Rögtön döntőkkel indul a világkupa

doszerk - 2020. szeptember 24. 18:02

Szeptember 25-én reggel 9-kor rajtol az egyetlen idei felnőtt nemzetközi verseny, a szegedi ICF gyorsasági és parakenu világkupa. Az eseményen 33 ország több mint 400 sportolója vesz részt. Pénteken délelőtt az épek selejtezői mellett már döntőket is rendeznek.

Mint arról a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja beszámolt, pénteken reggel kilenc óra után öt perccel már a paralimpiai ezüstérmes Suba Róbertért szurkolhatunk a VL-2-es kategória döntőjében. A parakenus mezőny a hétvége során összesen 24 számban szállhat vízre, ebben a szakágban korábban még egyetlen viadalon sem rendeztek finálét. "Síkvízen eddig csak a paralimpiai távon, 200 méteren zajlottak futamok, ezen a világkupán bemutató jelleggel már 500 méteres számokat is rendeznek - mondta Weisz Róbert, a magyar parakenu válogatott szövetségi kapitánya. - A magyar versenyzők mindegyike kipróbálja a hosszabbik távot is, jó lenne, ha a távhoz minél hamarabb hozzászoknának." A 11 fős csapat, és edzőik már átestek a kötelező PCR-teszten, szerencsére senki sem koronavírusos. Weisz Róbert szerint a hétvégi világkupa jó lezárási lesz az idei szezonnak. "A vírusjárvány okozta utazási nehézségek miatt kissé foghíjas lesz a mezőny, de ezzel nem foglalkozunk, a csapat tagjai így is összemérhetik az erejüket jó néhány külföldi indulóval" - tette hozzá Weisz Róbert.

Képek forrása: MKKSZ

Az épek mezőnyében 45 magyar versenyző áll majd rajthoz, a keret tagja több olyan fiatal is, akinek ez a világkupa lesz az első felnőtt nemzetközi versenye. A KSI SE többszörös korosztályos világbajnoka, Varga Ádám is “első bálozó”, de miután ő itthon Kopasz Bálintot is legyőzte, így komoly figyelemre számíthat. A fiatal magyar versenyző pénteken délelőtt negyed 11 után néhány perccel kezdi meg a menetelést a K-1 1000 méter második előfutamában. A férfiak királyszámának döntőjét szombaton délben rendezik, reményeink szerint a futamban szoríthatunk majd Varga Ádám mellett Kopasz Bálintért is.

A világkupa programja

A rovat további hírei: Sport

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.