Dunaújváros Hetilap

A lakókért, de nem a sport ellen

doszerk - 2020. augusztus 04.

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.

A Domanovszky tér egyik tömbházának lakói keresték meg a polgármesteri hivatalt, a körzet önkormányzati képviselőjét és a városvezetést egy aktuális problémával, amely több ott élőt is meglehetősen zavar.

Nevezzük nevén a gyermeket!

Jelesül a Domanovszky tér 3. számú lépcsőház melletti kosárlabda pálya a „baj” forrása: mivel ezt nem feltétlenül rendeltetésszerűen használják az ott sportolók, a közeli épület előtetőjében már több horpadás is történt. Emellett a zajra is panaszkodnak a házban élők, akik Barta Endréhez (is) fordultak a probléma orvoslása érdekében.

A kecske és a káposzta esete

A helyszínre érkező alpolgármester nyomatékosította: lépéseket fognak tenni. Elsőként kihelyeznek egy táblát, amelyen rögzítik, hogy milyen időtartamban használható a kosárlabda pálya, ezzel elkerülve, hogy az éjszakai órákban a lakók nyugalmát zavarják. Ugyanakkor a közterület- felügyelet és a rendőrség munkatársaival együttműködve sűríteni fogják a járőrözések, a hatósági jelenlét mértékét a területen annak érdekében, hogy a szabályokat be is tartassák. Mindemellett természetesen leszögezte: semmiképpen sincsenek a sportolás ellen, sőt, teljes mellszélességgel támogatják a szabadidős mozgásformákat, azonban csak az „élni és élni hagyni” irányvonal mentén. Ennek megfelelően mielőbb elkerítik a pályát, azonban csak olyan beruházás jöhet szóba, ami a fémrácsokkal ellentétben nem okoz jelentős zajhatást.

Más problémák is felmerültek

Az említetteken túl is akad bőven gond a Domanovszky tér környékén: az itt élők azt is jelezték a városvezetés felé, hogy annak ellenére, hogy tábla figyelmeztet a kutya sétáltatás tiltására, sokakat ez nem gátol meg abban, hogy a négylábúakat a környéken (gyakran póráz nélkül) futtassák. Emellett a bokrok sok esetben nyilvános WC-ként üzemelnek, valamint a szemetelés sem példa nélküli. Barta Endre a megkeresések kapcsán elmondta: a városüzemeltetési osztállyal közösen azon dolgoznak, hogy a problémák mielőbb megoldódjanak, és mindenki nyugodtan, rendezett körülmények között élhessen a környéken.

Szerző: Csetnegi László

Fotó: Végh Zoltán

A rovat további hírei: Közélet

Látszik a fény a cső végén

Látszik a fény a cső végén

2020. okt. 20.

Szinte a csatorna-beruházások megkezdésével egyidejűleg kezdtek jelentkezni a vízelvezetési problémák a Barsi Dénes utcában: amellett, hogy a szennyvíz is felszínre kezdett törni, az esővíz is jelentős problémákat okoz ezen a területen.

Érseki szentelés a görögkatolikus templomban (galériával)

Érseki szentelés a görögkatolikus templomban (galériával)

2020. okt. 19.

Ünnepélyes keretek között, Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi főegyházmegye érseke templomszentelő miséjével koronázva vehette birtokba új templomát vasárnap a dunaújvárosi görögkatolikus gyülekezet. A biztonsági, egészségvédelmi előírások miatt a hívek egy része a szabadtéri LED-falon követhette az eseményeket.

Kelta mollban szól az ajándék Handpan

Kelta mollban szól az ajándék Handpan

2020. okt. 18.

Különleges hangszerrel gyarapodott az értelmi és halmozottan sérült emberek és családjaik "Mindannyian Mások Vagyunk" Egyesületének eszközparkja: a különleges hangolású Handpan nevű instrumentumot adományként kapta a szervezet. Az átadás-átvételt az MMK-ban rendezték a közelmúltban, bemutató és gyakorlás kíséretében!

"Az első év a kármentésről szólt…"

"Az első év a kármentésről szólt…"

2020. okt. 17.

Eredményesnek tartja az elmúlt egy év munkáját, és példásnak a több pártból verbuvált képviselők szövetségét, nyilatkozta Szabó Zsolt, a "Rajta, Újváros!" Egyesület frakcióvezetője. A legfontosabb, hogy sikerült talpon maradnia a városnak, állította. Interjú.

DSTV: templomszentelésre készül a görögkatolikus gyülekezet

DSTV: templomszentelésre készül a görögkatolikus gyülekezet

2020. okt. 17.

A dunaújvárosi görögkatolikus templom szentelését tartják október 18-án, vasárnap. Az eseményen Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi főegyházmegye érseke mond misét. Mivel az épületbe csak korlátozott számban engedhetik be a híveket, az udvaron egy LED falon is követhetik majd a rendezvényt az érdeklődők. Hangkép az utolsó simításokról.

Legközelebb a Kertvárosban lomtalanítanak

Legközelebb a Kertvárosban lomtalanítanak

2020. okt. 16.

Folytatják a "városjáró" lomtalanítás-sorozatot, az önkormányzat és a Dunanett Kft. következő akciójára a Kertvárosban kerül sor október 17-én, szombaton. Helyszínek és időpontok, tételes lista a hajtás után!

Hogy mindenki mozoghasson – a pénz ne legyen akadály!

Hogy mindenki mozoghasson – a pénz ne legyen akadály!

2020. okt. 16.

Mindenki számára ingyenes edzést biztosít az önkormányzat a Patyolat udvarban hetente egyszer. A városvezetés a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és három szakképzett trénerrel közösen indítja el a kezdeményezést jövő hét keddtől. Regisztrálj, regisztráljon mielőbb!