Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: pozitív tesztek az Acélbikáknál!

spigott - 2020. szeptember 2. 8:00

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának több játékosa is elkapta a koronavírust! Továbbra is tesztelnek, átszabják a versenyprogramot! (Frissített tartalom)

Kép: DO-archív

Mint arról hasábjainkon is beszámoltunk, hétfőn felfüggesztette edzéseit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, miután az együttes több tagja is rosszullétre hivatkozott. A játékosokon és a személyzeten hétfőn délután, illetve kedden reggel végezték el a vírustesztet, ami sajnos rossz hírekkel szolgált, ugyanis a csapat nagy része koronavírusos.

Erről a Dunaújvárosi Acélbikák hivatalos közösségi oldala adott rövid tájékoztatást, melyet betűhíven idézünk.

"A tegnap elvégzett teszteknél a játékosok többsége pozitív eredményt produkált. Megkérünk mindenkit, hogy aki az elmúlt egy hétben érintkezett a felnőtt csapat tagjaival, maradjon otthon! Még várjuk a hivatalos instrukciókat és továbbra is azonnali tájékoztatást fogunk adni!"

Frissítve: 15:13

A rövid közlemény kiadása után felkerestük Azari Zsoltot, a Dunaújvárosi Acélbikák ügyvezetőjét, aki elmondta, segített nekünk abban, hogy valamivel tisztábban lássuk az együttes körüli helyzetet.

- A keddi napon azokat a játékosokat teszteltük le, akik korábban jelezték, hogy tüneteik vannak, az ő eredményük érkezett meg ma, így most folyamatosan elkezdtük tesztelni a csapat többi játékosát, illetve a csapathoz tartozó sportszakembereket is. Emellett elkezdtük a kontaktvizsgálatot és a járványügyi hatósággal együttműködve állítjuk össze azt a listát, ami alapján folyamatosan mennek majd tesztelni. Rájuk két hét karantén vár, amit ki lehet váltani két negatív vírusteszttel úgy, hogy a tesztek között maximum öt napnak, de legalább negyvennyolc órának el kell telnie. Ezen felül azok a sportolók, akik pozitív tesztet produkálnak, onnantól kezdve három hétig nem végezhetnek semmilyen sporttevékenységet, így értelemszerűen az edzéseket sem látogathatják.

Ugyan azt még nem tudni, hogy a ma tesztelt játékosok és a szakemberek tesztelése milyen eredményt hozott, az már most biztos, hogy ez a helyzet jelentősen befolyásolja a bajnoki szerpelést is, ám mint azt a Bikák első embere elárulta, úgy tűnik, hogy erre azért sikerül megoldást találni.

- A fejleményekről természetesen beszéltem már a Magyar Jégkorong Szövetség Versenybizottságával is, s ígéretet kaptam arra, hogy a versenyprogram a jelenlegi helyzet figyelembe vételével lesz átszabva, így az Újpesthez hasonlóan valószínűleg mi is szeptember végén kezdünk majd, de nem marad el egyetlen mérkőzésünk sem.

A rovat további hírei: Közélet

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

2024. már. 13.

Közös megemlékezésre várja a városlakókat az önkormányzat március 15-én – az ünnepség helyszíne idén is a forradalmi emlékmű lesz pénteken délelőtt. A koszorúzás után avatják a Kistemetőben Rosti Pál felújított síremlékét.