Dunaújváros Hetilap

Hőmérőket kapott a Dunaújvárosi Óvoda

doszerk - 2020. október 9. 17:59

Egy dunaújvárosi vállalkozó felajánlásából négy érintésmentes hőmérőt kapott a Dunaújvárosi Óvoda. Már az eszközök átadás-átvételére is sor kerül, a hőmérőket legnagyobb létszámú tagóvodáknál vetik be.

Simon Csaba, az Elektromos Fűtés Kft. ügyvezetője négy darab érintésmentes hőmérőt ajándékozott a Dunaújvárosi Óvodának. 

Gyorsabb, hatékonyabb

A felajánlás kapcsán hangsúlyozta: a maga eszközeivel már a járvány tavaszi kezdete óta részt vesz a megelőzésben (magánszemélyként a Maszakvarró Manufaktúra, vagyis a MaMa közösségi kezdeményezésének elindítója és motorja volt – a szerk.), de most úgy érezte, egy újabb fronton is fontos a segítségadás. 
Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője elmondta: nagy segítséget jelent számukra a felajánlás, hiszen ezekkel a modern eszközökkel gyorsabban és pontosabban végezhetik el a kötelező testhőmérést reggelente. Elárulta: a négy legnagyobb gyermeklétszámmal dolgozó tagintézményük kapja majd a négy hőmérőt – azaz az Eszterlánc, a Napsugár, a Római Városrészi és az Aprók Háza Óvoda. 

Jól felfogott érdekek

Simon Csaba, a felajánló, az Elektromos Fűtés Kft. ügyvezetője kifejtette: a vállalkozóknak saját jól felfogott érdekükben kell elősegíteniük azt, hogy a közösségi terekben ne legyenek fertőzött gyermekek. Véleménye szerint más munkaadóknak is figyelmet kellene fordítaniuk arra, hogy a gyermekek egészségmegőrzésében segítséget nyújtsanak – hiszen amennyiben a családos dolgozók, kisgyermekes szülők betegség miatt kiesnek a munkából, az mindenképpen hátrányosan érinti majd a cégek működését. 
A megelőzés közvetve a város és a térség gazdasági életére is jó hatással lehet – ráadásul az említett kiesés sokkal jelentősebb anyagi és egyéb ráfordítást igényel, mint egy- egy hasonló kezdeményezés.

Cs. L. 
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult és újra biztonságos a ravatalozó előtti burkolat

Megújult és újra biztonságos a ravatalozó előtti burkolat

2021. okt. 27.

Az önkormányzat október 28-i határidővel a DVG Zrt. munkatársait bízta meg azzal a feladattal, hogy a szakemberek újítsák fel a ravatalozó előtt található balesetveszélyessé vált térkőburkolatot. A munkálatok elkészültek, a terület készen áll a mindenszentekhez köthető megnövekedett terhelésre. 

Az évszakok ugyan változnak, de a munka folytatódik

Az évszakok ugyan változnak, de a munka folytatódik

2021. okt. 25.

Az ősz beköszöntével sem pihenhetnek a DVG munkatársai, hiszen amíg nyáron leginkább a kaszálási munkálatok voltak előtérben, addig ősszel ezeket más teendők váltják fel. A lehulló lombkorona összegyűjtése mellett továbbra sem maradhat el a virágültetés, és a faápolás sem. 

DVG Zrt.: szerdán két iroda is zárva tart

DVG Zrt.: szerdán két iroda is zárva tart

2021. okt. 25.

Technikai okok miatt két helyi ügyfélszolgálatát is zárva tartja a DVG Zrt. szerdán, ugyanakkor a Vasmű úti irodában változatlanul várják ügyfeleiket a cég munkatársai.

Készül a gyásznapokra a temető is

Készül a gyásznapokra a temető is

2021. okt. 25.

A gyásznapokhoz méltón várja a látogatókat a halottak napja időszakában a Dunaújvárosi Köztemető. Erről, és az ünnepi programról kérdeztük Tóth Lászlónét, a Borostyán-Tóth Temetkezési Kft. vezetőjét. (X)

DSTV: segítő kezdeményezés a munka frontján

DSTV: segítő kezdeményezés a munka frontján

2021. okt. 25.

A megváltozott munkaképességű embereknek szánt műhely a központi témája a DSTV összegzésének. A kiváló kezdeményezés ötletgazdái is megszólalnak a Barta Endre humán alpolgármesterrel történt egyeztetés kapcsán. Hangkép.
 

Hópárducukra emlékeztek a Leopárdok (galériával)

Hópárducukra emlékeztek a Leopárdok (galériával)

2021. okt. 24.

Táblaavatással, selmeci dalokkal és örökzöld történetekkel hódolt a legendás főigazgató, dr. Molnár László emléke előtt a Sztálinvárosi Leopárdok Asztaltársasága szombaton délután.

"Ez forradalom, apa – elmegyek, ott a helyem..." (galériával)

"Ez forradalom, apa – elmegyek, ott a helyem..." (galériával)

2021. okt. 23.

'56 örökségét is példázta a temetői kopjafánál rendezett ünnepség ma délelőtt: városunkban is méltó módon emlékeztek a forradalom és szabadságharc dicsőségéről és bukásáról.