Végül fölényes siker

spigott - 2020. október 18. 16:31

Az első félidőben még nem bírt ellenfelével, ám a fordulás után átrobogott a szegedieken a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely idegenben is sima győzelmet aratva szerezte meg újabb bajnoki pontjait.

A bajnoki tabella utolsó előtti helyén álló Szeged vendégeként lépett pályára ma délután fél háromtól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a Kecskeméten elért bravúros döntetlen után a három pont megszerzését tűzte ki maga elé az NB III Közép Csoportjának 14. fordulójában. Ahogy azt reméltük, Jakab Elek gárdája igyekezett már a mérkőzés elején magához venni az irányítást, de a hazaiak jól őrizték kapujukat, s ha el is jutott egy-egy helyzetig a DPASE, vagy az utolsó passzokba, irányzékba csúszott hiba, vagy Leindler kapus tudott védeni. Hiába játszott tehát mezőnyfölényben együttesünk, a szünetig nem tudta megtörni vetélytársa ellenállását, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második felvonás elején viszont már nem volt menekvés a vendéglátók számára, mert a 48. percben Báló remek beadását Dorogi fejelte a kapuba, majd öt perccel később a mieink vezető góljának szerzője varázsolta a labdát Markovics fejére, aki védője szorításában fejelt a hálóba, így pillanatok alatt meglépett ellenfelétől a DPASE (0-2). A második dunaújvárosi találat után már egyértelműen uralta a játékot együttesünk, mely Dorogi 64. percben szerzett újabb góljával végleg eldöntötte a pontok sorsát, s innentől már csak a végeredmény lehetett kérdéses, a győztes kiléte nem.

Képek: DO-archív

Labdarúgóink a tetemes előny birtokában sem engedtek ki, Hompót remek kiugratása után Markovics került újabb ziccerbe, s bár lövését még bravúrral védte a hazaiak hálóőre, a kipattanóra Szepessy érkezett, s a léc alá bombázva küldhette újra középkezdéshez a szegedieket (0-4). A hátralévő idő már semmi izgalmat nem tartogatott, mert a mieink biztosan tartották fórjukat, s remek második félidei játékuknak köszönhetően sima, 4-0-s győzelemmel hozták el a bajnoki pontokat Mórahalomról.

Szegedi VSE – DPASE 0-4 (0-0)

A DPASE gólszerzői: Dorogi 2, Markovics 1, Szepessy 1.

DPASE: Pokorni - Barta, Hompót, Vadász, Báló - Markovics, Barna, Novák - Kesztyűs, Szepessy, Dorogi. Vezetőedző: Jakab Elek.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.