Hála az áldozatos munkáért – óvodapedagógusok elismerése

doszerk - 2020. szeptember 28. 20:56

A pedagógusnapi díjátadás a vírushelyzet miatt elmaradt. Ezt pótolták a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeinek vezetői, igazgatója, munkatársai. Az eseményen Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere is részt vett, aki az önkormányzat elismeréseit is átadta az óvodai dolgozóknak.

A közelmúltban a Városházán tartott díjátadón a Dunaújvárosi Óvoda több dolgozója is érintett volt: ekkor az önkormányzat jutalmait vehették át a kitüntetettek. Ezúttal az intézmény saját elismerései mellett Barta Endre alpolgármester néhány "elmaradt" kitüntetést is átadott a Margaréta Tagóvodában tartott ma délelőtti eseményen.

Erős bástya a Városháza

Barta Endre amellett, hogy átadta az önkormányzat díjait, amelyeket Czeilingerné Sárközi Mónika és Fülöp Mária érdemelt ki, az eseményen elmondta: heti, vagy akár napi szintű kapcsolatot tart a szféra ügyes-bajos dolgait elintézendő Gyenes Józsefnével, a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. A humán ügyekért felelős alpolgármester  elárulta: az óvodapedagógusok nyugodtan tekinthetnek az önkormányzatra, a városvezetésre egyfajta bástyaként, amely támogatóan áll mögöttük, és közvetít a szülők visszajelzései, valamint az óvodai dolgozók között. 
Mint mondta, jó érzéssel töltötte el a város vezetését, hogy a nehéz helyzetekben is biztosan számíthattak a Dunaújvárosi Óvoda munkatársaira – már ezért is igyekeznek meghálálni áldozatos munkájukat.

Díjak itt is, ott is

Ezt követően Gyenes Józsefné köszöntötte a Tagóvodák vezetőit, a Dunaújvárosi Óvoda munkatársait. Mint mondta, a szervezet négy évvel korábban megalapította a Dunaújvárosi Óvoda Érdemes Pedagógusa címet, amelyet évente 1-2 pedagógusnak ítélnek oda.

Az idei évben ezt az elismerést Abbaffy Lászlóné Mária, valamint Feketéné Madár Erzsébet kapták. Emellett Gyenes Józsefné kiemelte: Kántorné Péterffi Judit a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjat vehette át az önkormányzattól, így ő is megérdemli a tapsot, Fülöp Mária, a Dunaújvárosi Óvoda humán igazgatója pedig a Dunaújváros Oktatásügyéért díjra bizonyult méltónak. Mellettük Abaffy Lászlóné, Kis Judit és Gillich Zsuzsanna a Pedagógus Életpályáért emlékérmet vehette át a közelmúltban tartott eseményen. 

A szeretet nagykövetei

Emellett a Dunaújvárosi Óvoda mind a gazdasági vezetőnek, mind a tizenkét tagóvoda vezetőjének, illetve a főigazgatónak is jutalmat adott át példás munkája elismeréseként. Elismerték Brodmannné Csiky Edit, az Aprók Háza Tagóvoda, Markóné Kiss Andrea, az Aranyalma Tagóvoda, Szabó Tünde, a Bóbita Tagóvoda, Juhászné Nagy Marianna, a Csillagvirág Tagóvoda, Abaffy Lászlóné, a Duna- parti Tagóvoda, Lőrincz Andrea Ágnes, a Katica Tagóvoda, Vargáné Kovacsik Marianna, a Kincskereső Tagóvoda, Szirmainé Gubicza Margit, a Margaréta Tagóvoda, Ács Attiláné, a Napsugár Tagóvoda, Kissné Ividics Titanilla, a Római Városrészi Tagóvoda, és a Munkácsiné Markovics Éva, a Százszorszép Tagóvoda vezetőjének munkáját is.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.

DSTV: Szakmák Napja a Rudasban

DSTV: Szakmák Napja a Rudasban

2024. már. 01.

Idén is megrendezte legnagyobb diákcsalogató programját a Rudas, derül ki a DSTV összegzéséből. A pályaorientációs eseménysor keretében a közgazdasági technikum kínálta lehetőségekkel ismerkedhettek az érdeklődők. Hangkép.
 

DSTV: Szülői klub a Vasváriban

DSTV: Szülői klub a Vasváriban

2024. feb. 29.

Szülői klubot szerveztek a Vasvári iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. A rendezvényen a nagycsoportos óvodások szülei mindent megtudhattak a beiskolázásról, az iskolai életről  – és persze választ kaphattak az iskolával kapcsolatos kérdéseikre is. Hangkép.

Ismerkedni hívnak az óvodák – nyitott napokra várják a kicsiket és nagyokat

Ismerkedni hívnak az óvodák – nyitott napokra várják a kicsiket és nagyokat

2024. feb. 26.

Közeleg az ovimustra: a korábbi évekhez hasonlóan a dunaújvárosi tagóvodák idén is megnyitják kapuikat a szülők és a gyermekek előtt. Menetrend és fontos tudnivalók itt!