A színvonalra és a hangulatra sem lehetett panasz!

spigott - 2020. október 27. 12:56

Bár a szervezők több indulóban reménykedtek, így is remekül sikerült a sportcsarnokban megrendezett 5. Dunaújváros Open elnevezésű darts verseny.

A mögöttünk hagyott hosszú hétvégén, október 23-án és 24-én rendezte meg az 5. Dunaújváros Open elnevezésű darts versenyt a Dunaújvárosi Darts Club. A viadal első napján az amatőröket várták a szervezők a Dunaújvárosi sportcsarnokban, s bár a létszám valamelyest elmaradt a remélttől, így is harminckét férfi és hat női versenyző vett részt a megméretésen. A hölgyek versengésében Tihanyiné Perei Mária (Ercsi) végzett az első helyen, megelőzve a budapesti Kinyik Ágnest, illetve a paksi Adorján Erikát, míg a férfiaknál Szuda Zoltán (Nagykőrös) örülhetett a végső sikernek Szabados Szilárdot (Súr), illetve Szalai Milánt (Alap) és Gangl Ferencet (Vác) megelőzve. Utóbbi a legmagasabb kiszállónak (158) járó elismeréssel vigasztalódhatott.

A verseny második napján a nyílt kategóriában mérték össze egymással erejét a harmincnégy férfi és három női versenyzőből álló mezőny, s a hölgyek csatáját végül a kiskőrösi Pivarcsi Alexa nyerte két dunaújvárosi dartsos, Mihaldinecz Blanka és Kovács Adél előtt. A férfiaknál a dunaújvárosi nevelésű, de kiskőrösi színekben versenyző Gévai Péter bizonyult a legjobbnak, a második helyet Izsák Gábor (Dömik DC), a harmadikat Jehirszki György (Tököl) szerezte meg, míg a DDC-s Kovács Árpád a negyedik helyen fejezte be a viadalt. A legmagasabb kiszállóval (152) járó elismerést a hazaiak versenyzője, Hegedűs László érdemelte ki.

Képek forrása: DDC (Schreiber Gábor felvételei)

Ugyan a szervezők valamivel több résztvevőre számítottak, így is nagyon elégedetten értékelt a verseny után Körmendi Mihály, a Dunaújvárosi Darts Club elnöke.

- Most először versenyezhettünk a sportcsarnokban, óriási élmény volt mindenki számára, nagyon örülünk, hogy itt lehettünk. Sajnos elég kevesen voltunk ahhoz képest, amit szerettem volna, legutóbbi közel száz versenyzőnk volt, de a vírushelyzet eléggé rányomta a bélyegét a nevezők létszámára, illetve azt is sajnáltam, hogy az amatőr játékosok közül csak páran neveztek be a másnapi nyílt versenyre. A viadal azonban ezzel együtt is nagyon jól sikerült, mindenki meg volt elégedve a szervezéssel és a színvonallal is, különlegességet jelentett, hogy az elődöntőben, döntőben bevonuló zenére jöttek be a játékosok, szóval jó hangulatú verseny áll mögöttünk, bár azt is be kell ismerni, hogy nagyon elfáradtunk a második nap végére. Ami a dunaújvárosi versenyzőket illeti, elégedett lehetek a teljesítményükkel, bár érmet nem szereztünk, majdnem mindenki bejutott a főtáblára az igen erős mezőnyben.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.