Dunaújváros Hetilap

Városvédők Újtelepért: gazdag kínálat a családi ÖKO-napon

Öcaline - 2020. szeptember 15. 19:59

Műszaki és fémhulladékgyűjtés, véradás, BikeSafe, egzotikus rovarkiállítás, kézműves vásár – csak a legfontosabb tételek a Városvédők Újtelepért Egyesület immár hetedszerre rendezendő ÖKO-napi kínálatából. Mindenkit várnak szeptember 19-én, azaz most szombaton – gazdag programmal!

Tudjuk a szlogent: Újtelepen minden kicsit más – ám az ÖKO-nap hagyományosan nagy forgatag minden alkalommal, és ha a szervezők szándékai szerint alakul minden, nem lesz ez másként idén sem. Hetedszerre vág neki ugyanis a  Városvédők Újtelepért Egyesület a kavalkád megszervezésének – és a család minden tagjára gondoltak a városvédők. A rendezvény helyszíne a Vak Bottyán utca és Móra Ferenc utca sarka lesz – figyelem. fontos: a vendégek csak a Móricz Zsigmond utca irányából közelíthetik meg a bázist (a forgalmat a Városvédő Polgárőrség irányítja).
Az ÖKO-map fókuszában az újtelepi közösség egyik „védjegyévé” vált műszaki és fémhulladékgyűjtés lesz, de a nagy érdeklődés miatt idén is karöltve várják a város lakóit a Magyar Vöröskereszttel és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályával véradásra és kerékpár BikeSafe regisztrációra is.
Fontos információkat osztott meg a kezdési időpontokkal kapcsolatban lapunkkal Nyári Ica, az egyesület alelnöke – lássuk sorban. A műszaki és fémhulladékgyűjtés, kupakleadás a rovarkiállítás (melyen Bálint Norbert gyűjtővel Dél-Amerikai kalandjairól is beszélgethetünk) a könyv-és kézműves vásár reggel 8-kor kezdődik a 13 óráig tart, a véradás és a bringavédelmi akcióra 10-14 óra között várják az érdeklődőket. A Dunanett a gyerekek nagy örömére idén is egy igazi kukásautóval járul hozzá a nap sikeréhez, emellett helyben sütött kürtőskalács is csalogatja a vendégeket.

Végül, de közel sem utolsósorban essen szó arról, mi minden vihető a polgárőrök által őrzött konténerekbe. Műszaki hulladék alatt érthető bármi, ami elektromos, akkumulátoros vagy elemes háztartási vagy ipari gép, a hajszárítótól a vasalón át a legnagyobb hűtő és  bojler, a gázkazán, mikró, gáztűzhely, grillsütő. Fém hulladék alatt pedig a serpenyő, fazék, evőeszköz, fém vasalódeszka váza, kerti székek fém váza, a kerítésdrót, fém vödör szintén mehet – de kiemelték: sem olajos, sem betonos hulladékot nem tudnak átvenni (rozsdás lehet, ezért is dobjuk ki). Még egy fontos változás: a jogszabályok módosulása miatt szeptembertől a kocka tévéket és kocka monitorokat már nem vehetik át. 
Az átvételt most is az E-Elektra Zrt felügyeli, míg az összegyűlt kupakok árából idén év végén is gyerekeknek szeretnének ajándékokat vásárolni.

Remek közösségi akcióra készül Újtelep – legyenek, legyünk ezúttal is sokan!

(Archív fotók: Városvédők Újtelepért Egyesület)

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.