Dunaújváros Hetilap

Az ablakon dobálták ki a szemetet

doszerk - 2020. augusztus 12. 16:54

Egy lakó hívása ébresztette szerda reggel Motyovszki Mátyást, a 3. számú körzet önkormányzati képviselőjét: a szokatlan ébresztőből nem mindennapi "szemétügy" kerekedett.

Kiderült ugyanis, hogy a Római körút egyik tömbházában az elhunyt idős tulajdonos helyére érkezett "örökösök" úgy vélték, a számukra fölösleges háztartási eszközöket, bútorokat nemes egyszerűséggel a Fáy utcára nyíló ablakokból az udvarra, a focipálya melletti füves területre dobálják- természetesen mindezt anélkül, hogy meggyőződtek volna arról, nem veszélyeztetik-e a járókelőket. A képviselő megdöbbenésének és felháborodásának adott hangot a DSTV kamerája előtt. Mint kifejtette: minősíthetetlennek tartja ezt a viselkedést. 

Beismerte tettét

Természetesen a történtek nem maradtak következmények nélkül: a képviselő felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, majd a rendőrséggel, valamint a szemtanúkkal együttműködve felkutatták a lehetséges elkövetőt, aki bevallotta, hogy valóban ő szórta a szemetet az udvarra. Mint azt Motyovszki Mátyás elmondta: állítása szerint később gondoskodott volna annak elszállításáról.

Ez azonban jelen körülmények között is büntetést von maga után, amellett, hogy erősen megkérdőjelezhető az erkölcsi oldala is a dolognak, hiszen akár járókelők is megsérülhettek volna – fejtette ki a körzet önkormányzati képviselője. Mint elmondta: jelentős bírságra számíthat a szemetelő – a büntetés mértéke akár több százezer forint nagyságrendű is lehet. Hozzátette: egy konténer csupán néhány tízezer forintba, tehát a büntetés töredékébe került volna. 

Alpolgármesteri vizit, parktisztítással

Mezei Zsolt, Dunaújváros általános hatáskörű alpolgármestere is a helyszínre érkezett, ahol felháborodottan tapasztalta a történteket. Szintén a DSTV-nek nyilatkozva elmondta: értetlenül áll az ilyesfajta viselkedés előtt, amellyel a környezetünknek, közösségünknek ártottak a felelőtlen elkövetők.

Hozzátette: a városvezetés a városlakókkal közösen azért dolgozik, hogy szépítse, rendbe tegye a várost, egy tisztább városképet alakítson ki, amely törekvéssel szembemennek az effajta cselekedetek, szabálysértések. 
Kiemelte: a "romeltakarítás" a városnak is rengeteg pénzébe kerül – és ezeket a forrásokat más, hasznosabb beruházásokra is fordíthatnának. 

Az udvarba dobált szemetet végül a DHHF és a Dunanett Kft. helyszínre érkező munkatársai gyűjtötték össze és szállították el – a park visszanyerte eredeti kinézetét.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

2022. okt. 04.

Két típusú ösztöndíjra pályázhatnak a felsőoktatásban tanuló, vagy felvételi előtt álló diákok a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer részeként, adta hírül a város hivatalos oldala. 

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

2022. okt. 04.

Az oktatás világnapján szerveznek szolidaritási kiállást az oktatásért városunkban: mindenkit, szülőket, nagyszülőket is várnak a Dr. Molnár László Emlékparkba szerdán délután. Legyetek, legyenek, legyünk sokan!

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

2022. okt. 04.

A város útjai mellett tegnap, az esti órákban kezdték az őszi növényvédelmi permetezést, adta hírül a város hivatalos oldala. Két-három nap alatt végeznek a szakemberek, persze csak ha nem esik.

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

2022. okt. 04.

Önkormányzati koordinációval valósul meg a Petőfi 200 emlékév városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az előkészületek jegyében ült össze az a kerekasztal a Városházán a napokban, amely a programok gondozását vállalja. Hangkép.
 

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

2022. okt. 03.

Bővíti a szolgáltatások körét a rászorulók számára az Útkeresés Segítő Szolgálat – az intézmény helyettes szülői szolgáltatás kialakítását szervezi, és egészen október végéig várja azok jelentkezését, akik a nemes feladatot ellátják.

Véget értek a munkálatok végre

Véget értek a munkálatok végre

2022. okt. 03.

A város több pontján is sor kerül az úgynevezett vadparkolók felszámolására. Ahol logikus és lehetséges, ott az egykor volt füves területeket legális parkolókká alakítják, zúzott kővel szórják fel és ennek köszönhetően területenként érezhető nagyságrendben növekszik a kialakított parkolóhelyek száma. 

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

2022. okt. 03.

Idén tizedszerre rendezte meg a Megyei Szakdolgozói Nap programját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete, derül ki a DSTV összegzéséből. A köszöntőkkel, műsorral és díjátadással körített tudományos tanácskozásnak ezúttal Dunaújváros, a Városháza rendezvényterme adott otthont. Hangkép.