Dunaújvárosi érmek a kenumaratonon

2020. augusztus 4. (kedd) 17:03 - spigott

Kiválóan szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a 23. alkalommal megrendezett Szarvasi Kenumaratonon.

Főoldali és belső kép forrása: szarvasikenumaraton.hu

Hét versenyzővel és szurkolóival utazott el augusztus 1-jén Szarvasra a Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztálya, hogy részt vegyen a Szarvasi Kenumaratonon a "kenu 2", "kenu 4" és "kenu 4 női" kategóriában. Az egyesületi csapatok IC-4-es kenuban evezték le a 21 km-es távot, két szárazföldi átszállással: itt a hajót át kellett cipelni a következő ágba, hogy az evezést tovább tudják folytatni. A 23 esztendős kenumaraton jelentős része a Körös Kákafoki-holtágán zajlik, de a Szivornya és a Békésszentandrási Duzzasztómű között érinti a Hármas-Körös rövid szakaszát, melyet két szárazföldi szakasz (300 és egy 800 méteres) is színesít, árulta el érdeklődésünkre Tóth Edit, a Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztályának elnöke, aki természetesen beszámolt eredményeikről is.

Kép forrása: Dragon Steel SE

"Az előzetes mozgósítás jól sikerült, hiszen 166 résztvevő tolongott valamilyen vízi alkalmatosságban a rajtnál. A kavalkádot 30 kenu, 14 állószörf (SUP), 8 outrigger és 2 sárkányhajó tette teljessé, melyeket három részletben indítottak útra. Összesen 59 női és 106 férfi túrázó vágott valamelyik távnak, az egyik állószörfön ott volt a díszvendég, Vereckei Ákos kétszeres olimpiai bajnok kajakos is. A legidősebb résztvevő a 77 éves Pipa Károly, Dragon Steel SE tagja, a legifjabb a 10 esztendős Roszik Emília Zsóka volt, aki egy családi négyessel indult útra. A 30 fok fölötti meleget enyhe szél tette valamelyest elviselhetőbbé a vízen, a hőség ellen időnként locsolták a hátunkat, mellkasunkat hogy kibírhatóbb legyen a táv, s frissebben haladhassunk tovább. A rendkívül jó hangulatú versenyen a Dragon Steel SE versenyzői előkelő helyezéseket értek el, a Pipa Károly-Varga Béla kettős aranyérmet, míg az Illés Zsolt, Körmendi László, Kótai Ferenc, Tóth Gergely összeállítású négyes ezüstérmet szerzett. Én ezúttal a Körös Dragon SE női csapatát erősítettem, s egyedüli női egységként az abszolút negyedik helyet értük el az Amatőr 4-es kategóriában, míg a harminc kenuból álló mezőnyben a nyolcadik helyen végeztünk, de reméljük, hogy jövőre további női kihívó csapatokra találunk."

A Szarvasi Kenumaraton dunaújvárosi eredményei

Amatőr 3-as kategória (6 induló): 1. Dragon Steel SE (Pipa Károly, Varga Béla) 2:28:34

Amatőr 4-es férfi kategória (8 induló): 2. "Next Generation" Dragon Steel SE (Illés Zsolt, Körmendi László, Tóth Gergely, Kótai Ferenc) 2:21:03, 4. "Black and White"” tiszta női egység Balczó Edit, Krúzs Gabriella, Fekécs Andrea (Körös Dragon SE), Tóth Edit (Dragon Steel SE) 2:23:08

A rovat további hírei: Sport

Fél percre volt a bravúr!

Fél percre volt a bravúr!

2020. szeptember 19. (szombat)

Óriásit küzdött, hátrányból is felállt, ám a véghajrában kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Berettyóújfalu otthonában.

Sós Csaba: muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz

Sós Csaba: muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz

2020. szeptember 19. (szombat)

A szövetségi kapitány szerint az úszóknak muszáj azzal a tudattal készülniük, hogy jövőre meg tudják rendezni az idén nyárról a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói olimpiát.

Puskásé a legnagyobb érték az új játékosok között a FIFA-videojátékban

Puskásé a legnagyobb érték az új játékosok között a FIFA-videojátékban

2020. szeptember 19. (szombat)

Az újonan bekerülő labdarúgók között Puskás Ferencé a legmagasabb érték a FIFA21 videojáték Ultimate Team játékmódjában.

Továbbra is élen a Multisteel

Továbbra is élen a Multisteel

2020. szeptember 19. (szombat)

Meglepetésből és papírforma eredményből is jutott a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának péntek esti mérkőzésein.

Bravúros siker a nyitányon

Bravúros siker a nyitányon

2020. szeptember 18. (péntek)

Négy szettben aratott megérdemelt, szép győzelmet a MAFC-BME otthonában a Dunaferr SE röplabda csapata az Extraliga első fordulójában.

Mérnökök segítik a magyar férfi kajaknégyes felkészülését

Mérnökök segítik a magyar férfi kajaknégyes felkészülését

2020. szeptember 18. (péntek)

Mérnökök segítik a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású magyar férfi kajaknégyes felkészülését, a kvartett így sokkal közelebb került a nagy rivális németekhez, mint korábban bármikor.

Véget ért a második forduló

Véget ért a második forduló

2020. szeptember 18. (péntek)

Szoros első félidő után biztos győzelmet aratott a Bronz Kávézó Dunabiztos gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának csütörtöki találkozóján.