Változások az MKSZ bizottságaiban

doszerk - 2020. július 19. 16:52

Zsiga Gyula helyett Juhász István vezeti augusztustól a Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottságát.

Zsiga Gyula nem marad a szakmai bizottság élén! (Kép: MKSZ)

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnökségének határozata értelmében 2020. augusztus 1-től az MKSZ Szakmai- és Versenybizottságát Juhász István, az Utánpótlás Albizottságot Rosta István vezeti, utóbbi ezzel együtt a Szakmai- és Versenybizottság tagja lesz. Gyömörey Istvánt az Utánpótlás Albizottság, Gulyás István férfi szövetségi kapitányt az Edzői Albizottság tagjának választotta az Elnökség. Zsiga Gyula a tervek szerint a korábbinál szélesebb fejlesztési feladatokat lát el. A döntések okairól és az MKSZ szervezetbeli változásairól Novák András, a szövetség operatív igazgatója számolt be.

- Célunk, hogy a szövetség szervezete igazodjon az aktuális feladatokhoz, ezért változásokról döntött az Elnökség. Zsiga Gyulának az utánpótlás felértékelődött területén komoly szerepe van az általa megalkotott képzési koncepció megvalósítása és az utánpótlás-válogatottak menedzselése kapcsán, ráadásul az utóbbi években komoly sikereket értünk el a fiatalok között nemzetközi kitekintésben is – mondta el Novák András. – Éppen ezért azzal a tervvel állunk az Elnökség elé, hogy az MKSZ-iroda szervezetileg is átalakulhasson, így Zsiga Gyula vezetésével létrejönne az utánpótlás-fejlesztési igazgatóság. Aktuálissá vált ugyanis a szakmai igazgatói feladat újrafogalmazása, hiszen a felnőtt válogatottak munkáját, szakmai stábját az alelnökök, azaz Pálinger Katalin és Nagy László, valamint elnökségi megbízottként Kirsner Erika felügyelik továbbra is.

Novák András a Szakmai- és Versenybizottság változása kapcsán kiemelte: – Augusztus 1-jétől Juhász István vezeti a testületet, amelynek gyakorlati feladatai mellett hangsúlyossá válik koncepcionális, stratégia-tervező feladata, a kisiskolás kézilabdázástól a sportág felsőoktatásban való szerepén és jelenlétén át a versenyrendszerekig, fogalmazzott a sportvezető a Magyar Kézilabda Szövetség honlapján.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.