Bázisintézményként kezdi az új tanévet a Móricz

2020. augusztus 26. (szerda) 8:23 - Öcaline

Ünnepélyes keretek között adták át az "Oktatási Hivatal Bázisintézménye" címet a Móricz Zsigmond Általános Iskola vezetésének – a titulussal egyszerre ismerik el és támogatják az intézmény pedagógiai-szakmai tevékenységét. Tudásmegosztás a hajtás után.

Az Oktatási Hivatal (OH) az elmúlt tanév során, sikeres pályáztatás útján alakította ki bázisintézményi hálózatát. A program célja, hogy a címet elnyert intézmények tevékenységükkel hozzájáruljanak a pedagógiai szakmai közélet fejlődéséhez, segítsék elő a méltányos hozzáférést a Pedagógiai Oktatási Központok (POK) által biztosított pedagógiai-szakmai szolgáltatásokhoz, valamint támogassák a hálózatos tudásmegosztást.
A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ célja, hogy a bázisintézmény címet elnyert iskolák bevonásával, azok működő jó gyakorlatainak megosztásával, műhelymunkák, bemutató órák szervezésével növeljék az illetékességi területen működő köznevelési intézmények pedagógiai eredményességét. Szintén fontos feladat, hogy a POK szakmailag támogassa a bevont intézmények szakmai tevékenységét, az ott folyó nevelő-oktató munkát.

A címmel tehát egyszerre ismerték el a dunaújvárosi iskola több évtizedes szakmai tevékenységét, illetve támogatják a Móricz egyedi – gyermekközpontú, az ének-zenei nevelést fókuszba helyező – pedagógiai tevékenységét. A cím adományozására ünnepélyes keretek között került sor hétfőn – a díjat a POK szervezésében Székesfehérváron vehette át Horváthné Ottinger Hajnalka, a "kockásingesek"  igazgatója. 

Szívből gratulálunk a rangos elismeréshez!

(Fotók: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: mozgás, mozgás, Vasvári! (galériával)

DSTV: mozgás, mozgás, Vasvári! (galériával)

2020. szeptember 26. (szombat)

Folytatta a szép hagyományt, idén is sportnapot szervezett diákjai számára a Vasvári Pál Általános Iskola. Minden korosztályt megmozgattak, a rendezvényen az alsós és a felsős osztályok külön-külön mérték össze tudásukat. A feladatokat az intézmény testnevelő tanárai állították össze, a diákok szó szerint nagy lendülettel vetették magukat a küzdelmekbe. Hangkép.

A Pentelei iskola érdemelte a Civil Díj 2020 elismerését!

A Pentelei iskola érdemelte a Civil Díj 2020 elismerését!

2020. szeptember 25. (péntek)

A döntőbe kerülést már zengettük hasábjainkon, most befutott az eredmény is: a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium közösségi kezdeményezése, az Arany Iránytű program érdemelte a Civil Díj 2020 verseny legnagyobb hatású projektjének járó elismerést! Gratulálunk!

DSTV: online érettségi felkészítő a Dunaújvárosi Egyetemen

DSTV: online érettségi felkészítő a Dunaújvárosi Egyetemen

2020. szeptember 18. (péntek)

Hatvan órás ingyenes közép- és emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamot szervez a Dunaújvárosi Egyetem; többek között matematikából, informatikából és fizikából. A jelenlegi helyzetre tekintettel a kurzusokon online formában vehetnek részt a továbbtanulók. Hangkép.

Online konferencia a felnőttképzésről

Online konferencia a felnőttképzésről

2020. szeptember 18. (péntek)

Online tájékoztató konferenciát szervez az Innovációs és Technológiai Minisztérium szeptember elejétől élő új felnőttképzési rendszer legfontosabb változásairól. Regisztráció itt és most!

Idén novemberben lesz a Kutatók Éjszakája

Idén novemberben lesz a Kutatók Éjszakája

2020. szeptember 13. (vasárnap)

Az eddig megszokott szeptember végi időponttól eltérően idén november 27-28-án rendezik a Kutatók Éjszakája nevű rendezvénysorozatot.

DSTV: tanévkezdés a Rudasban

DSTV: tanévkezdés a Rudasban

2020. szeptember 11. (péntek)

594 diák kezdte meg az idei tanévet a Rudasban szeptember 1-jén. A tanulók körében nagy népszerűségnek örvend az iskola, idén is a hirdetett férőhelyeknél többen választották az intézmény kínálatát. Körkép, hangkép.

A Civil Díj döntőse az Arany Iránytű Program!

A Civil Díj döntőse az Arany Iránytű Program!

2020. szeptember 08. (kedd)

"Érezte már úgy, hogy tenne – másokért, magáért, egy élhetőbb közegért –, de nincs idő, erő, energia? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van." Dunaújvárosi csapat is bekerült a Civil Díj 2020 verseny döntősei közé. Merre mutat utat és kinek az Arany Iránytű?