Örömmel tértek vissza Dunaújvárosba

spigott - 2020. október 12. 12:12

Kiváló hangulatú, színvonalas versenyt hozott a Magyar Szlalom Bajnokság Vasmű téren megrendezett ötödik fordulója.

Ismét egy rendkívül rangos eseménynek adott otthon a hétvégén városunk, ugyanis a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) a Vasmű téren rendezte meg a Magyar Szlalom Bajnokság küzdelmeinek ötödik fordulóját. Az I. Duna Szerszám Kupáért kiírt megméretésen Ágó Béla, a MNASZ Szlalom Szakágának vezetője érdeklődésünkre elárulta, hosszú ideje tervezték már, hogy elhozzák ide a viadalt.

- Régóta kinéztük már magunknak ezt a területet, mert az ország olyan részén van, ahol kevés a verseny, ám az érdeklődés ennek ellenére is jelentősnek mondható. Sok segítséget kaptunk mindenkitől, az önkormányzat is partner volt, szóval minden összeállt ahhoz, hogy egy jó versenyt tudjunk rendezni. Nagyon változatos pályákon versenyzünk, akadnak tempósabbak, illetve lassabbak, technikásabbak, mint például az itteni, ami nagyon komoly vezetői tudást igényel. A bajnokságot a hat verseny összesítése után zárjuk le, s nyilván az nyeri a bajnokságot, aki a legtöbb pontot gyűjti össze ezen a hat viadalon. A dunaújvárosi verseny az ötödik a sorban, s a programot úgy építettük fel, hogy a gyalogos ismerkedés után volt egy gyakorló, majd három mért futam, s ezekből a mért versenyekből a kettő legjobb eredmény számított a végelszámolásnál. Nagy örömünkre több mint hetvenen vágtak neki a viadalnak a különböző kategóriákban, s ahhoz képest, hogy ez az első verseny itt Dunaújvárosban, ez nagyon jónak számít, s külön örültünk annak is, hogy sok új versenyzőt láttunk a pályára gurulni. A viadal fogadtatása is kiváló volt, a verseny előkészítése is jól haladt, szóval pozitív hangulatban tudunk továbbmenni a jövő felé, így természetesen tervezzük a dunaújvárosi verseny folytatását is. Nagy előnye a pályának, hogy a nézők számára kiválóan belátható, s emellett biztonságos is, szóval tényleg mindenki számára ideális versenyhelyszín.

A viadal előtt Ágó Béla mellett Mezei Zsolt alpolgármester is köszöntötte a résztvevőket, kiemelve, hogy Dunaújvárosban komoly hagyományai vannak a technikai sportoknak, hiszen már évtizedekkel ezelőtt is rendeztek is gokart, kismotor és egyéb autóversenyeket, ráadásul a vasmű előtti tér is kiváló versenyhelyszín. Az önkormányzat örömmel állt a rendezvény mellé, s lehetőségeihez képest igyekezett mindenben segítséget nyújtani, legyen szó akár a szervezésről, vagy a terület biztosításáról, fogalmazott a városvezető.

A megnyitó és a már említett gyalogos bejárást követően a depó felé vették az irányt a versenyzők, hogy magukat és autóikat is a lehető legjobban felkészítsék a rájuk váró feladatokra. A résztvevők és az autók mezőnye is rendkívül változatos volt, az amatőrök mellett profik, fiatalok, idősebbek, de még családok is részt vettek a viadalon, melyen a széria autók mellett egészen komoly épített járgányok is nekivághattak a bemelegítő, majd a mért futamoknak. A végig kiváló hangulatú verseny természetesen megmozgatta a technikai sportok dunaújvárosi szerelmeseit, s bár a vártnál talán kevesebben látogattak ki a viadalra, aki a helyszínen követte figyelemmel a szlalom bajnokság ötödik fordulóját, biztosan remekül szórakozott.

A viadalt megtisztelte jelenlétével Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke is, aki elmondta, a szlalom szakág kifejezetten az a szakáguk, ahol a legfiatalabbaktól az idősebbekig bárki kipróbálhatja magát sőt, akár az is előfordulhat, hogy ugyanazzal az autóval akár egy család több tagja is versenyzik. Sokféle kategóriánk van, az autók teljesítményétől, a versenyzők tudásszintjétől, tapasztalatától függően. Az amatőröktől a prototípusokig, valamint az épített versenyautókig minden megtalálható volt, szóval egy látványos, barátságos, nagyon jó versenyt sikerült megrendezni Dunaújvárosban, melyhez a szövetség első emberét is kellemes, szép emlékek kötik.

- Nagyon örülünk annak, hogy visszatérhettünk Dunaújvárosba. Mikor megérkeztem a helyszínre, akkor jutott eszembe, hogy tizenöt éves koromban itt gokartversenyeztem pontosan ebben a parkolóban, bár akkor talán máshogy nézett ki. Az autósportnak is van múltja tehát itt, az itt lakók is szeretik a sportágat, szeretik az egyéb technikai sportokat is, szóval remélem, hogy a következő években is visszatérhetünk ide, s még nagyobb közönség előtt rendezhetjük meg a versenyt.

Végh Zoltán felvételei

Rendkívül elégedetten értékelte a viadalt Makai Gábor, a futam névadó szponzora, aki a jól sikerült rendezvény után természetesen nyitott a folytatásra is.

- Ez a kis verseny is azt bizonyította, hogy a technikai sportok iránt van érdeklődés Dunaújvárosban, ahol vannak azért hagyományai a sportágnak. Gyerekfejjel láttunk itt már rally- és gokartversenyt, motorversenyt is. A pálya, a helyszín kiváló, mert nem két-háromszáz métert látnak be a nézők, hanem gyakorlatilag az egész versenyt figyelemmel tudják követni egy helyről, s úgy érzem, hogy ez a mostani viadal kellően látványos is volt. Nagyon jól éreztem magam kora reggeltől egészen az esti kordonbontásig. Nagyon profi módon lett lebonyolítva a verseny, amihez kellett az a körülbelül húszfős rendezői gárda, mely évek óta járja az országot Hegedűs Csaba vezényletével, s ezúttal is nagyon szépen lezavarták a rendezvényt, látszik, hogy összeszokott, jó csapatot alkotnak. A remek időjárás is hozzájárult a bajnoki forduló sikeres rendezéséhez, márpedig ez a verseny sikeres volt minden szempontból, szóval, ha lehet, akkor a jövőben is nagyon szívesen állok mellé.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.