Dunaújváros Hetilap

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 2. (csütörtök) 18:56 - Öcaline

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Dunaújváros közgyűlése minden évben Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat adományoz – a város rangos elismerését az elmúlt évek tradícióit folytatva ünnepélyes keretek között adták át a Városháza házasságkötő termében kora délután. 

Méltató szavak

A Dunaújváros Közszolgálatárért Díj azon személynek adományozható, aki a város fejlődése, hírnevének növelése, továbbá az önkormányzat tevékenységének javítása érdekében kiemelkedő tevékenységet folytatott, és legalább tíz évet a köz szolgálatában töltött. A díjazott személyére a polgármester, az alpolgármesterek, a jegyző, az aljegyző, az osztályvezetők és a közgyűlés tagjai tehetnek javaslatot. A jelöltek közül végül a polgármester választja ki a díjra méltónak tartott köztisztviselőket.
A csütörtöki ünnepség elején a Bartók Kamaraszínház művészei adtak műsort, majd Pintér Tamás polgármester köszöntötte a résztvevőket. Mint kiemelte, hálás azért a munkáért, amit a város köztisztviselői a vírushelyzet alatt végeztek:
– Ez a három hónapos időszak mindannyiunkat olyan kihívás elé állított, amit korábban még nem tapasztaltunk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy száz százalékosan helyt álltak és minden jelentkező kihívást megoldottak. Bár a helyzet új volt, óriási az a rutin, ami ezt a hivatalt is nap nap után működteti. Az elmúlt időszak tapasztatai fényében kérem, az előttünk álló feladatok során is legyenek legalább ennyire elszántak. A város vezetőiként óriási biztonságot ad számunkra, hogy olyan csapat áll mögöttünk, akikben megbízhatunk, akikre mindig számíthatunk! Mert gondoljunk bármit is a világról, ne feledjük: a legfontosabb dologban egyetértünk és közösek az érdekeink – Dunaújváros érdekei az elsők, minden más csak ezután következik.

Két díjazottal

Az ünnepség a Dunaújváros Közszolgálatáért Díj átadásával folytatódott – a város rangos elismerését  Pintér Tamás polgármestertől és dr. Molnár Attila jegyzőtől vehették át az arra érdemesek. 
A köz szolgálatáért járó kitüntetést idén Mészárosné Virág Éva, a Polgármesteri Hivatal Adóhatósági Osztályának dolgozója, Tóth Péter Pál, a Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály köztisztviselője érdemelte.

Mészárosné Virág Éva 1997-ben lépett a köz szolgálatába. Kezdetben a költségvetési és pénzügyi területen helyezkedett el, majd 2001 októberétől az Adóhatósági Osztály munkatársaként, adóigazgatási munkakört lát el. Feladatai közé tartozik az iparűzési adóval, építményadóval kapcsolatos adóhatósági ügyintézés. 
Mint az ünnepségen elhangzott méltatásból kiderül, a díjazott szakmai fejlődése folyamatos volt, tudásának fejlesztése érdekében 2002-ben vállalkozási szakon mérlegképes könyvelői szakképesítést szerzett. Munkáját lelkiismeretesen, nagy szorgalommal, az ügyfeleket tisztelve és segítve, valamint a törvényi előírásokat betartva végzi több mint két évtizede. Határtalan türelemmel és önzetlenül tud másokat segíteni, tanáccsal, iránymutatással szolgálni a nehezen megoldható kérdésekben. Mindig volt ereje újra és újra bizalmat építeni az új, közvetlen munkatársával és segíteni őt eligazodni az adózás rejtelmeiben. Munkavégzése során munkatársai és az ügyfelek is megbizonyosodhattak arról, hogy hisz a humánus, empatikus és segítő közigazgatásban.
Közvetlen kolléganői így vélekednek róla: „Évi a nyugdíjba vonulása előtti években is lendületes, fiatalos, mindig mosolygós kolléganő volt. Az évek során szerzett szakmai tapasztalatával mindig készségesen segített munkánkban. Türelmes és barátságos emberként szerettük, aki az ügyfelekkel is mindig megtalálta a közös hangot. Munkája mellett kiváló háziasszonynak, példaértékű édesanyának és nagymamának ismertük meg. Gyakran meglepett minket az általa készített finomságokkal. Mind a hivatal, mint az osztály közösségi programjaira lelkesen készült és aktívan részt vett azokon.”
Mészárosné Virág Éva hiszi, hogy a megfelelő tájékoztatás, a személyes kapcsolat útján,a meggyőzés erejét használva az ügyfelek eleget tesznek kötelezettségeiknek. Az osztály, illetve a hivatali dolgozók körében kedvessége, segítőkész, közvetlen természete révén megbecsülés és szeretet övezi.

Tóth Péter Pál közszolgálati pályafutását 1994-ben kezdte a hivatal városüzemeltetési irodáján építésügyi ügyintéző munkakörben. Jelenleg a Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztályon látja el az építéshatósági ügyek előkészítési feladatait. Ezen belül a földhivatali nyilvántartás lekérdezésével foglalkozik, valamint a kapcsolódó ügyviteli feladatok ellátásában is segíti kollégáit. Dunaújvárosban jelenleg is ő kezeli egyedül a központi címregisztert, lakcímigazolásokat ad ki, elvégzi az utcák házszámozását, és közreműködik a közterületek elnevezésének változásával kapcsolatos feladatokban. A napi teendők ellátásán túl a tervtárat is kezeli.  A hivatalnál eltöltött több, mint 25 év alatt munkáját végtelen igényességgel, precizitással, szorgalommal, a legnagyobb odafigyeléssel és gyorsasággal végezte. Munkavégzése során mind a hozzá forduló, mind a kollégái tekintetében rendkívül empatikus, kedves és segítőkész. 
„Peti több mint egyszerű kolléga. Rá bármikor számíthattunk, akár munkával kapcsolatos kérdésünk volt, akár magánéleti problémánkat kellett valakivel megosztanunk. Segítő szavai, és pozitív hozzáállása mindannyiunk számára lelkesítően hatott. Azt hiszem, hogy bátran mondhatjuk, hogy az élethez való pozitív hozzáállásával megfertőzött minket is.” – vélekedett róla egyik közvetlen kollégája. 
Kollégaként és magánemberként egyaránt mindig nyitottan és érdeklődve fordul a világ dolgaihoz. Rendkívül tájékozott építészeti, történelmi, csillagászati kérdésekben. Nagy hobbija a magyarság eredetének kutatása, amelynek 2020. augusztus 13-án esedékes nyugdíjazását követően még több időt tud majd áldozni.

(Fotó: Végh Zoltán)

Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020

Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:
Dunaújváros Közszolgálatáért Díj - 2020 - fotó:

A rovat további hírei: Közélet

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.