Több zsáknyi szeretet – a gyerekektől a kutyusoknak

doszerk - 2020. október 06.

Az állatok világnapja alkalmából kezdett jótét célú akciót a Móricz Zsigmond Általános Iskola: a diákok kutyatápot ajánlottak fel az Első Magyar Állatjogi Alapítványnak. Szeretetteljes átadó itt!

Kutyatápos zsákokkal telt meg a Móricz iskola aulája az állatok világnapja alkalmából hétfőn: a diákok önkéntesen ajánlhattak fel segítséget az Első Magyar Állatjogi Alapítványnak. 

Hadd találjanak gazdit!

A gyermekek fiatal koruk ellenére meglehetősen nagy felelősségtudatról tettek tanúbizonyságot a DSTV-nek adott interjúkban. Az iskola diákja, Árgyelán Gergő elmondta, a kezdeményezés azért fontos, hogy a menhelyen ne éhezzenek az ott tartott kutyák, akik, ha esetleg maguk keresnének valami harapnivalót, könnyen meg is betegedhetnének az így szerzett tápláléktól.  Iskolástársa, Zöldi-Tóth Gellért hozzátette: egy jól táplált kutya a menhelyről könnyebben talál gazdát, ezért is van jelentősége a megfelelő étkeztetésnek. 

Felelős vagy azért, amit megszelídítesz

Lászlóné Durecz Andrea, a Móricz iskola ÖKO Munkacsoportjának vezetője elmondta: kiemelten kezelik, hogy a gyermekek figyelemmel kísérjék az állatmenhely karitatív tevékenységére, valamint arra is figyelnek, hogy lehetőség szerint ilyen helyekről fogadjanak örökbe kutyát. A Móriczban nagy hangsúlyt kap annak tudatosítása is, hogy egy négylábú bizony nem csak örömmel, hanem felelősséggel is jár. Ahogyan fogalmazott: itt nem opció, hogy ha nem tetszik, visszaviszem. 

Jótékonyan, hatékonyan

A kedvezményezett alapítvány, az EMÁA vezetője, Létai Attila a DSTV-nek adott nyilatkozatában kifejtette: örömmel tölti el, hogy a jó szándék ezúttal odafigyeléssel, körültekintéssel találkozott, hiszen nem csupán vaktában vásároltak eledelt az adományozók, nem előzetesen megérdeklődték, pontosan milyen fajta "ellátmányra" van szükség a telepen tartott kutyák számára. 
Ennek azért van nagy jelentősége, emelte ki, mert az ebek hozzászoktak egyfajta tápláláshoz, és ha ebben eltérés mutatkozik, az könnyen hasmenést, vagy egyéb, nem kívánatos következményt okozhat. Mint mondta: mivel nagy állománnyal dolgoznak, könnyen előfordul, hogy félmázsányi kutya eledel csupán egyetlen étkezésre elegendő számukra, így nagy segítséget jelentett nekik a diákok felajánlása, amelyet hálával és köszönettel fogadtak!

Cs. L. 
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Oktatás

Nyílt nap és Halloween-party a Pannonban

Nyílt nap és Halloween-party a Pannonban

2020. okt. 20.

A hagyományostól eltérő módon, de hagyományos programként ismét Nyílt napot szervez a Pannon Oktatási Központ az intézmény udvarán. október 22-én, csütörtökön 15 órától. Mindenkit szeretettel várnak az intézmény programját bemutató, jó hangulatúnak ígérkező eseményen! (X)

Csökkentek a felnőttképzők adminisztrációs terhei

Csökkentek a felnőttképzők adminisztrációs terhei

2020. okt. 19.

Az új felnőttképzési törvény nyomán 90 százalékkal csökkent az az idő, amelyet a felnőttképzést végző szervezeteknek adminisztrációra kell fordítaniuk - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

DSTV: képviselői vizit az Arany Iránytű program kulcsi bázisán

DSTV: képviselői vizit az Arany Iránytű program kulcsi bázisán

2020. okt. 12.

A közelmúltban a Civil Díj 2020 elismerést kivívott Arany Iránytű program kulcsi központjában, vagyis a Pentelei iskola kihelyezett intézményében tett látogatást Kálló Gergely. A térség országgyűlési képviselőjét elkísérte a DSTV stábja is, hogy a helyszínen ismerkedjen a győztes program kínálta lehetőségekkel, és a kivívott eredményekkel. Hangkép.  

DSTV: a népmese napja városunkban

DSTV: a népmese napja városunkban

2020. okt. 07.

A magyar népmese napjához kapcsolódóan a Munkásművelődési Központban egy hétig tartó online kvíz szórakoztatta a gyermekeket, és iskola népmesemondást is szerveztek . Hangkép. 

Arany Iránytű: városunké a legnagyobb hatású projekt

Arany Iránytű: városunké a legnagyobb hatású projekt

2020. okt. 03.

A Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium közösségi kezdeményezése, az Arany Iránytű program érdemelte a Civil Díj 2020 verseny legnagyobb hatású projektjének járó elismerést! Gratulálunk!

Hála az áldozatos munkáért – óvodapedagógusok elismerése

Hála az áldozatos munkáért – óvodapedagógusok elismerése

2020. szep. 28.

A pedagógusnapi díjátadás a vírushelyzet miatt elmaradt. Ezt pótolták a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeinek vezetői, igazgatója, munkatársai. Az eseményen Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere is részt vett, aki az önkormányzat elismeréseit is átadta az óvodai dolgozóknak.

DSTV: mozgás, mozgás, Vasvári! (galériával)

DSTV: mozgás, mozgás, Vasvári! (galériával)

2020. szep. 26.

Folytatta a szép hagyományt, idén is sportnapot szervezett diákjai számára a Vasvári Pál Általános Iskola. Minden korosztályt megmozgattak, a rendezvényen az alsós és a felsős osztályok külön-külön mérték össze tudásukat. A feladatokat az intézmény testnevelő tanárai állították össze, a diákok szó szerint nagy lendülettel vetették magukat a küzdelmekbe. Hangkép.