Dunaújvárosi érmek a kenumaratonon

spigott - 2020. augusztus 4. 17:03

Kiválóan szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a 23. alkalommal megrendezett Szarvasi Kenumaratonon.

Főoldali és belső kép forrása: szarvasikenumaraton.hu

Hét versenyzővel és szurkolóival utazott el augusztus 1-jén Szarvasra a Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztálya, hogy részt vegyen a Szarvasi Kenumaratonon a "kenu 2", "kenu 4" és "kenu 4 női" kategóriában. Az egyesületi csapatok IC-4-es kenuban evezték le a 21 km-es távot, két szárazföldi átszállással: itt a hajót át kellett cipelni a következő ágba, hogy az evezést tovább tudják folytatni. A 23 esztendős kenumaraton jelentős része a Körös Kákafoki-holtágán zajlik, de a Szivornya és a Békésszentandrási Duzzasztómű között érinti a Hármas-Körös rövid szakaszát, melyet két szárazföldi szakasz (300 és egy 800 méteres) is színesít, árulta el érdeklődésünkre Tóth Edit, a Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztályának elnöke, aki természetesen beszámolt eredményeikről is.

Kép forrása: Dragon Steel SE

"Az előzetes mozgósítás jól sikerült, hiszen 166 résztvevő tolongott valamilyen vízi alkalmatosságban a rajtnál. A kavalkádot 30 kenu, 14 állószörf (SUP), 8 outrigger és 2 sárkányhajó tette teljessé, melyeket három részletben indítottak útra. Összesen 59 női és 106 férfi túrázó vágott valamelyik távnak, az egyik állószörfön ott volt a díszvendég, Vereckei Ákos kétszeres olimpiai bajnok kajakos is. A legidősebb résztvevő a 77 éves Pipa Károly, Dragon Steel SE tagja, a legifjabb a 10 esztendős Roszik Emília Zsóka volt, aki egy családi négyessel indult útra. A 30 fok fölötti meleget enyhe szél tette valamelyest elviselhetőbbé a vízen, a hőség ellen időnként locsolták a hátunkat, mellkasunkat hogy kibírhatóbb legyen a táv, s frissebben haladhassunk tovább. A rendkívül jó hangulatú versenyen a Dragon Steel SE versenyzői előkelő helyezéseket értek el, a Pipa Károly-Varga Béla kettős aranyérmet, míg az Illés Zsolt, Körmendi László, Kótai Ferenc, Tóth Gergely összeállítású négyes ezüstérmet szerzett. Én ezúttal a Körös Dragon SE női csapatát erősítettem, s egyedüli női egységként az abszolút negyedik helyet értük el az Amatőr 4-es kategóriában, míg a harminc kenuból álló mezőnyben a nyolcadik helyen végeztünk, de reméljük, hogy jövőre további női kihívó csapatokra találunk."

A Szarvasi Kenumaraton dunaújvárosi eredményei

Amatőr 3-as kategória (6 induló): 1. Dragon Steel SE (Pipa Károly, Varga Béla) 2:28:34

Amatőr 4-es férfi kategória (8 induló): 2. "Next Generation" Dragon Steel SE (Illés Zsolt, Körmendi László, Tóth Gergely, Kótai Ferenc) 2:21:03, 4. "Black and White"” tiszta női egység Balczó Edit, Krúzs Gabriella, Fekécs Andrea (Körös Dragon SE), Tóth Edit (Dragon Steel SE) 2:23:08

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.