Végül fölényes siker

spigott - 2020. október 18. 16:31

Az első félidőben még nem bírt ellenfelével, ám a fordulás után átrobogott a szegedieken a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely idegenben is sima győzelmet aratva szerezte meg újabb bajnoki pontjait.

A bajnoki tabella utolsó előtti helyén álló Szeged vendégeként lépett pályára ma délután fél háromtól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a Kecskeméten elért bravúros döntetlen után a három pont megszerzését tűzte ki maga elé az NB III Közép Csoportjának 14. fordulójában. Ahogy azt reméltük, Jakab Elek gárdája igyekezett már a mérkőzés elején magához venni az irányítást, de a hazaiak jól őrizték kapujukat, s ha el is jutott egy-egy helyzetig a DPASE, vagy az utolsó passzokba, irányzékba csúszott hiba, vagy Leindler kapus tudott védeni. Hiába játszott tehát mezőnyfölényben együttesünk, a szünetig nem tudta megtörni vetélytársa ellenállását, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második felvonás elején viszont már nem volt menekvés a vendéglátók számára, mert a 48. percben Báló remek beadását Dorogi fejelte a kapuba, majd öt perccel később a mieink vezető góljának szerzője varázsolta a labdát Markovics fejére, aki védője szorításában fejelt a hálóba, így pillanatok alatt meglépett ellenfelétől a DPASE (0-2). A második dunaújvárosi találat után már egyértelműen uralta a játékot együttesünk, mely Dorogi 64. percben szerzett újabb góljával végleg eldöntötte a pontok sorsát, s innentől már csak a végeredmény lehetett kérdéses, a győztes kiléte nem.

Képek: DO-archív

Labdarúgóink a tetemes előny birtokában sem engedtek ki, Hompót remek kiugratása után Markovics került újabb ziccerbe, s bár lövését még bravúrral védte a hazaiak hálóőre, a kipattanóra Szepessy érkezett, s a léc alá bombázva küldhette újra középkezdéshez a szegedieket (0-4). A hátralévő idő már semmi izgalmat nem tartogatott, mert a mieink biztosan tartották fórjukat, s remek második félidei játékuknak köszönhetően sima, 4-0-s győzelemmel hozták el a bajnoki pontokat Mórahalomról.

Szegedi VSE – DPASE 0-4 (0-0)

A DPASE gólszerzői: Dorogi 2, Markovics 1, Szepessy 1.

DPASE: Pokorni - Barta, Hompót, Vadász, Báló - Markovics, Barna, Novák - Kesztyűs, Szepessy, Dorogi. Vezetőedző: Jakab Elek.

A rovat további hírei: Sport

Kovácsék vegyes pódiumedzése

Kovácsék vegyes pódiumedzése

2022. aug. 10.

Túl van a pódiumedzésen a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságán Münchenben a Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott.

DSTV: tesztnapot tartottak

DSTV: tesztnapot tartottak

2022. aug. 10.

A SUP, avagy Stand up Paddle egy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág. Az eszköz megismertetése, és ezáltal a mozgásforma népszerűsítése céljából ingyenes SUP tesztnapot hirdettek a helyi Decathlon áruház munkatársai az érdeklődőknek. Hangkép.

Nyolc fényes érem Szegedről

Nyolc fényes érem Szegedről

2022. aug. 10.

Remekül szerepeltek a DKSE ifjú kajak-kenusai a Szegeden megrendezett Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon.

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

2022. aug. 09.

Remek hangulatú viadallal ért véget az Újvárosi Darts Liga egyéni versenye a Munkásművelődési Központban a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: jól halad a munka

DSTV: jól halad a munka

2022. aug. 09.

Közös nyári felkészülésük második hetébe léptek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Az eddig elvégzett munkáról, valamint az együttes helyzetéről Varga Arnolddal beszélgettünk. Hangkép.

Értékes második hely

Értékes második hely

2022. aug. 09.

Egyre jobb formát mutat a három dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.