Dunaújváros Hetilap

Kamara: gyakorlati oktatók jelentkezését várják

2020. augusztus 3. (hétfő) 17:05 - Öcaline

Ismét gyakorlati oktatói képzést és vizsgáztatást szervez a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara. A meghatározott keretszámmal, támogatott formában futó kurzusra a hónap derekáig lehet jelentkezni – a képzés augusztus végén kezdődik.

A jelentkezés feltétele, hogy a jelölt rendelkezzen az adott szakmában az állam által elismert szakképesítéssel (és ezt közokirattal, vagy annak hiteles másolatával igazolja), emellett az oktatni kívánt szakma vonatkozásában 5 év, szintén igazolható szakirányú szakmai gyakorlattal. 
Az egyéb feltételek sorában szerepel a duális gyakorlati képzés folytatása, vagy a gyakorlati képzésbe történő bekapcsolódás vállalása, illetve az is, hogy a jelölt büntetlen előéletű legyen, és ne álljon a gyakorlati képzési tevékenység folytatását kizáró foglalkozástól eltiltás hatálya alatt.

A képzés és vizsgáztatás fajlagos költsége bruttó fejenként 91 ezer 440 forint, amelyből önrészként bruttó 22 ezer 860 forintot kell megfizetni, a fennmaradó részt a program finanszírozza.

A képzés teljes időtartama 50 óra, ebből 25 óra elméleti alapozó képzés, valamint 25 óra érzelmi intelligencia tréning – 3 nap a jelentkezőkkel személyesen egyeztetett időpontban. A felkészítési program vizsgával zárul, amelynek része egy-egy on-line elméleti, továbbá gyakorlati vizsga.
Mentesül a gyakorlati oktatói vizsga letétele alól, aki rendelkezik mester végzettséggel, vagy szakirányú felsőfokú végzettséggel és 2 év szakmai gyakorlattal, illetve bármilyen felsőfokú végzettséggel és 5 év szakmai gyakorlattal, esetleg minőségi vendéglátó-ipari egységben folytat gyakorlati képzést. Mentesülnek a vizsga alól a 60. életévüket betöltött szakemberek is.
A részvételi szándékot augusztus 15-ig lehet jelezni a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Csoportjánál a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével. 

Gyakorlati oktató képzés/vizsgáztatás (katt) >>

További információval személyesen a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Piac tér 2. szám alatt lévő irodájában, illetve a 25/501-951-es telefonszámon szolgálnak az érdeklődőknek!

(Forrás és illusztráció: DKIK)
 

A rovat további hírei: Közélet

Tervre terv – lendületben az Innopark

Tervre terv – lendületben az Innopark

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az elmúlt hónapok tűzoltása után a helyi gazdaság egyik fontos bázisává válhat az Innopark Nonprofit Kft., hangsúlyozta lapunk érdeklődésére Dr. Huszti Zsolt ügyvezető.  A feladat nem egyszerű, de komoly tervek egész sorát valósíthatják meg a közeljövőben, ígérte. Interjú.

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

2020. szeptember 23. (szerda)

Múltidéző pillanatok és szép szavak: ünnepi eseménysorozat helyszíne volt a bázis ma délelőtt, immár hivatalosan is Dunaújváros első olimpikonja, a Dunaferr Sportegyesület örökös bajnoka, Nyers László nevét viseli a radari küzdősport centrum.

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

2020. szeptember 23. (szerda)

A Vasmű aranykoráról szóló könyv bemutatójának adott otthont az Intercisa Múzeum második emeleti előadóterme a napokban. Az acél szépsége címet viselő kötet szerkesztője Szente Tünde, aki összesen 35 érintett bevonásával foglalta össze Horváth István, a Dunaferr korábbi vezérigazgatójának dunaújvárosi pályafutását. Hangkép.

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

2020. szeptember 22. (kedd)

Gazdag kínálattal, színes programmal ért véget az Európai Mobilitási Hét eseménysorozata: a Klímavédelmi Akciónap és Autómentes Nap eseményeivel a Vasvári iskola előtt és a Petőfi ligetben várták az érdeklődőket.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

2020. szeptember 22. (kedd)

A "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója megdöbbenéssel értesült Cserna Gábornak, a Fidesz helyi elnökének a kirohanásáról, amelyben közgyűlési mandátumának visszaadására szólította fel Gombos Istvánt, hangzott el Szabó Zsolt frakcióvezető Városházán tartott ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

"Jószoli 30": az elmaradt jótékony árverés margójára

"Jószoli 30": az elmaradt jótékony árverés margójára

2020. szeptember 21. (hétfő)

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány születésnapi sorozatának záróeseménye lett volna a művészetterápiás műhely alkotóinak műveiből szervezett jótét célú árverés. Mit vesztettünk a meghiúsulásával – és lesz-e lehetőség a pótlására?

Sportcsarnok viseli Nyers László nevét

Sportcsarnok viseli Nyers László nevét

2020. szeptember 21. (hétfő)

Nyers László a Vasműben mozdonyvezetőként dolgozott, emellett a Kohász SE válogatott birkózója volt, sőt, több mozifilmben is szerepelt. A remek sportember nevét veszi föl a radari sportcentrum szeptember 23-án, szerdán délelőtt.