Dunaújváros Hetilap

Újra nyit az uszoda – várhatóan már szombaton

2020. augusztus 12. (szerda) 17:26 - Öcaline

Jelenleg is gőzerővel folynak a DVG Zrt. szakemberei által végzett helyreállító munkálatok a Fabó Éva Sportuszodában. A létesítmény szauna részlegében még augusztus 1-jén, szombaton hajnalban keletkezett tűz – de várhatóan szombaton újra átadhatják a nagyközönségnek a sportbázist, adta hírül a város hivatalos oldala.

Amint arról webgalériával súlyosbított összegzésünkben is beszámoltunk, a szaunában keletkezett tűz után a katasztrófavédelem gyors és precíz munkájának köszönhetően nem lett nagyobb baj: a lánglovagok kiürítették az épületet, eloltották a tüzet, személyi sérülés nem történt. Mezei Zsolt alpolgármester a mai, helyszínen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: augusztus 15-én, szombaton várhatóan már a nagyközönség is birtokba veheti az uszodát:
– A szauna részleget le kellett zárnunk, itt jelenleg is a károk felmérése zajlik a biztosítók által. Amint lehet, neki fogunk állni a részleg felújításának is. Az uszoda- tűz azonban nem csak a szauna részleget érintette, hanem a női-férfi öltözőket is. Itt ugyan tűz nem volt, de a füst és a hő átment a falakon, megolvadtak a kapcsolók, bekormozódtak az öltözők. Itt tíz napja dolgoznak a DVG Zrt. szakemberei: tisztasági festést végeznek, takarítanak és a már említett, megolvadt kapcsolókat cserélik. Szeretnénk minél előbb megnyitni az uszodát a nagyközönség előtt. A szombat reggeli nyitást céloztuk meg. Bízunk abban, hogy sikerül.
A tűz keletkezésének okáról az alpolgármester elárulta: bár hivatalos szakvélemény, vizsgálati eredmény még nincs, de szóbeli tájékoztatást kaptak arról, hogy elektromos tűz keletkezett a létesítményben, de hogy ezt mi okozta, azt még vizsgálják a szakemberek. Ugyanakkor kitért arra is, hogy a medencét az igazolt sportoló gyerekek és felnőttek jelenleg is használhatják. Ők rendelkeznek külön sportolói öltözővel:
– Vízmintát is vettünk, szerencsére semmi probléma nem volt, a víz biztonságos, így az igazolt sportolók már most is használhatják a medencét. A nagyközönségnek addig nem tudjuk megnyitni, amíg nem tudunk öltözőt biztosítani, de ahogyan említettem, bízom benne, hogy ez szombaton már megoldódik.

A biztosítók által becsült kár egyébként mintegy 50 millió forint.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)

A rovat további hírei: Közélet

Tervre terv – lendületben az Innopark

Tervre terv – lendületben az Innopark

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az elmúlt hónapok tűzoltása után a helyi gazdaság egyik fontos bázisává válhat az Innopark Nonprofit Kft., hangsúlyozta lapunk érdeklődésére Dr. Huszti Zsolt ügyvezető.  A feladat nem egyszerű, de komoly tervek egész sorát valósíthatják meg a közeljövőben, ígérte. Interjú.

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

2020. szeptember 23. (szerda)

Múltidéző pillanatok és szép szavak: ünnepi eseménysorozat helyszíne volt a bázis ma délelőtt, immár hivatalosan is Dunaújváros első olimpikonja, a Dunaferr Sportegyesület örökös bajnoka, Nyers László nevét viseli a radari küzdősport centrum.

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

2020. szeptember 23. (szerda)

A Vasmű aranykoráról szóló könyv bemutatójának adott otthont az Intercisa Múzeum második emeleti előadóterme a napokban. Az acél szépsége címet viselő kötet szerkesztője Szente Tünde, aki összesen 35 érintett bevonásával foglalta össze Horváth István, a Dunaferr korábbi vezérigazgatójának dunaújvárosi pályafutását. Hangkép.

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

2020. szeptember 22. (kedd)

Gazdag kínálattal, színes programmal ért véget az Európai Mobilitási Hét eseménysorozata: a Klímavédelmi Akciónap és Autómentes Nap eseményeivel a Vasvári iskola előtt és a Petőfi ligetben várták az érdeklődőket.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

2020. szeptember 22. (kedd)

A "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója megdöbbenéssel értesült Cserna Gábornak, a Fidesz helyi elnökének a kirohanásáról, amelyben közgyűlési mandátumának visszaadására szólította fel Gombos Istvánt, hangzott el Szabó Zsolt frakcióvezető Városházán tartott ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

"Jószoli 30": az elmaradt jótékony árverés margójára

"Jószoli 30": az elmaradt jótékony árverés margójára

2020. szeptember 21. (hétfő)

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány születésnapi sorozatának záróeseménye lett volna a művészetterápiás műhely alkotóinak műveiből szervezett jótét célú árverés. Mit vesztettünk a meghiúsulásával – és lesz-e lehetőség a pótlására?

Sportcsarnok viseli Nyers László nevét

Sportcsarnok viseli Nyers László nevét

2020. szeptember 21. (hétfő)

Nyers László a Vasműben mozdonyvezetőként dolgozott, emellett a Kohász SE válogatott birkózója volt, sőt, több mozifilmben is szerepelt. A remek sportember nevét veszi föl a radari sportcentrum szeptember 23-án, szerdán délelőtt.