Dunaújváros Hetilap

Hogy mindenki mozoghasson – a pénz ne legyen akadály!

doszerk - 2020. október 16.

Mindenki számára ingyenes edzést biztosít az önkormányzat a Patyolat udvarban hetente egyszer. A városvezetés a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és három szakképzett trénerrel közösen indítja el a kezdeményezést jövő hét keddtől. Regisztrálj, regisztráljon mielőbb!

Ingyen ebéd nincs, ezt tudjuk a közgazdaságtanból. Ingyen edzés azonban van: ezt tudjuk Dunaújvárosban; illetve megtudtuk azon a sajtótájékoztatón, amelyet a későbbi tréningek helyszínén, a FOX SE "műhelyében", vagyis a Patyolat udvarban tartottak az érintettek csütörtökön.

Rajta, sportolj, Újváros!

A program részleteit Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere, Dóczi Zsuzsa fitnesz edző, és Bali Attila, a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft. főmunkatársa összegezte. A városvezetésnek határozott célja, hogy egészségesebb, sportosabb emberek lakják a várost – emelte ki Barta Endre az eseményen. Ennek jegyében egy pályázatnak köszönhetően heti egy alkalommal ingyenes csoportos tréning lehetőséget biztosítanak a jelentkezőknek. 
A kezdeményezés október 20-án, azaz jövő kedden startol, az edzések a Patyolat udvarban, a FOX SE edzőtermében zajlanak majd – mindig keddenként, este hét órától. Az első alkalommal Dóczi Zsuzsa vezényli majd a közös mozgást, ezt követően pedig Hrozik Edit tart majd edzést, illetve később Aranyos Veronika edző is bekapcsolódik a sorozatba instruktorként. 

Csak regisztrálni kell!

Mint megtudtuk, a mozogni vágyók kortól és edzettségi szinttől függetlenül bekapcsolódhatnak majd az edzésekbe, akiknek csupán annyi a teendőjük, hogy regisztrálják magukat a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft. irodájában személyesen a Vasmű út 10/a szám alatt (korábbi IBUSZ Iroda), vagy az említett szervezet facebook oldalán az ígéretek szerint még ma megnyíló regisztrációs felületen. 
A regisztrációval érdemes sietni; létszámkorlát ugyan nincs, azonban egy alkalommal kényelmesen és a vírushelyzet miatti előírásoknak megfelelően nagyjából 40 ember számára van hely a teremben.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Látszik a fény a cső végén

Látszik a fény a cső végén

2020. okt. 20.

Szinte a csatorna-beruházások megkezdésével egyidejűleg kezdtek jelentkezni a vízelvezetési problémák a Barsi Dénes utcában: amellett, hogy a szennyvíz is felszínre kezdett törni, az esővíz is jelentős problémákat okoz ezen a területen.

Érseki szentelés a görögkatolikus templomban (galériával)

Érseki szentelés a görögkatolikus templomban (galériával)

2020. okt. 19.

Ünnepélyes keretek között, Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi főegyházmegye érseke templomszentelő miséjével koronázva vehette birtokba új templomát vasárnap a dunaújvárosi görögkatolikus gyülekezet. A biztonsági, egészségvédelmi előírások miatt a hívek egy része a szabadtéri LED-falon követhette az eseményeket.

Kelta mollban szól az ajándék Handpan

Kelta mollban szól az ajándék Handpan

2020. okt. 18.

Különleges hangszerrel gyarapodott az értelmi és halmozottan sérült emberek és családjaik "Mindannyian Mások Vagyunk" Egyesületének eszközparkja: a különleges hangolású Handpan nevű instrumentumot adományként kapta a szervezet. Az átadás-átvételt az MMK-ban rendezték a közelmúltban, bemutató és gyakorlás kíséretében!

"Az első év a kármentésről szólt…"

"Az első év a kármentésről szólt…"

2020. okt. 17.

Eredményesnek tartja az elmúlt egy év munkáját, és példásnak a több pártból verbuvált képviselők szövetségét, nyilatkozta Szabó Zsolt, a "Rajta, Újváros!" Egyesület frakcióvezetője. A legfontosabb, hogy sikerült talpon maradnia a városnak, állította. Interjú.

DSTV: templomszentelésre készül a görögkatolikus gyülekezet

DSTV: templomszentelésre készül a görögkatolikus gyülekezet

2020. okt. 17.

A dunaújvárosi görögkatolikus templom szentelését tartják október 18-án, vasárnap. Az eseményen Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi főegyházmegye érseke mond misét. Mivel az épületbe csak korlátozott számban engedhetik be a híveket, az udvaron egy LED falon is követhetik majd a rendezvényt az érdeklődők. Hangkép az utolsó simításokról.

Legközelebb a Kertvárosban lomtalanítanak

Legközelebb a Kertvárosban lomtalanítanak

2020. okt. 16.

Folytatják a "városjáró" lomtalanítás-sorozatot, az önkormányzat és a Dunanett Kft. következő akciójára a Kertvárosban kerül sor október 17-én, szombaton. Helyszínek és időpontok, tételes lista a hajtás után!

"Egyenesen, nyíltan képviseljük Dunaújvárost!"

"Egyenesen, nyíltan képviseljük Dunaújvárost!"

2020. okt. 15.

A "Rajta, Újváros!" Egyesület győzelmét hozó önkormányzati választások óta eltelt egy esztendő eredményeiről kérdezte lapunk Pintér Tamás polgármestert, aki az évértékelő beszélgetés során elárulta: a pandémiás helyzet és a város pénzügyeinek kezelése okozta a legtöbb fejtörést az elmúlt időszakban. Interjú.