A rutin segíthet a sportlövőknek

2020. szeptember 9. (szerda) 12:29 - doszerk

A világ és Európa-bajnok puskás Sidi Péter úgy véli, a koronavírus-járvány által kialakult helyzet miatt a jövő évre halasztott tokiói olimpia a rutinos sportlövők versenye lehet, akiknek nagy a tapasztalatuk.

Kép: MTI-archív

A komáromi sportoló a február végi légfegyveres Európa-bajnokságon szerezte meg a tokiói kvótát, a járvány miatt viszont nem csupán a nyári játékokat, hanem minden más versenyt is elhalasztottak, vagy töröltek. Így Sidi a múlt héten a berlini nemzetközi fedettpályás viadalon versenyezhetett hónapok után először, melyen a nagy kihagyás ellenére szenzációsan szerepelt, minden olimpiai számot megnyert, ráadásul kiemelkedő eredményekkel. A több mint tíz ország sportlövőit felvonultató eseményen Sidinek olimpiai és világbajnok riválisai voltak, mégis sikerült mindenkit maga mögé utasítania. Tíz méteren az alapversenyt a saját világcsúcsával megegyező 633,5 körrel, a döntőt pedig 255,4 körös magyar csúccsal nyerte meg, majd az 50 méteres 3x40 lövéses összetett számban 1184 körrel szintén az alap első helyén zárt, a fináléban pedig 461,8 körös fedettpályás magyar rekorddal diadalmaskodott. Végül a harmadik olimpiai számban, a 10 méteres vegyespárosban feleségével, a román Roxana Sidivel végzett az élen.

"Légpuskában nem volt kérdéses számomra, hogy jó úton haladok, hiszen az Európa-bajnokságon, február 29-én sikerült megszereznem a kvótát az olimpiai ciklus legmagasabb eredményével. Azóta pedig ez volt a következő nagy verseny" - nyilatkozott szerdán az M4 Sport Sporthíradójában a hatodik olimpiájára készülő lövő. - "Egyedül az 50 méterre voltam kíváncsi, hogy hol tartunk, mivel tavaly volt utoljára versenyem, de szerencsére az új technikai eszközöket, amiket beszereztem, sikerült beépítenem az edzések alatt, és az eredményeim is azt mutatják, hogy jó úton haladok." Sidi Péter számára nem volt könnyű az olimpia halasztása, ugyanakkor szerinte ez a hozzá hasonló rutinos lövőknek kedvezhet. "Most nem versenyről versenyre darálunk és készülünk. Nagyon sok hiányzik a versenynaptárból, nagyon sok viadalt, világkupákat eltöröltek, ezáltal a rutin fog előtérbe kerülni és valószínűleg nem a fiatal versenyzőknek az olimpiája lesz Tokió" - jelentette ki a kiváló puskás, aki ismét megerősítette: korántsem tervezi úgy, hogy a hatodik lesz majd az utolsó olimpiája. Mint mondta, sportlövészetben nem ritka, hogy valaki nyolc-kilenc olimpián szerepeljen, és vannak, akik azokon is döntősök, érmesek tudtak lenni.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Kajak-kenu vk - Újabb öt magyar egység a döntőben, nyolc érem a paraversenyben

Kajak-kenu vk - Újabb öt magyar egység a döntőben, nyolc érem a paraversenyben

2020. szeptember 26. (szombat)

Újabb öt hazai egység biztosította a helyét a döntőben a szegedi kajak-kenu világkupa szombat délutáni programjában, a paraversenyeket pedig további nyolc éremmel zárták a magyarok.

Könnyed siker a bajnoki nyitányon

Könnyed siker a bajnoki nyitányon

2020. szeptember 26. (szombat)

Minden negyedet megnyerve aratott 19-6-os győzelmet a Tatabánya elleni bajnoki nyitányon a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Már nem Deli Rita irányítja a megyei riválist

Már nem Deli Rita irányítja a megyei riválist

2020. szeptember 26. (szombat)

Lemondott az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról Deli Rita.

Megosztoztak a pontokon

Megosztoztak a pontokon

2020. szeptember 26. (szombat)

Nagy küzdelmet, négy gólt hozott a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának utolsó mérkőzése a sorozat harmadik fordulójában.

Ezúttal egy pont jutott

Ezúttal egy pont jutott

2020. szeptember 25. (péntek)

Hiába fordított a második félidőben, végül döntetlenre végzett a Kecskemét elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Válogatott összetartás keddtől

Válogatott összetartás keddtől

2020. szeptember 25. (péntek)

Szeptember 29-étől edzőtáborozik Budapesten a magyar női válogatott, az összetartáson 19 játékos vehet részt. A játékosok és a stábtagok COVID-tesztelést követően, negatív teszteredménnyel csatlakozhatnak az edzőtáborhoz. A Győri Audi ETO-ból érkező kerettagok a szeptember 27-i, franciaországi Bajnokok Ligája mérkőzést követő hazaérkezés, majd tesztelés után érkeznek meg az összetartásra.

Röplabda: ismét a legjobbak között!

Röplabda: ismét a legjobbak között!

2020. szeptember 25. (péntek)

Az idei szezont az Extraligában kezdte meg a Dunaferr SE röplabda csapata, melynek vezetése és játékosai is merész célokkal vágtak neki a bajnokságnak.