Győzelem a túlórában

spigott - 2020. október 22. 20:36

A véghajráig vezetett, majd sikere is veszélybe került, ám végül büntetőkkel legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikák gárdája az Újpestet a két csapat fővárosi mérkőzésén.

Az Újpest vendégeként korcsolyázott jégre ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák együttese az Erste Liga újabb fordulójában, s bár az eddig nyújtott teljesítmény alapján inkább a hazaiak számítottak a találkozó esélyeseinek, a DAB is a pontszerzés reményében vágott neki az összecsapásnak.

Melyet a lilák kezdtek jobban, az első öt percben egyértelműen fölényben játszottak, s hogy a mieink kedve még rosszabb legyen, arról Bodó gondoskodott, aki mindössze húsz másodperc alatt gólra váltotta a házigazdák első emberelőnyét a 6. percben (1-0). A folytatásban is valamivel aktívabbak voltak a vendéglátók, míg a Bikáknál meglehetősen sok volt a pontatlanság, így még dunaújvárosi emberelőnyben is Hughsonnak kellett egyszer bravúrral védenie. A harmad derekától kiegyenlítettebbé vált a meccs, voltak lehetőségei a DAB-nak is, ám a hajrában az UTE kapott nagy esélyt egy kettős emberelőny formájában.

Ezt a kritikus időszakot szerencsére sikerült kivédekezni a mieinknek, majd mikor jött egy fór, gyorsan fel is álltak ellenfelük harmadában a Bikák, akik Pihlqvist felső sarkos bombájával egalizáltak a 24. percben (1-1). A gól után is lendületben maradtak a Leger-tanítványok, s a 29. percben Kovács Bronson éles szögből lepte meg Márkus kapust, így végre sikerült átvenni a vezetést (1-2). S, ha egy üzlet beindul, nem sokkal később újabb fórt harcoltak ki a Bikák, melyből Dansereau bombázott a hálóba, így a játékrész derekán már 3-1-re mentek a jégkorongozóink. Egyből sürgősebb lett a fővárosiaknak, ám a védelem már jobban állt a lábán, mint az első harmadban, s mikor túl is jutott a pakk a mezőnyjátékosokon, még mindig ott volt Hughson, aki mindent megfogott, így a második szünetre a DAB vonulhatott kétfás előnnyel.

Képek forrása: UTE

Meg azonban nem nyugodhattunk, pláne úgy nem, hogy a hazaiak a fordulást követően bő egy perc alatt Vorobjev révén megszerezték második góljukat is, így újra teljesen nyílt lett a meccs (2-3). Ez a találat még feljebb hozta a lilákat, egymás után alakították ki a ziccereket a házigazda, de Hughson rendre hárítani tudott. A túloldalon is akadtak azért lehetőségek, Dansereau kétszer, míg Pozsár egyszer került tisztán szembe Márkussal, de az UTE kapusa rendre megnyerte a párharcokat. A lilák az 58. percben kérték ki idejüket, ám egyenlítő góljukhoz kellett egy óriási dunaújvárosi hiba is: a saját harmadban eladott korongból Szabad lőtt Hughson ketrecébe, így az 58. percben kezdődhetett minden elölről (3-3). A rendes játékidőből hátralévő két és fél percben nem született újabb találat, jöhetett tehát a hosszabbítás, melyben még egy emberhátrányt is kivédekeztek a Bikák, így büntetőlövések döntötték el a pontok sorsát. Melyben a hazaiaktól Just és Bodó, míg az Acélbikáktól Pihlqvist, Dansereau, valamint Török is pontosan lőtt: utóbbi gólja jelentette a győztes találatot, így a Bikák végül 4-3-as sikerrel távozhattak a fővárosból.

UTE – DAB 3-4 (1-0, 0-3, 2-0, 0-0, 0-1) – büntetőlövések után

UTE: Márkus – Horváth, Stadel (1), Aviani, Bodó 1, Just – Kiss P., Selan, Nemes (1), Rafaj (1), Vorobjev 1 – Kovács A., Varga (1), Fliszár, Godó, Szabad 1 – Szécsi, Kovács S. Vezetőedző: Virág Csaba.

DAB: Hughson – Kovács 1 (1), Phillips, Mazurek, Odnoga, Török 1 – Hruby, Mestyán (1), Azari, Pihlqvist 1, Pozsár – Dósa, Lencsés, Dansereau 1, St. Pierre (2), Szappanos – Jakabfy, Gebei G., Németh, Pinczés O. Vezetőedző: Dave Leger.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.