Dunaújváros Hetilap

Stagnáltak a lakásárak

doszerk - 2020. október 12. 20:35

Az országos lakásárindex stagnált a harmadik negyedévben reálértéken, míg nominálisan enyhe emelkedést mutatott az előző év azonos időszakához képest a Duna House saját adatain alapuló becslése szerint.

A társaság hétfői közleménye szerint az adatok azt mutatják, hogy a panelek látványosabb, 7 indexpontos emelkedéssel zártak, míg a téglalakások minimális csökkenést hoztak országos szinten. Regionális elosztásban a keleti országrész volt erősebb a harmadik negyedévben, itt a panel és téglalakások árindexe egyaránt nőtt, míg Nyugat-Magyarországon a panelek ára stagnált, a téglalakások esetében visszakorrigálás volt tapasztalható A fővárosban a panelárindex az év eleji magasabb szintre zárt vissza, míg a téglalakások indexe alig változott.
A panellakások négyzetméterára a főváros budai oldalán 2 százalékkal 599 ezer forintra nőtt, Pesten viszont, szintén 2 százalékkal 504 ezer forintra csökkent a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest.
A tégla építésű lakások négyzetméterára Budán 850 ezer forint, Pesten 621 ezer forint volt, az adatok éves összevetésben stagnáltak, illetve kis mértékben visszaestek. Ugyanakkor a Belvárosban a harmadik negyedévben 754 ezer forintos négyzetméterárat mértek a téglalakásoknál, ami 12 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest.
Az ország keleti és nyugati részén a panellakások négyzetméterára 325 ezer, illetve 298 ezer forintra csökkent. A tégla építésű lakásoknál a négyzetméterár a keleti területeken 362 ezer forintra mérséklődött, nyugaton azonban 330 ezer forintra nőtt.

Forrás: mti.hu

Fotó: illusztráció

A rovat további hírei: Közélet

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!

Gazdag közösségi programokkal készülnek

Gazdag közösségi programokkal készülnek

2022. júl. 01.

A megyés püspök fogadása koronázza meg a dunaújvárosi római katolikus közösség nyár eleji programjait – Spányi Antal főpásztor szombaton áldja meg a Krisztus Király Főtemplom kilencedik festett üvegablakát.

 "... minden egyes nap küzdenek értünk..."

"... minden egyes nap küzdenek értünk..."

2022. júl. 01.

A Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi intézmények összes dolgozóját Pintér Tamás, a polgármester köszöntőjét betűhíven közöljük.

A forróság figyelmeztet a döntések fontosságára

A forróság figyelmeztet a döntések fontosságára

2022. jún. 30.

A nyár első hőségriasztása szolgált alapul arra a tájékoztatóra, amelyet a város klímastratégiájáról tartott Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester. Fontos tervekről is szó esett.

Dunaújváros teljes területén korszerűsítik a közvilágítást

Dunaújváros teljes területén korszerűsítik a közvilágítást

2022. jún. 30.

Nyílt ülést tartott az önkormányzat közgyűlése a Városházán ma délelőtt – a tanácskozás összehívását a pénzügyi, gazdasági és városüzemeltetési bizottsága kezdeményezte, mégpedig a következő nyílt ülésig nem halasztható ügyekben.