-e változtatásra, a településrendezési tervek módosítására. A város hivatalos oldalán napvilágot látott összegzés szerint a feladat elvégzéséhez arra van szükség, hogy a szakemberek egyesével végigjárják az érintett területen elhelyezkedő ingatlanokat. A bejárás során vizsgálják az ingatlanok elhelyezkedését, geotechnikai adottságait és fényképeket készítenek róla. A felmérések hamarosan kezdődnek, és egészen augusztus végéig tarthatnak – a vizsgált területek pedig a következők:
– a Hajós utca életvédelmi és tilalmi zónával érintett területe;, a terület nagysága körülbelül 4 hektár, mintegy 25 ingatlan vizsgálata szükséges
– a Kálvária utca – Hegyekalja utca között található tilalmi zónába eső telkek; a terület nagysága  körülbelül 2 hektár,és hozzávetőleg 20 ingatlan vizsgálata szükséges
– a temető és a Téglaégető dűlő közötti terület G jellel határolt, geotechnikai szempontból érzékeny, roskadás vagy csúszásveszélyes zónájának felülvizsgálata egységesen, nem ingatlanokra lebontva; a terület nagysága mintegy 10 hektár.

Fontos tudni, hogy ezek a felmérések az ingatlan állapotában semmilyen kárt nem okoznak. A szakemberek a polgármesteri hivatal által aláírt és lebélyegzett megbízólevéllel rendelkeznek, emellett személyi igazolvánnyal is igazolják magukat – a munkálatok végrehajtásához pedig kérik a lakosság együttműködését.

(Forrás: dunaujvaros.hu; a kép illusztráció a Pixabay oldalról)
 

A rovat további hírei: Közélet

70 év, 70 hely – új parkolók létesülhetnek

70 év, 70 hely – új parkolók létesülhetnek

2021. jún. 23.

Jelentősen enyhíthetnek a környék parkolási gondjain a ma délelőtt tartott tájékoztató szerint. A munkát nyár végén kezdik, ősz végére már birtokba is vehetik az autósok a volt ADU iskola udvarán kialakítandó parkolót.

Újra "rendes" közgyűlés lesz – közel 50 napirenddel

Újra "rendes" közgyűlés lesz – közel 50 napirenddel

2021. jún. 23.

A járvány veszélyhelyzet utáni első közgyűlésen több fajsúlyos kérdés vár a képviselőkre – de már az is nagy fegyvertény, hogy újra rendes üzemmódban dönthet az önkormányzat csütörtökön délelőtt.

DSTV: szabad már a szabadstrand

DSTV: szabad már a szabadstrand

2021. jún. 23.

A kánikulában hűsölni vágyóknak jó hír, hogy megnyitotta kapuit a szabadstrand is, derül ki a DSTV összegzéséből. Az ingyenes helyszín kiváló fürdőzési lehetőséget kínál, de akár családi rendezvények számára is ideális. Hangkép.

Este festik a parkolósávokat, útburkolati jeleket

Este festik a parkolósávokat, útburkolati jeleket

2021. jún. 21.

110 helyen festenek a város közútjain, a munkálatok a napokban folytatódnak – jellemzően esténként –, adta hírül a város hivatalos weboldala.

80 éve gurulnak Hankook abroncsokon a világ autói

80 éve gurulnak Hankook abroncsokon a világ autói

2021. jún. 20.

Alapításának 80. évfordulóját ünnepli idén a világ legnagyobb gumiabroncs gyártói között rangsorolt Hankook. Történet, fejlesztési stratégia, jövőkép és vezetési élmény itt. (X)

Ügyféltámogató pontot hozott létre az önkormányzat

Ügyféltámogató pontot hozott létre az önkormányzat

2021. jún. 20.

Az oltás regisztrációjához és időpontfoglalásához nyújtanak segítséget, adta hírül a város hivatalos weboldala.

DSTV: benépesülhetnek a civil házak

DSTV: benépesülhetnek a civil házak

2021. jún. 20.

Nyitnak a civil házak, derül ki a DSTV összeállításából. A helyi civil szféra közösségi tereinek "újjáéledéséről" Pintér Tamás polgármester, valamint Tóth Kálmán és Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő tartott tájékoztatót a napokban. Hangkép.