Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: pozitív tesztek az Acélbikáknál!

2020. szeptember 2. (szerda) 8:00 - spigott

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának több játékosa is elkapta a koronavírust! Továbbra is tesztelnek, átszabják a versenyprogramot! (Frissített tartalom)

Kép: DO-archív

Mint arról hasábjainkon is beszámoltunk, hétfőn felfüggesztette edzéseit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, miután az együttes több tagja is rosszullétre hivatkozott. A játékosokon és a személyzeten hétfőn délután, illetve kedden reggel végezték el a vírustesztet, ami sajnos rossz hírekkel szolgált, ugyanis a csapat nagy része koronavírusos.

Erről a Dunaújvárosi Acélbikák hivatalos közösségi oldala adott rövid tájékoztatást, melyet betűhíven idézünk.

"A tegnap elvégzett teszteknél a játékosok többsége pozitív eredményt produkált. Megkérünk mindenkit, hogy aki az elmúlt egy hétben érintkezett a felnőtt csapat tagjaival, maradjon otthon! Még várjuk a hivatalos instrukciókat és továbbra is azonnali tájékoztatást fogunk adni!"

Frissítve: 15:13

A rövid közlemény kiadása után felkerestük Azari Zsoltot, a Dunaújvárosi Acélbikák ügyvezetőjét, aki elmondta, segített nekünk abban, hogy valamivel tisztábban lássuk az együttes körüli helyzetet.

- A keddi napon azokat a játékosokat teszteltük le, akik korábban jelezték, hogy tüneteik vannak, az ő eredményük érkezett meg ma, így most folyamatosan elkezdtük tesztelni a csapat többi játékosát, illetve a csapathoz tartozó sportszakembereket is. Emellett elkezdtük a kontaktvizsgálatot és a járványügyi hatósággal együttműködve állítjuk össze azt a listát, ami alapján folyamatosan mennek majd tesztelni. Rájuk két hét karantén vár, amit ki lehet váltani két negatív vírusteszttel úgy, hogy a tesztek között maximum öt napnak, de legalább negyvennyolc órának el kell telnie. Ezen felül azok a sportolók, akik pozitív tesztet produkálnak, onnantól kezdve három hétig nem végezhetnek semmilyen sporttevékenységet, így értelemszerűen az edzéseket sem látogathatják.

Ugyan azt még nem tudni, hogy a ma tesztelt játékosok és a szakemberek tesztelése milyen eredményt hozott, az már most biztos, hogy ez a helyzet jelentősen befolyásolja a bajnoki szerpelést is, ám mint azt a Bikák első embere elárulta, úgy tűnik, hogy erre azért sikerül megoldást találni.

- A fejleményekről természetesen beszéltem már a Magyar Jégkorong Szövetség Versenybizottságával is, s ígéretet kaptam arra, hogy a versenyprogram a jelenlegi helyzet figyelembe vételével lesz átszabva, így az Újpesthez hasonlóan valószínűleg mi is szeptember végén kezdünk majd, de nem marad el egyetlen mérkőzésünk sem.

A rovat további hírei: Közélet

Pedagógusdíjak: évtizedekes pályákat ismertek el a Városházán (galériával)

Pedagógusdíjak: évtizedekes pályákat ismertek el a Városházán (galériával)

2020. szeptember 24. (csütörtök)

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa, a Dunaújváros Oktatásügyéért, a Pedagógus Életpályáért Emlékérem és a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat adta át a Városházán Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester. Az elismeréseket követően fogadás várta a megjelenteket.

Őszi lomtalanítás – elsőként a Római városrészben (galériával)

Őszi lomtalanítás – elsőként a Római városrészben (galériával)

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Új rendszer szerint, városrészenként szervezik meg az őszi lomtalanítást városunkban – elsőként a Római városrész kerül sorra, méghozzá most szombaton. Felhívásunkhoz rendhagyó, egy olvasónk által készített fotókból válogatott extra képtárat mellékelünk; a ráadás: DSTV-hangkép.

Tervre terv – lendületben az Innopark

Tervre terv – lendületben az Innopark

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az elmúlt hónapok tűzoltása után a helyi gazdaság egyik fontos bázisává válhat az Innopark Nonprofit Kft., hangsúlyozta lapunk érdeklődésére Dr. Huszti Zsolt ügyvezető.  A feladat nem egyszerű, de komoly tervek egész sorát valósíthatják meg a közeljövőben, ígérte. Interjú.

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

2020. szeptember 23. (szerda)

Múltidéző pillanatok és szép szavak: ünnepi eseménysorozat helyszíne volt a bázis ma délelőtt, immár hivatalosan is Dunaújváros első olimpikonja, a Dunaferr Sportegyesület örökös bajnoka, Nyers László nevét viseli a radari küzdősport centrum.

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

2020. szeptember 23. (szerda)

A Vasmű aranykoráról szóló könyv bemutatójának adott otthont az Intercisa Múzeum második emeleti előadóterme a napokban. Az acél szépsége címet viselő kötet szerkesztője Szente Tünde, aki összesen 35 érintett bevonásával foglalta össze Horváth István, a Dunaferr korábbi vezérigazgatójának dunaújvárosi pályafutását. Hangkép.

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

2020. szeptember 22. (kedd)

Gazdag kínálattal, színes programmal ért véget az Európai Mobilitási Hét eseménysorozata: a Klímavédelmi Akciónap és Autómentes Nap eseményeivel a Vasvári iskola előtt és a Petőfi ligetben várták az érdeklődőket.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

2020. szeptember 22. (kedd)

A "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója megdöbbenéssel értesült Cserna Gábornak, a Fidesz helyi elnökének a kirohanásáról, amelyben közgyűlési mandátumának visszaadására szólította fel Gombos Istvánt, hangzott el Szabó Zsolt frakcióvezető Városházán tartott ma délelőtti sajtótájékoztatóján.