Dunaújváros Hetilap

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 4. (kedd) 7:00 - doszerk

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.

A Domanovszky tér egyik tömbházának lakói keresték meg a polgármesteri hivatalt, a körzet önkormányzati képviselőjét és a városvezetést egy aktuális problémával, amely több ott élőt is meglehetősen zavar.

Nevezzük nevén a gyermeket!

Jelesül a Domanovszky tér 3. számú lépcsőház melletti kosárlabda pálya a „baj” forrása: mivel ezt nem feltétlenül rendeltetésszerűen használják az ott sportolók, a közeli épület előtetőjében már több horpadás is történt. Emellett a zajra is panaszkodnak a házban élők, akik Barta Endréhez (is) fordultak a probléma orvoslása érdekében.

A kecske és a káposzta esete

A helyszínre érkező alpolgármester nyomatékosította: lépéseket fognak tenni. Elsőként kihelyeznek egy táblát, amelyen rögzítik, hogy milyen időtartamban használható a kosárlabda pálya, ezzel elkerülve, hogy az éjszakai órákban a lakók nyugalmát zavarják. Ugyanakkor a közterület- felügyelet és a rendőrség munkatársaival együttműködve sűríteni fogják a járőrözések, a hatósági jelenlét mértékét a területen annak érdekében, hogy a szabályokat be is tartassák. Mindemellett természetesen leszögezte: semmiképpen sincsenek a sportolás ellen, sőt, teljes mellszélességgel támogatják a szabadidős mozgásformákat, azonban csak az „élni és élni hagyni” irányvonal mentén. Ennek megfelelően mielőbb elkerítik a pályát, azonban csak olyan beruházás jöhet szóba, ami a fémrácsokkal ellentétben nem okoz jelentős zajhatást.

Más problémák is felmerültek

Az említetteken túl is akad bőven gond a Domanovszky tér környékén: az itt élők azt is jelezték a városvezetés felé, hogy annak ellenére, hogy tábla figyelmeztet a kutya sétáltatás tiltására, sokakat ez nem gátol meg abban, hogy a négylábúakat a környéken (gyakran póráz nélkül) futtassák. Emellett a bokrok sok esetben nyilvános WC-ként üzemelnek, valamint a szemetelés sem példa nélküli. Barta Endre a megkeresések kapcsán elmondta: a városüzemeltetési osztállyal közösen azon dolgoznak, hogy a problémák mielőbb megoldódjanak, és mindenki nyugodtan, rendezett körülmények között élhessen a környéken.

Szerző: Csetnegi László

Fotó: Végh Zoltán

A rovat további hírei: Közélet

Tervre terv – lendületben az Innopark

Tervre terv – lendületben az Innopark

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az elmúlt hónapok tűzoltása után a helyi gazdaság egyik fontos bázisává válhat az Innopark Nonprofit Kft., hangsúlyozta lapunk érdeklődésére Dr. Huszti Zsolt ügyvezető.  A feladat nem egyszerű, de komoly tervek egész sorát valósíthatják meg a közeljövőben, ígérte. Interjú.

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

2020. szeptember 23. (szerda)

Múltidéző pillanatok és szép szavak: ünnepi eseménysorozat helyszíne volt a bázis ma délelőtt, immár hivatalosan is Dunaújváros első olimpikonja, a Dunaferr Sportegyesület örökös bajnoka, Nyers László nevét viseli a radari küzdősport centrum.

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

2020. szeptember 23. (szerda)

A Vasmű aranykoráról szóló könyv bemutatójának adott otthont az Intercisa Múzeum második emeleti előadóterme a napokban. Az acél szépsége címet viselő kötet szerkesztője Szente Tünde, aki összesen 35 érintett bevonásával foglalta össze Horváth István, a Dunaferr korábbi vezérigazgatójának dunaújvárosi pályafutását. Hangkép.

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

2020. szeptember 22. (kedd)

Gazdag kínálattal, színes programmal ért véget az Európai Mobilitási Hét eseménysorozata: a Klímavédelmi Akciónap és Autómentes Nap eseményeivel a Vasvári iskola előtt és a Petőfi ligetben várták az érdeklődőket.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

2020. szeptember 22. (kedd)

A "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója megdöbbenéssel értesült Cserna Gábornak, a Fidesz helyi elnökének a kirohanásáról, amelyben közgyűlési mandátumának visszaadására szólította fel Gombos Istvánt, hangzott el Szabó Zsolt frakcióvezető Városházán tartott ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

"Jószoli 30": az elmaradt jótékony árverés margójára

"Jószoli 30": az elmaradt jótékony árverés margójára

2020. szeptember 21. (hétfő)

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány születésnapi sorozatának záróeseménye lett volna a művészetterápiás műhely alkotóinak műveiből szervezett jótét célú árverés. Mit vesztettünk a meghiúsulásával – és lesz-e lehetőség a pótlására?

Sportcsarnok viseli Nyers László nevét

Sportcsarnok viseli Nyers László nevét

2020. szeptember 21. (hétfő)

Nyers László a Vasműben mozdonyvezetőként dolgozott, emellett a Kohász SE válogatott birkózója volt, sőt, több mozifilmben is szerepelt. A remek sportember nevét veszi föl a radari sportcentrum szeptember 23-án, szerdán délelőtt.