Hála az áldozatos munkáért – óvodapedagógusok elismerése

doszerk - 2020. szeptember 28. 20:56

A pedagógusnapi díjátadás a vírushelyzet miatt elmaradt. Ezt pótolták a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeinek vezetői, igazgatója, munkatársai. Az eseményen Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere is részt vett, aki az önkormányzat elismeréseit is átadta az óvodai dolgozóknak.

A közelmúltban a Városházán tartott díjátadón a Dunaújvárosi Óvoda több dolgozója is érintett volt: ekkor az önkormányzat jutalmait vehették át a kitüntetettek. Ezúttal az intézmény saját elismerései mellett Barta Endre alpolgármester néhány "elmaradt" kitüntetést is átadott a Margaréta Tagóvodában tartott ma délelőtti eseményen.

Erős bástya a Városháza

Barta Endre amellett, hogy átadta az önkormányzat díjait, amelyeket Czeilingerné Sárközi Mónika és Fülöp Mária érdemelt ki, az eseményen elmondta: heti, vagy akár napi szintű kapcsolatot tart a szféra ügyes-bajos dolgait elintézendő Gyenes Józsefnével, a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. A humán ügyekért felelős alpolgármester  elárulta: az óvodapedagógusok nyugodtan tekinthetnek az önkormányzatra, a városvezetésre egyfajta bástyaként, amely támogatóan áll mögöttük, és közvetít a szülők visszajelzései, valamint az óvodai dolgozók között. 
Mint mondta, jó érzéssel töltötte el a város vezetését, hogy a nehéz helyzetekben is biztosan számíthattak a Dunaújvárosi Óvoda munkatársaira – már ezért is igyekeznek meghálálni áldozatos munkájukat.

Díjak itt is, ott is

Ezt követően Gyenes Józsefné köszöntötte a Tagóvodák vezetőit, a Dunaújvárosi Óvoda munkatársait. Mint mondta, a szervezet négy évvel korábban megalapította a Dunaújvárosi Óvoda Érdemes Pedagógusa címet, amelyet évente 1-2 pedagógusnak ítélnek oda.

Az idei évben ezt az elismerést Abbaffy Lászlóné Mária, valamint Feketéné Madár Erzsébet kapták. Emellett Gyenes Józsefné kiemelte: Kántorné Péterffi Judit a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjat vehette át az önkormányzattól, így ő is megérdemli a tapsot, Fülöp Mária, a Dunaújvárosi Óvoda humán igazgatója pedig a Dunaújváros Oktatásügyéért díjra bizonyult méltónak. Mellettük Abaffy Lászlóné, Kis Judit és Gillich Zsuzsanna a Pedagógus Életpályáért emlékérmet vehette át a közelmúltban tartott eseményen. 

A szeretet nagykövetei

Emellett a Dunaújvárosi Óvoda mind a gazdasági vezetőnek, mind a tizenkét tagóvoda vezetőjének, illetve a főigazgatónak is jutalmat adott át példás munkája elismeréseként. Elismerték Brodmannné Csiky Edit, az Aprók Háza Tagóvoda, Markóné Kiss Andrea, az Aranyalma Tagóvoda, Szabó Tünde, a Bóbita Tagóvoda, Juhászné Nagy Marianna, a Csillagvirág Tagóvoda, Abaffy Lászlóné, a Duna- parti Tagóvoda, Lőrincz Andrea Ágnes, a Katica Tagóvoda, Vargáné Kovacsik Marianna, a Kincskereső Tagóvoda, Szirmainé Gubicza Margit, a Margaréta Tagóvoda, Ács Attiláné, a Napsugár Tagóvoda, Kissné Ividics Titanilla, a Római Városrészi Tagóvoda, és a Munkácsiné Markovics Éva, a Százszorszép Tagóvoda vezetőjének munkáját is.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV : készségfejlesztés a Móriczban

DSTV : készségfejlesztés a Móriczban

2021. okt. 27.

Rendhagyó bemutató órába enged bepillantást a DSTV összeállítása. A Móricz iskola nebulói sok-sok játékkal fűzerezett készségfejlesztő foglalkozáson vehettek részt. Hangkép.
 

Képezze magát a Pannon kínálta lehetőségeket kihasználva!

Képezze magát a Pannon kínálta lehetőségeket kihasználva!

2021. okt. 27.

Érdemes jelentkezni a Pannon Oktatási Központ és Magángimnázium novemberben kezdődő képzéseire! (X)

DSTV: mozgalmas és színes Gárdonyi gála

DSTV: mozgalmas és színes Gárdonyi gála

2021. okt. 23.

Gálával ünnepelt a Gárdonyi iskola, derül ki a DSTV összeálíltásából. A tánc tagozatára méltán büszke intézmény ugyan 41 éve bontott zászlót, de a korábbi korlátozások miatt a fennállása 40. jubileumára is emlékezett a Kultik Moziban rendezett eseményen. Hangkép.

Nyílt nap és Halloween-party a Pannonban

Nyílt nap és Halloween-party a Pannonban

2021. okt. 21.

A hagyományostól eltérő módon, de hagyományos programként ismét Nyílt napot szervez a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziuma október 22-én, pénteken, 15 órakor az intézmény udvarán. (X)

Hankook: legyen ön "Az év digitális oktatója"!

Hankook: legyen ön "Az év digitális oktatója"!

2021. okt. 15.

Új elemmel bővítette népszerű programját, idén pedagógusok pályázatait várja a Hankook Tire november 2-ig. Újra itt a HOPP – katt a részletekért! (X)

Vasvári 70: aszfalton az iskolatörténet (galériával)

Vasvári 70: aszfalton az iskolatörténet (galériával)

2021. okt. 12.

Remek akcióval ért véget a jubileumi Vasvári-hét: az idén 70 éves születésnapját ünneplő intézmény diákjai aszfaltrajzokon emlékeztek és emlékeztettek az évfordulóra.

Országos versenyen aratott diadalt a Móricz

Országos versenyen aratott diadalt a Móricz

2021. okt. 11.

Két rangos elismerést is kivívott az intézmény, ezúttal ráadásul nem az ének-zene frontján: a Móricz udvarára telepített iskolakert lett díjazott egy országos erőpróbán. Gratulálunk a diadalhoz!