Dunaújváros Hetilap

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 4. (kedd) 16:45 - doszerk

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

Jelentős fejlesztésekről számolt be a Hétszínvirág Bölcsőde előtt tartott sajtótájékoztatón Szabó Zsolt. Dunaújváros alpolgármestere elmondta: 1,1 milliárd forint értékben újulhat meg a közeljövőben a Hétszínvirág és a Zengő- Bongó intézmény.

Új férőhelyek, új munkahelyek

A Zengő- Bongó Bölcsődében összesen 48 új férőhelyet hoznak majd létre az épület bővítésével- mondta el a sajtó nyilvános eseményen Szabó Zsolt. Hozzátette: ennek megfelelően az uniós pályázat jóvoltából négy csoportszobával is bővül majd a bölcsőde, ami  további nyolc kisgyermeknevelő és két dajka alkalmazását teszi lehetővé.
A Hétszínvirág Bölcsődében az épület rekonstrukciója van tervbe véve: teljes körű korszerűsítés során belső burkolatokat, nyílászárókat cserélnek majd, illetve a homlokzatot is felújítják. Kiemelte: ennek azért van jelentősége, mivel a Barátság városrészben található intézményben sajátos nevelési igénnyel bíró gyermekekkel is foglalkoznak. Számukra is komfortosabb körülményeket biztosíthatnak majd a beruházással, amely a közbeszerzési eljárás után, a kivitelezőkkel való megállapodást követően kezdődik majd.

Áttekintés

Dunaújvárosban összesen öt bölcsőde működik: a már említett Zengő- Bongó, valamint Hétszínvirág intézményeken kívül a Liszt Ferenc kerti, a Napraforgó és a Makk Marci. Ez az öt bölcsőde látja el a három év alatti gyermekek napközbeni ellátását a városban.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Tervre terv – lendületben az Innopark

Tervre terv – lendületben az Innopark

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az elmúlt hónapok tűzoltása után a helyi gazdaság egyik fontos bázisává válhat az Innopark Nonprofit Kft., hangsúlyozta lapunk érdeklődésére Dr. Huszti Zsolt ügyvezető.  A feladat nem egyszerű, de komoly tervek egész sorát valósíthatják meg a közeljövőben, ígérte. Interjú.

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

2020. szeptember 23. (szerda)

Múltidéző pillanatok és szép szavak: ünnepi eseménysorozat helyszíne volt a bázis ma délelőtt, immár hivatalosan is Dunaújváros első olimpikonja, a Dunaferr Sportegyesület örökös bajnoka, Nyers László nevét viseli a radari küzdősport centrum.

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

2020. szeptember 23. (szerda)

A Vasmű aranykoráról szóló könyv bemutatójának adott otthont az Intercisa Múzeum második emeleti előadóterme a napokban. Az acél szépsége címet viselő kötet szerkesztője Szente Tünde, aki összesen 35 érintett bevonásával foglalta össze Horváth István, a Dunaferr korábbi vezérigazgatójának dunaújvárosi pályafutását. Hangkép.

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

2020. szeptember 22. (kedd)

Gazdag kínálattal, színes programmal ért véget az Európai Mobilitási Hét eseménysorozata: a Klímavédelmi Akciónap és Autómentes Nap eseményeivel a Vasvári iskola előtt és a Petőfi ligetben várták az érdeklődőket.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

2020. szeptember 22. (kedd)

A "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója megdöbbenéssel értesült Cserna Gábornak, a Fidesz helyi elnökének a kirohanásáról, amelyben közgyűlési mandátumának visszaadására szólította fel Gombos Istvánt, hangzott el Szabó Zsolt frakcióvezető Városházán tartott ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

"Jószoli 30": az elmaradt jótékony árverés margójára

"Jószoli 30": az elmaradt jótékony árverés margójára

2020. szeptember 21. (hétfő)

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány születésnapi sorozatának záróeseménye lett volna a művészetterápiás műhely alkotóinak műveiből szervezett jótét célú árverés. Mit vesztettünk a meghiúsulásával – és lesz-e lehetőség a pótlására?

Sportcsarnok viseli Nyers László nevét

Sportcsarnok viseli Nyers László nevét

2020. szeptember 21. (hétfő)

Nyers László a Vasműben mozdonyvezetőként dolgozott, emellett a Kohász SE válogatott birkózója volt, sőt, több mozifilmben is szerepelt. A remek sportember nevét veszi föl a radari sportcentrum szeptember 23-án, szerdán délelőtt.