Dunaújváros Hetilap

Telekfelmérések kezdődnek

Öcaline - 2020. július 10. 11:29

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A telekfelmérések célja, hogy az adott területet érintően a jelenlegi építési szabályozásban szükség van-e változtatásra, a településrendezési tervek módosítására. A város hivatalos oldalán napvilágot látott összegzés szerint a feladat elvégzéséhez arra van szükség, hogy a szakemberek egyesével végigjárják az érintett területen elhelyezkedő ingatlanokat. A bejárás során vizsgálják az ingatlanok elhelyezkedését, geotechnikai adottságait és fényképeket készítenek róla. A felmérések hamarosan kezdődnek, és egészen augusztus végéig tarthatnak – a vizsgált területek pedig a következők:
– a Hajós utca életvédelmi és tilalmi zónával érintett területe;, a terület nagysága körülbelül 4 hektár, mintegy 25 ingatlan vizsgálata szükséges
– a Kálvária utca – Hegyekalja utca között található tilalmi zónába eső telkek; a terület nagysága  körülbelül 2 hektár,és hozzávetőleg 20 ingatlan vizsgálata szükséges
– a temető és a Téglaégető dűlő közötti terület G jellel határolt, geotechnikai szempontból érzékeny, roskadás vagy csúszásveszélyes zónájának felülvizsgálata egységesen, nem ingatlanokra lebontva; a terület nagysága mintegy 10 hektár.

Fontos tudni, hogy ezek a felmérések az ingatlan állapotában semmilyen kárt nem okoznak. A szakemberek a polgármesteri hivatal által aláírt és lebélyegzett megbízólevéllel rendelkeznek, emellett személyi igazolvánnyal is igazolják magukat – a munkálatok végrehajtásához pedig kérik a lakosság együttműködését.

(Forrás: dunaujvaros.hu; a kép illusztráció a Pixabay oldalról)
 

A rovat további hírei: Közélet

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

2022. dec. 03.

A DVG Zrt. több mint ötven közös képviselőnek és lakásszövetkezetnek küldte el azt a költségosztással kapcsolatos tájékoztatót, amelyben részletesen leírják az ügyintézés menetét. Költségosztó szükséges, ha egy lakásban nem légköbméter-alapján szeretnének a távhőért fizetni – mégis, eddig az érintettek alig ötöde reagált a felhívásra. 

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

2022. dec. 02.

Dunaújváros közgyűlése döntött arról, hogy a város nyugdíjasai az idén is számíthatnak az önkormányzat év végi segítségére, rendkívüli karácsonyi ajándékára. Az utalások, illetve a tájékoztatók kipostázása megkezdődött, hamarosan megérkeznek a támogatások. Pintér Tamás polgármester ünnepi hangulatú köszöntője a nyugdíjasoknak és nem csak nyugdíjasoknak szól.

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

2022. dec. 02.

Idén is folytatja népszerű karácsonyi kezdeményezését a Baptista Szeretetszolgálat, derül ki a DSTV összeállításából. A cipősdoboz akcióhoz a helyi Duna Plazma centrum is csatlakozott –  gyűjtőpontként segítik az országos programot. Hangkép.
 

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.