Dunaújváros Hetilap

A lakókért, de nem a sport ellen

doszerk - 2020. augusztus 4. 7:00

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.

A Domanovszky tér egyik tömbházának lakói keresték meg a polgármesteri hivatalt, a körzet önkormányzati képviselőjét és a városvezetést egy aktuális problémával, amely több ott élőt is meglehetősen zavar.

Nevezzük nevén a gyermeket!

Jelesül a Domanovszky tér 3. számú lépcsőház melletti kosárlabda pálya a „baj” forrása: mivel ezt nem feltétlenül rendeltetésszerűen használják az ott sportolók, a közeli épület előtetőjében már több horpadás is történt. Emellett a zajra is panaszkodnak a házban élők, akik Barta Endréhez (is) fordultak a probléma orvoslása érdekében.

A kecske és a káposzta esete

A helyszínre érkező alpolgármester nyomatékosította: lépéseket fognak tenni. Elsőként kihelyeznek egy táblát, amelyen rögzítik, hogy milyen időtartamban használható a kosárlabda pálya, ezzel elkerülve, hogy az éjszakai órákban a lakók nyugalmát zavarják. Ugyanakkor a közterület- felügyelet és a rendőrség munkatársaival együttműködve sűríteni fogják a járőrözések, a hatósági jelenlét mértékét a területen annak érdekében, hogy a szabályokat be is tartassák. Mindemellett természetesen leszögezte: semmiképpen sincsenek a sportolás ellen, sőt, teljes mellszélességgel támogatják a szabadidős mozgásformákat, azonban csak az „élni és élni hagyni” irányvonal mentén. Ennek megfelelően mielőbb elkerítik a pályát, azonban csak olyan beruházás jöhet szóba, ami a fémrácsokkal ellentétben nem okoz jelentős zajhatást.

Más problémák is felmerültek

Az említetteken túl is akad bőven gond a Domanovszky tér környékén: az itt élők azt is jelezték a városvezetés felé, hogy annak ellenére, hogy tábla figyelmeztet a kutya sétáltatás tiltására, sokakat ez nem gátol meg abban, hogy a négylábúakat a környéken (gyakran póráz nélkül) futtassák. Emellett a bokrok sok esetben nyilvános WC-ként üzemelnek, valamint a szemetelés sem példa nélküli. Barta Endre a megkeresések kapcsán elmondta: a városüzemeltetési osztállyal közösen azon dolgoznak, hogy a problémák mielőbb megoldódjanak, és mindenki nyugodtan, rendezett körülmények között élhessen a környéken.

Szerző: Csetnegi László

Fotó: Végh Zoltán

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.