Több zsáknyi szeretet – a gyerekektől a kutyusoknak

doszerk - 2020. október 6. 10:06

Az állatok világnapja alkalmából kezdett jótét célú akciót a Móricz Zsigmond Általános Iskola: a diákok kutyatápot ajánlottak fel az Első Magyar Állatjogi Alapítványnak. Szeretetteljes átadó itt!

Kutyatápos zsákokkal telt meg a Móricz iskola aulája az állatok világnapja alkalmából hétfőn: a diákok önkéntesen ajánlhattak fel segítséget az Első Magyar Állatjogi Alapítványnak. 

Hadd találjanak gazdit!

A gyermekek fiatal koruk ellenére meglehetősen nagy felelősségtudatról tettek tanúbizonyságot a DSTV-nek adott interjúkban. Az iskola diákja, Árgyelán Gergő elmondta, a kezdeményezés azért fontos, hogy a menhelyen ne éhezzenek az ott tartott kutyák, akik, ha esetleg maguk keresnének valami harapnivalót, könnyen meg is betegedhetnének az így szerzett tápláléktól.  Iskolástársa, Zöldi-Tóth Gellért hozzátette: egy jól táplált kutya a menhelyről könnyebben talál gazdát, ezért is van jelentősége a megfelelő étkeztetésnek. 

Felelős vagy azért, amit megszelídítesz

Lászlóné Durecz Andrea, a Móricz iskola ÖKO Munkacsoportjának vezetője elmondta: kiemelten kezelik, hogy a gyermekek figyelemmel kísérjék az állatmenhely karitatív tevékenységére, valamint arra is figyelnek, hogy lehetőség szerint ilyen helyekről fogadjanak örökbe kutyát. A Móriczban nagy hangsúlyt kap annak tudatosítása is, hogy egy négylábú bizony nem csak örömmel, hanem felelősséggel is jár. Ahogyan fogalmazott: itt nem opció, hogy ha nem tetszik, visszaviszem. 

Jótékonyan, hatékonyan

A kedvezményezett alapítvány, az EMÁA vezetője, Létai Attila a DSTV-nek adott nyilatkozatában kifejtette: örömmel tölti el, hogy a jó szándék ezúttal odafigyeléssel, körültekintéssel találkozott, hiszen nem csupán vaktában vásároltak eledelt az adományozók, nem előzetesen megérdeklődték, pontosan milyen fajta "ellátmányra" van szükség a telepen tartott kutyák számára. 
Ennek azért van nagy jelentősége, emelte ki, mert az ebek hozzászoktak egyfajta tápláláshoz, és ha ebben eltérés mutatkozik, az könnyen hasmenést, vagy egyéb, nem kívánatos következményt okozhat. Mint mondta: mivel nagy állománnyal dolgoznak, könnyen előfordul, hogy félmázsányi kutya eledel csupán egyetlen étkezésre elegendő számukra, így nagy segítséget jelentett nekik a diákok felajánlása, amelyet hálával és köszönettel fogadtak!

Cs. L. 
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Oktatás

Óvodai tanévzáró – díjátadókkal a Városházán (galériával)

Óvodai tanévzáró – díjátadókkal a Városházán (galériával)

2021. jún. 16.

Szép műsorral kedveskedtek a Dunaújváros Óvoda érdemes óvodai dolgozóinak a Városházán. Az intézmények munkatársait Pintér Tamás polgármester és Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda intézményvezetője  is köszöntötte, majd elismeréseket adtak át az ünnepségen.

Szabadtéri koncerttel búcsúztak a tanévtől (galériával)

Szabadtéri koncerttel búcsúztak a tanévtől (galériával)

2021. jún. 15.

Stílszerűen muzsikával, és persze végre élő koncerttel ért véget a tanév a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskolában – a hangversenynek hétfőn délután adott otthont a "lakatolós tér".

Megkésve bár, de kötelező kör – elsősavatás a Móriczban (galériával)

Megkésve bár, de kötelező kör – elsősavatás a Móriczban (galériával)

2021. jún. 15.

Évre év télen szokták tartani, a vírus veszélyhelyzet enyhültével most pótolták az elsős diákok avatását a Móricz iskolában. A hagyomány, mint tudjuk, kötelez.

Tánccal búcsúztak a tanévtől a Gárdonyiban (galériával)

Tánccal búcsúztak a tanévtől a Gárdonyiban (galériával)

2021. jún. 11.

Bár a helyszín és a körítés még nem idézte a vírushelyzet előtti állapotokat, a hangulat már a régi volt: a tánctagozat bemutatójával koronázta a tanévet a Gárdonyi Géza iskola.

A jövő generációjának zálogait köszöntötték a Városházán (galériával)

A jövő generációjának zálogait köszöntötték a Városházán (galériával)

2021. jún. 10.

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa, a Dunaújváros Oktatásügyéért, a Pedagógus Életpályáért Emlékérem és a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat adta át a Városházán Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester. Az általános és középiskolai tanárok mellett több óvodapedagógus is elismerésben részesült. 

Rudas: megnyitotta kapuját a Pénzügyi Tudás Otthona (galériával)

Rudas: megnyitotta kapuját a Pénzügyi Tudás Otthona (galériával)

2021. jún. 10.

Országos bázisiskola-hálózat részeként adták át a Rudas középiskola új szakmai tantermét tegnap – a Pénziránytű Alapítvány és a Mastercard támogatásával megvalósult Pénzügyi Tudás Otthona a pénzügyi tudatosság gyakorlati oktatásának térségi központjaként működik.

DSTV: záróvizsgák az egyetemen

DSTV: záróvizsgák az egyetemen

2021. jún. 10.

A vírushelyzet óta most először rendeznek személyes jelenléttel záróvizsgát, illetve államvizsgát a Dunaújvárosi Egyetemen, derül ki a DSTV összegzéséből. A részletekről Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási rektorhelyettes számolt be. Hangkép.