Dunaújváros Hetilap

"Tiszta utcák, tiszta terek" – újra várják a jelentkezőket!

Öcaline - 2020. szeptember 11.

Az Európai Mobilitási Hét részeként idén is megrendezi az önkormányzat környezetvédelmi szakcsoportja a „Tiszta utcák, tiszta terek” elnevezésű várostakarítási akcióját: szeptember 16-22. között zajló programra magánszemélyek, lakóközösségek, civilek, cégek és intézmények jelentkezését várják! Jelentkezni szeptember 15-ig lehet!

A szervezők az akcióban részt vevőket arra biztatják és kérik, hogy lehetőségeikhez mérten tegyék rendbe intézményi és lakókörnyezetüket, gyűjtsék össze a város közterületein eldobott hulladékokat – mintegy tiltakozásként a szemetelés ellen. 
Amennyiben a közreműködők azt igénylik, a szervezők korlátozott számban védőkesztyűket és szemeteszsákokat is biztosítanak, amelyek átvehetők a Polgármesteri Hivatal portáján szeptember 10-15. között, munkanapokon reggel 8-tól délután 16 óráig. Fontos tudni, hogy a megszedett zsákok elhelyezését előre pontosan meg kell adni az elszállítás megszervezése érdekében! Az akcióban részt nem vevő lakóktól pedig azt kérik, hogy fokozottabban ügyeljenek a város tisztaságára, hiszen Dunaújváros az itt élőké – tegyünk együtt érte! 

A várostakarítási akcióra a város hivatalos oldalán található jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni, a jelentkezési lap innen közvetlenül is letölthető!

 "Tiszta utcák, tiszta terek" jelentkezési lap .doc (katt) >>

 szeptember 15-ig az alábbi címeken:
Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal
Dunaújváros, Városháza tér 1.

e-mail: kornyved@pmh.dunanet.hu

Takarítsunk együtt – a tiszta utcákért, tiszta terekért!

(Fotó: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Közélet

Látszik a fény a cső végén

Látszik a fény a cső végén

2020. okt. 20.

Szinte a csatorna-beruházások megkezdésével egyidejűleg kezdtek jelentkezni a vízelvezetési problémák a Barsi Dénes utcában: amellett, hogy a szennyvíz is felszínre kezdett törni, az esővíz is jelentős problémákat okoz ezen a területen.

Érseki szentelés a görögkatolikus templomban (galériával)

Érseki szentelés a görögkatolikus templomban (galériával)

2020. okt. 19.

Ünnepélyes keretek között, Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi főegyházmegye érseke templomszentelő miséjével koronázva vehette birtokba új templomát vasárnap a dunaújvárosi görögkatolikus gyülekezet. A biztonsági, egészségvédelmi előírások miatt a hívek egy része a szabadtéri LED-falon követhette az eseményeket.

Kelta mollban szól az ajándék Handpan

Kelta mollban szól az ajándék Handpan

2020. okt. 18.

Különleges hangszerrel gyarapodott az értelmi és halmozottan sérült emberek és családjaik "Mindannyian Mások Vagyunk" Egyesületének eszközparkja: a különleges hangolású Handpan nevű instrumentumot adományként kapta a szervezet. Az átadás-átvételt az MMK-ban rendezték a közelmúltban, bemutató és gyakorlás kíséretében!

"Az első év a kármentésről szólt…"

"Az első év a kármentésről szólt…"

2020. okt. 17.

Eredményesnek tartja az elmúlt egy év munkáját, és példásnak a több pártból verbuvált képviselők szövetségét, nyilatkozta Szabó Zsolt, a "Rajta, Újváros!" Egyesület frakcióvezetője. A legfontosabb, hogy sikerült talpon maradnia a városnak, állította. Interjú.

DSTV: templomszentelésre készül a görögkatolikus gyülekezet

DSTV: templomszentelésre készül a görögkatolikus gyülekezet

2020. okt. 17.

A dunaújvárosi görögkatolikus templom szentelését tartják október 18-án, vasárnap. Az eseményen Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi főegyházmegye érseke mond misét. Mivel az épületbe csak korlátozott számban engedhetik be a híveket, az udvaron egy LED falon is követhetik majd a rendezvényt az érdeklődők. Hangkép az utolsó simításokról.

Legközelebb a Kertvárosban lomtalanítanak

Legközelebb a Kertvárosban lomtalanítanak

2020. okt. 16.

Folytatják a "városjáró" lomtalanítás-sorozatot, az önkormányzat és a Dunanett Kft. következő akciójára a Kertvárosban kerül sor október 17-én, szombaton. Helyszínek és időpontok, tételes lista a hajtás után!

Hogy mindenki mozoghasson – a pénz ne legyen akadály!

Hogy mindenki mozoghasson – a pénz ne legyen akadály!

2020. okt. 16.

Mindenki számára ingyenes edzést biztosít az önkormányzat a Patyolat udvarban hetente egyszer. A városvezetés a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és három szakképzett trénerrel közösen indítja el a kezdeményezést jövő hét keddtől. Regisztrálj, regisztráljon mielőbb!