A színvonalra és a hangulatra sem lehetett panasz!

spigott - 2020. október 27. 12:56

Bár a szervezők több indulóban reménykedtek, így is remekül sikerült a sportcsarnokban megrendezett 5. Dunaújváros Open elnevezésű darts verseny.

A mögöttünk hagyott hosszú hétvégén, október 23-án és 24-én rendezte meg az 5. Dunaújváros Open elnevezésű darts versenyt a Dunaújvárosi Darts Club. A viadal első napján az amatőröket várták a szervezők a Dunaújvárosi sportcsarnokban, s bár a létszám valamelyest elmaradt a remélttől, így is harminckét férfi és hat női versenyző vett részt a megméretésen. A hölgyek versengésében Tihanyiné Perei Mária (Ercsi) végzett az első helyen, megelőzve a budapesti Kinyik Ágnest, illetve a paksi Adorján Erikát, míg a férfiaknál Szuda Zoltán (Nagykőrös) örülhetett a végső sikernek Szabados Szilárdot (Súr), illetve Szalai Milánt (Alap) és Gangl Ferencet (Vác) megelőzve. Utóbbi a legmagasabb kiszállónak (158) járó elismeréssel vigasztalódhatott.

A verseny második napján a nyílt kategóriában mérték össze egymással erejét a harmincnégy férfi és három női versenyzőből álló mezőny, s a hölgyek csatáját végül a kiskőrösi Pivarcsi Alexa nyerte két dunaújvárosi dartsos, Mihaldinecz Blanka és Kovács Adél előtt. A férfiaknál a dunaújvárosi nevelésű, de kiskőrösi színekben versenyző Gévai Péter bizonyult a legjobbnak, a második helyet Izsák Gábor (Dömik DC), a harmadikat Jehirszki György (Tököl) szerezte meg, míg a DDC-s Kovács Árpád a negyedik helyen fejezte be a viadalt. A legmagasabb kiszállóval (152) járó elismerést a hazaiak versenyzője, Hegedűs László érdemelte ki.

Képek forrása: DDC (Schreiber Gábor felvételei)

Ugyan a szervezők valamivel több résztvevőre számítottak, így is nagyon elégedetten értékelt a verseny után Körmendi Mihály, a Dunaújvárosi Darts Club elnöke.

- Most először versenyezhettünk a sportcsarnokban, óriási élmény volt mindenki számára, nagyon örülünk, hogy itt lehettünk. Sajnos elég kevesen voltunk ahhoz képest, amit szerettem volna, legutóbbi közel száz versenyzőnk volt, de a vírushelyzet eléggé rányomta a bélyegét a nevezők létszámára, illetve azt is sajnáltam, hogy az amatőr játékosok közül csak páran neveztek be a másnapi nyílt versenyre. A viadal azonban ezzel együtt is nagyon jól sikerült, mindenki meg volt elégedve a szervezéssel és a színvonallal is, különlegességet jelentett, hogy az elődöntőben, döntőben bevonuló zenére jöttek be a játékosok, szóval jó hangulatú verseny áll mögöttünk, bár azt is be kell ismerni, hogy nagyon elfáradtunk a második nap végére. Ami a dunaújvárosi versenyzőket illeti, elégedett lehetek a teljesítményükkel, bár érmet nem szereztünk, majdnem mindenki bejutott a főtáblára az igen erős mezőnyben.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.