Szezonkezdésre várnak a Villámok!

spigott - 2020. szeptember 24. 12:40

Három együttessel venne részt a korosztályos bajnokságokban a DUE DSE kosárlabda szakosztálya, mely egy rangos esemény megrendezését is elnyerte a szövetségtől.

Nagy erőkkel készül az új bajnoki szezonra a DUE DSE kosárlabda szakosztálya, melyet finoman szólva sem érintett jól az előző idény idő előtti beszüntetése, ám mint azt Nagy Roland vezetőedző érdeklődésünkre elárulta, a szakosztály együttesei közül két csapat már megkezdte az edzéseket is az új szezon kihívásaira.

- A vírushelyzet miatt egészen júliusig nem tudtunk edzeni, online feladatokkal próbáltuk karban tartani a gyerekeket, de ez csak egy kis mozgásnak volt jó, nagy előrelépést nem lehetett ebből kihozni. Augusztusban kezdtünk el igazából heti két-három alkalommal edzeni, hogy végre mozogjunk közel fél év kihagyás után, s pillanatnyilag három korosztály van, amivel foglalkozunk. A legkisebbek 11-12 évesek, ők folyamatos toborzás alatt vannak, de még nem közelítettük meg azt a létszámot, amit terveztünk. Van az U18-20-as fiú együttes, ez a legstabilabb, illetve van egy 12-13 főből álló lány csapatunk is, mely a jövő héten kezdi majd el a munkát.

A szakvezetőtől megtudtuk, hogy egyelőre csak az U20-as gárda bajnoki szereplése a biztos, ám a céljuk az, hogy mindhárom csapatukkal részt tudjanak venni a regionális, megyei és országos pontvadászatokban.

- Mivel a kicsik toborzás alatt vannak még, így ott novemberig kaptunk haladékot arra, hogy nevezzünk a regionális bajnokságba, az U20-as csapattal a megszokott nemzeti bajnokságban és a Pest megyei bajnokságban veszünk majd részt, míg a lányok maguk dönthetnek arról, hogy szeretnék-e megméretni magukat versenyszerűen is. Az első és legfontosabb számunkra most az, hogy készüljünk úgy, hogy ez a szezon végigmegy. A tavalyi beszüntetése nagy érvágást jelentett nekünk, mert a második-harmadik helyen voltak az U18-as fiúk Pest megyében, illetve veretlenül nyertük meg az alapszakaszt a nemzeti bajnokságban. Amennyiben minden jól megy és végig tudjuk csinálni, akkor remélem, hogy a megyei pontvadászatban ismét érmet tudunk szerezni, s örülnék nagyon annak, ha a lányok elvállalnák még ezt az évet és nagy erőkkel tudnánk nyomulni a Fejér megyei bajnokságban, a kicsiknél viszont egyelőre az a cél, hogy el tudjuk indítani a korosztályos bajnokságban.

Végh Zoltán felvételei

Addig azonban lesz még feladata a szakosztálynak, mely október 4-én egy rangos torna házigazdája lesz.

- Nagy meglepetésre, de óriási örömünkre a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetség felkért minket arra, hogy kerekesszékes kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjét rendezze meg Dunaújváros. Ezt a tornát minden évben más város kapja meg a rendezési jogot, ezúttal Miskolcról, Sopronból, Pécsről és Budapestről érkezik négy csapat a Campus Arénába október 4-én, hogy délelőtt tíz órától egy négymeccses tornán döntsék el, ki nyeri idén a Magyar Kupát. Külön öröm és megtiszteltetés, hogy elfogadta meghívásunkat a díjátadóra Dávid Kornél, az ország máig egyetlen olyan játékosa, aki bemutatkozott az NBA-ben.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.