Kezdődik a szezon az Acélbikák számára is (FRISSÍTVE)

spigott - 2020. október 8. 8:34

Akad még pótolni valójuk, ám így is bizakodva várják az Erste Liga hazai nyitányát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Frissítés: a DO-hoz eljuttatott üzemeltetői tájékoztató szerint zárt kapus lesz a holnap esti meccs!

Kép forrása: DAB

Azok után, hogy a koronavírusos megbetegedések miatt közel három hétig karanténban voltak, s a leállás után mindössze két hetük volt a felkészülésre, a Gyergyói HK elleni hazai mérkőzéssel kezdik meg az Erste Liga küzdelmeit pénteken este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Nem vár könnyű feladat a DAB hokisaira a szezonnyitón, hiszen a nyári felkészülést alaposan átírta a leállás, ám mint azt Borbás Gergely, a Bikák másodedzője elárulta, az elmúlt napokban igyekeztek mindent elkövetni azért, hogy megfelelő állapotban vágjanak neki a ligasorozat küzdelmeinek.

- Nagyon nehéz helyzetbe sodort minket, hogy három hétig kényszerpihenőn voltunk a vírushelyzet miatt, teljesen derékba törte a felkészülésünket. Ez ugyan nem lehet kifogás, ám a szakmai stábnak ezek után nagyon nehéz összehozni azt, hogy megfelelő erőállapotban legyen a csapat, s emellett még a formaidőzítés is rendben legyen. A kettő között próbáljuk megtalálni az egyensúlyt, a múlt héten még nagyobb terhelést kaptak a játékosok, így csak ezen a héten kezdtünk kicsit visszavenni a munkából, hogy a nyitómeccsre azért ne egy teljesen fáradt csapat álljon ki. Lehet, hogy a szezon első pár mérkőzésén még érezhető lesz, hogy ezt a két hetet nagyon meghúztuk, kemény és hosszú edzések voltak, nem is állunk még teljesen készen, s mivel vannak játékelemek, amelyekben még gyakorlások várnak ránk, így kíváncsian várjuk, hogy a tétmeccseken mire leszünk képesek. Dave Leger vezetőedző még a vírusfertőzés előtt azt mondta, hogy lépésről lépésre kell haladnunk, ám az biztos, hogy most ezeket a lépéseinket fel kell gyorsítanunk ahhoz, hogy utolérjük magunkat.

Kép: DO-archív

Acélbikáinkra az a Gyergyói HK vár az első fordulóban, mely a nyáron tovább erősítette amúgy sem gyenge játékoskeretét, ám egyelőre meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt. Az erdélyiek ugyanis a Debrecen elleni 4-1-es vereséggel kezdték a szezont, majd hosszabbítás után legyőzték a címvédő Ferencvárost, míg a legutóbbi meccsükön nem kis meglepetésre 4-2-re kikaptak a Vasastól. A DAB szakvezetése azonban nem foglalkozik az ellenfél eddigi eredményeivel, árulta el a csapat másodedzője.

- Látva az eddigi eredményeket, szoros, izgalmas szezon elé nézünk, melyben elsősorban saját magunkkal kell foglalkoznunk, s nem azzal, hogy egy-egy ellenfelünk milyen hullámvölgyeken megy keresztül. Nyilván felkészülünk az aktuális vetélytársainkból, így a Gyergyóból is, videózunk, látjuk, hogy milyen szisztémában játszanak, de, ha változtatnak, ott jön képbe a mi munkánk, s azonnal reagálnunk kell rájuk. Nehéz mérkőzésre számítunk a GYHK ellen, de természetesen mindent elkövetünk majd azért, hogy sikerrel vegyük idei első tétmérkőzésünket. Ami a játékosokat illeti, nagyon várják már a rajtot, a tavaly még svéd U20-as bajnokságban szereplő Jakabfy Csongor küzd egyedül sérüléssel, a többiek egészségesek, így szinte a legjobb felállásunkban vághatunk neki a pénteki találkozónak.

UPDATE 12.48 - zárt kapus lesz a holnap esti meccs!

A csarnokot üzemeltető DVG. Zrt. friss tájékoztatása szerint katasztrófavédelmi határozat hiányában, a bajnoki mérkőzéseket zárt kapuk mellett lehet csak megrendezni a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.