Időjárás: kitart a meleg – frissítő zivatarokkal

2020. augusztus 10. (hétfő) 7:39 - Öcaline

Folytatódik a meleg, napos idő a DO meteorológiai szakértőjének friss prognózisa szerint, igaz, a hőséget egyre gyakrabban enyhítik frissítő záporok, zivatarok a következő napokban. Tételes prognózis itt!

"Frissítő zivatarok a hőségben!" – ezzel a mondattal nyitotta hétindító prognóziság Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője. Mint írta, ma is egyre több gomolyfelhő zavarhatja meg a napsütést, főként délután – és estétől jellemzően a Dunántúlon záporok, zivatarok is lehetnek. Ezzel együtt persze marad a kánikula: 30-33 fok közötti országos hőségre számíthatunk.
A folytatás is hasonló képletet ígér a közeli kilátások szerint: kedden is kitart a napos, gomolyfelhős, meleg idő. Eleinte elvétve, délután már szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik – és változatlanul 30-32 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.
A friss modellek szerint szerdán és csütörtökön is sok napsütésre, de már a korábbinál kevesebb gomolyfelhőre van kilátás – és már elvétve fordulhat elő frissítő zápor, zivatar. Marad a meleg nyári idő: 27-32 fokos csúcsokkal számolhatunk.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint a hét vége is meleg, nyárias időt ígér – pénteken, majd a hét utolsó napjaiban sem várható lényeges változás, folytatódik az igazi strandidő. Pár fokkal újra erősödhet a nappali felmelegedés, fokozódhat a hőség: 32-33 fok körüli csúcsok lehetnek.

Kitart a nyár – irány a vízpart! 

(Fotó: Így látjuk MI! – Marton Ágota képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Igazi ÖKO-napos jó időnk lesz!

Igazi ÖKO-napos jó időnk lesz!

2020. szeptember 19. (szombat)

Derült ég, napsütés, lágy fuvalmak, soha jobbat egy családi ÖKO-nap felkereséséhez! Micsoda szerencse, hogy pont ma rendezik Újtelepen!
 

Babahordozás járvány idején (1.)

Babahordozás járvány idején (1.)

2020. szeptember 18. (péntek)

A hordozás akkor is képes megkönnyíteni a mindennapokat, ha az élet a megszokott mederben folyik. Előnyeit még fokozottabban érezzük most, hogy a koronavírus járvány tilalmai az életünk részévé váltak. A rendhagyó témában szakértőnk hordozási tanácsadóként, kisgyermeknevelőként vág rendet. B. Dániel Alexandra vendégposztja – első rész! 

Aranyló ősz közelít

Aranyló ősz közelít

2020. szeptember 18. (péntek)

Hát ez azért évszakváltásnak elég karcsú volt, magunk között. Se zápor, se zivatar, na jó, kicsit tényleg lehűlt. De ma déltől megint kiderül, hogy kiderül.

Búcsú a nyártól – délután már csapadékkal

Búcsú a nyártól – délután már csapadékkal

2020. szeptember 17. (csütörtök)

Térségünkbe várhatóan délután futnak be az évszakváltó légáramlatok – záporokat, zivatarokat is hozhatnak.

Még két nap a nyárból

Még két nap a nyárból

2020. szeptember 16. (szerda)

Szép lesz a vége: néhol egy kis fátyolfelhő, csapadék kizárt, 33 fok körüli csúcsérték játszik. Búcsúzik a nyár. 

DSTV: bringás körkép a mobilitási hét előtt

DSTV: bringás körkép a mobilitási hét előtt

2020. szeptember 15. (kedd)

Városunkban is holnap startol az Európai Mobilitási Hét programsorozata, az alkalomra időzítve a DSTV stábja a kerékpárboltok háza táját járta be. Kereslet, kínálat, forgalom és szerviz – a nagy áruházak árnyékában. Hangkép.

Még egy picivel melegebb a tegnapinál

Még egy picivel melegebb a tegnapinál

2020. szeptember 15. (kedd)

33 fok is lehet, aki napimádó, szaladjon a szabadba gyorsan, mert már nem tart túl sokáig a nyár az őszben.