Dunaújváros Hetilap

A lakókért, de nem a sport ellen

doszerk - 2020. augusztus 4. 7:00

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.

A Domanovszky tér egyik tömbházának lakói keresték meg a polgármesteri hivatalt, a körzet önkormányzati képviselőjét és a városvezetést egy aktuális problémával, amely több ott élőt is meglehetősen zavar.

Nevezzük nevén a gyermeket!

Jelesül a Domanovszky tér 3. számú lépcsőház melletti kosárlabda pálya a „baj” forrása: mivel ezt nem feltétlenül rendeltetésszerűen használják az ott sportolók, a közeli épület előtetőjében már több horpadás is történt. Emellett a zajra is panaszkodnak a házban élők, akik Barta Endréhez (is) fordultak a probléma orvoslása érdekében.

A kecske és a káposzta esete

A helyszínre érkező alpolgármester nyomatékosította: lépéseket fognak tenni. Elsőként kihelyeznek egy táblát, amelyen rögzítik, hogy milyen időtartamban használható a kosárlabda pálya, ezzel elkerülve, hogy az éjszakai órákban a lakók nyugalmát zavarják. Ugyanakkor a közterület- felügyelet és a rendőrség munkatársaival együttműködve sűríteni fogják a járőrözések, a hatósági jelenlét mértékét a területen annak érdekében, hogy a szabályokat be is tartassák. Mindemellett természetesen leszögezte: semmiképpen sincsenek a sportolás ellen, sőt, teljes mellszélességgel támogatják a szabadidős mozgásformákat, azonban csak az „élni és élni hagyni” irányvonal mentén. Ennek megfelelően mielőbb elkerítik a pályát, azonban csak olyan beruházás jöhet szóba, ami a fémrácsokkal ellentétben nem okoz jelentős zajhatást.

Más problémák is felmerültek

Az említetteken túl is akad bőven gond a Domanovszky tér környékén: az itt élők azt is jelezték a városvezetés felé, hogy annak ellenére, hogy tábla figyelmeztet a kutya sétáltatás tiltására, sokakat ez nem gátol meg abban, hogy a négylábúakat a környéken (gyakran póráz nélkül) futtassák. Emellett a bokrok sok esetben nyilvános WC-ként üzemelnek, valamint a szemetelés sem példa nélküli. Barta Endre a megkeresések kapcsán elmondta: a városüzemeltetési osztállyal közösen azon dolgoznak, hogy a problémák mielőbb megoldódjanak, és mindenki nyugodtan, rendezett körülmények között élhessen a környéken.

Szerző: Csetnegi László

Fotó: Végh Zoltán

A rovat további hírei: Közélet

95 évesen is aktívan, az unokákért

95 évesen is aktívan, az unokákért

2024. már. 19.

Tündéri 95 éves szépkorú polgár ünnepelte születésnapját városunkban – Győri Sándorné, Julianna nénit a jeles alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg otthonában. Julianna néni családja körében fogadta a jókívánságokat.

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!