Kutyatartási etikett után kutyaiskolák (1.)

Öcaline - 2020. október 11. 9:03

Kutyabarát sorozatunk folytatásaként a város kutyaiskoláiról kezdünk sorozatot – elsőként Biber Erzsébet Verát, a JOY&CO kutyás központ és kutyaiskola és a dunaújvárosi sportkutyás egyesület vezetőjét és alapítóját mutatja be Dávid Viktória. Vendégposzt.

Vera több mint 30 éve foglalkozik kutyák képzésével. A kiképzés mellett magyar mudikat és border collie-ket tenyészt, valamint német juhászokat, rottweilereket, labradorokat és tacskókat tenyésztett régebben:
– Kettő kutyaiskolánk van, az egyik Pesten a Vasas Jégpalotánál, hétfőtől péntekig ott dolgozunk a kutyákkal és gazdáikkal, hétvégente pedig Dunaújvárosban a 12-es Vasmű kapunál  a garázssoron vagyunk szombaton és vasárnap reggeltől. Az alap kiképzésen kívül nagyon sok más dologgal is foglalkozunk, nálunk mindenki megtalálja azt a sportot/elfoglaltságot a kutyájával, ami őt érdekli (engedelmesség, őrző-védő, agility, nyomkövetés, ügyességi, trükkök).
A JOY&CO kutyás központ fő profilja a kutya-gazdi közötti kommunikáció, az ember és a kutya kapcsolatának építése. Ebből fakadóan bármilyen fajtájú, méretű és korú kutyusok (és gazdik!) jelentkezését várják, akik tanulni, fejlődni szeretnének, illetve egy jó csapatba akarnak tartozni:
– Ha valaki nagyon elfoglalt, de egy jól nevelt kutyát szeretne, napközis és panziós képzésre is van lehetőség. A napközi Pesten, panzió mindkét helyen elérhető. Emellett mentett, elrontott, problémás és műtött, beteg (epilepsziás) kutyák rehabilitálásával is foglalkozunk, valamint gyerekek, családok kommunikációs és viselkedési problémáit segítjük megoldani kutyák bevonásával vagy állatok nélkül. Ezekben a témákban előadásokat is tartunk.
Biber Erzsébet Vera elmondta, a pesti központ kutyakozmetikával is bővült, illetve mindkét helyen kaphatóak prémium felszerelések, valamint a német szuper-prémium Belcando kutya- és Leonardo cica eledel – akár házhoz szállítással is. Tartással-, képzéssel-, táplálással és további információkkal kapcsolatban keressék a kiképző csapatott az alábbi elérhetőségeken:
e-mail: joyandniko@gmail.com
telefon: +36 20 978 3497

A dunaújvárosi sportkutyás egyesületük is folyamatosan bővül gyermek és felnőtt sportolókkal egyaránt, ide is szeretettel várják az érdeklődőket, nyaranta pedig 1-2 hetes kutyás táborokat szerveznek, ahol a magyar hagyományok és kultúra megőrzése mellett rengeteg kutyás program várja az ebeket és gyerekeket – őket kivételesen kutya nélkül is!

Dávid Viktória
(Fotó: DO-archív)

A rovat további hírei: Mozaik

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak!