Aranyra hajtó Angyalok

spigott - 2020. november 24. 18:03

Jól kezdte a 2020/2021-es szezont az Angels női jégkorong csapata, melynek nem titkolt célja, hogy megnyerje az U25 "B" bajnokság küzdelmeit.

Remekül kezdte az idei bajnokságot az Angels női jégkorong csapata, mely négy mérkőzést követően négy rendes játékidős győzelemmel áll az U25-ös bajnokság B-csoportjának második helyén úgy, hogy ugyanannyi pontot gyűjtött, mint a listavezető KMH második együttese. A dunaújvárosi hölgykoszorú Debrecen elleni 5-1-es sikerrel kezdte a szezont, majd a győri Jégvirágok ellen aratott kiütéses, 17-0-s győzelmet, hogy aztán egy szorosabb mérkőzésen, 6-5-re legyőzze a megyei rivális Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia együttesét, míg legutóbb Miskolcon örülhettek 1-0-s sikernek Győri Tamás tanítványai.

A csapat szakvezetője szerint idén egy igen erős keret jött össze Dunaújvárosban, s ezt a bajnoki nyitány is igazolta eddig.

- Az már a kezdés előtt látható volt, hogy a vírushelyzet miatt meglehetősen hektikus lesz ez a szezon. Nehéz is volt összehozni a csapatot, viszont az idei évben jött hozzánk helyi utánpótlás korú játékos, aki már a DAB-nál nevelkedett, s végül egy igen erős keretet sikerült összehozni, ami mindenképp biztató volt végül a szezonra nézve. Az eddig lejátszott négy mérkőzésünk mind olyan volt, hogy egyértelmű volt, mi fogunk dominálni ezeken.

Végh Zoltán felvételei

A Debrecen és a Jégvirágok ellen könnyedén nyertünk, ugyanakkor a fehérváriak ellen talán túl jól is kezdtünk, kicsit beleültünk a meccsbe, de a karaktere kijött azért a lányoknak, nem hagyták, hogy elússzon a meccs. A Miskolc elleni legutóbbi találkozón a góllövéssel álltunk elsősorban hadilábon, de azt azért hozzá kell tenni, hogy ellenfelünknél egy U16-os fiú kapus védett külön engedéllyel, s ő alaposan megnehezítette a dolgunkat.

S, hogy mit hozhat a folytatás? Az együttes vezetőedzője bízik abban, hogy nem állnak itt le, s a szezon végén harcba lesznek a bajnoki aranyéremért.

- Most úgy tűnik, hogy a középszakasz elmarad, szóval az alapszakaszt követően egyből a helyosztókkal folytatódik a bajnokság. Nagyon éhesek vagyunk a sikerrel, innen már tényleg csak az első helyet célozzuk meg, nem akarjuk ennél lejjebb adni.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.