Végül fölényes siker

spigott - 2020. október 18. 16:31

Az első félidőben még nem bírt ellenfelével, ám a fordulás után átrobogott a szegedieken a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely idegenben is sima győzelmet aratva szerezte meg újabb bajnoki pontjait.

A bajnoki tabella utolsó előtti helyén álló Szeged vendégeként lépett pályára ma délután fél háromtól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a Kecskeméten elért bravúros döntetlen után a három pont megszerzését tűzte ki maga elé az NB III Közép Csoportjának 14. fordulójában. Ahogy azt reméltük, Jakab Elek gárdája igyekezett már a mérkőzés elején magához venni az irányítást, de a hazaiak jól őrizték kapujukat, s ha el is jutott egy-egy helyzetig a DPASE, vagy az utolsó passzokba, irányzékba csúszott hiba, vagy Leindler kapus tudott védeni. Hiába játszott tehát mezőnyfölényben együttesünk, a szünetig nem tudta megtörni vetélytársa ellenállását, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második felvonás elején viszont már nem volt menekvés a vendéglátók számára, mert a 48. percben Báló remek beadását Dorogi fejelte a kapuba, majd öt perccel később a mieink vezető góljának szerzője varázsolta a labdát Markovics fejére, aki védője szorításában fejelt a hálóba, így pillanatok alatt meglépett ellenfelétől a DPASE (0-2). A második dunaújvárosi találat után már egyértelműen uralta a játékot együttesünk, mely Dorogi 64. percben szerzett újabb góljával végleg eldöntötte a pontok sorsát, s innentől már csak a végeredmény lehetett kérdéses, a győztes kiléte nem.

Képek: DO-archív

Labdarúgóink a tetemes előny birtokában sem engedtek ki, Hompót remek kiugratása után Markovics került újabb ziccerbe, s bár lövését még bravúrral védte a hazaiak hálóőre, a kipattanóra Szepessy érkezett, s a léc alá bombázva küldhette újra középkezdéshez a szegedieket (0-4). A hátralévő idő már semmi izgalmat nem tartogatott, mert a mieink biztosan tartották fórjukat, s remek második félidei játékuknak köszönhetően sima, 4-0-s győzelemmel hozták el a bajnoki pontokat Mórahalomról.

Szegedi VSE – DPASE 0-4 (0-0)

A DPASE gólszerzői: Dorogi 2, Markovics 1, Szepessy 1.

DPASE: Pokorni - Barta, Hompót, Vadász, Báló - Markovics, Barna, Novák - Kesztyűs, Szepessy, Dorogi. Vezetőedző: Jakab Elek.

A rovat további hírei: Sport

Döntetlen a hazai rangadón

Döntetlen a hazai rangadón

2021. szep. 22.

Izgalmas csatában játszott 1-1-es döntetlent a Budapest Honvéd II. elleni hazai találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III. Közép csoportjának 8. fordulójában.

Szép bajnoki szereplés Fadd-Domboriban!

Szép bajnoki szereplés Fadd-Domboriban!

2021. szep. 22.

Érmet ugyan most nem szereztek, így is elégedetten térhettek haza a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról a Dragon Steel SE versenyzői.

Újabb rangadó előtt a focisták

Újabb rangadó előtt a focisták

2021. szep. 22.

Hazai környezetben, a Budapest Honvéd II. elleni mérkőzéssel folytatja az NB III Közép Csoportját a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután négy órától.

Van mire büszkének lenniük!

Van mire büszkének lenniük!

2021. szep. 21.

Közel nyolcszázezer forintot sikerült összegyűjtenie a szervezőknek a hétvégén megrendezett Fuss velünk, fuss értünk! közösségi kezdeményezésen.

Élre állt a Karmacsi!

Élre állt a Karmacsi!

2021. szep. 21.

A címvédő és az SZP-Asztalos gárdája is nagy csatában gyűjtötte be a három pontot a városi kispályás labdarúgó MezDepo I. osztályában.

Rossz napot fogtak ki a futsalosok!

Rossz napot fogtak ki a futsalosok!

2021. szep. 21.

A lényegesen élesebb UTE ötgólos győzelemmel vitte haza a három pontot a Dunaújváros Futsal elleni NB II-es bajnoki találkozóról.

Vereséggel zárták erdélyi túrájukat az Acélbikák

Vereséggel zárták erdélyi túrájukat az Acélbikák

2021. szep. 20.

Négygólos, 8-4-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a címvédő Csíkszereda otthonában az Erste Liga alapszakaszának harmadik fordulójában.