Az ITA vizsgálódhat Aján Tamás ügyében

doszerk - 2020. november 14. 10:55

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) égisze alatt működő Nemzetközi Tesztelő Ügynökséget (ITA) arra kérte fel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA), hogy vizsgálódjon Aján Tamás ügyében.

Kép: AFP

Az insidethegames.biz portál értesülése szerint az ITA-nak azt kellene tisztáznia, hogy a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöki tisztéről áprilisban lemondott magyar sportdiplomata hivatali ideje alatt követett-e el szabálysértést, nevezetesen  azzal, hogy - az ellene felhozott vád szerint - doppingeseteket tussolt el. Olivier Niggli, az ITA-t felügyelő WADA főigazgatója közölte, hogy a tesztelő ügynökségnek - amely az IWF doppingellenes programját kezeli - ki kellene derítenie, indítható-e jogi eljárás Aján Tamás ellen, és szankcionálható-e az IWF 81 éves ex-elnöke - írta a portál. Niggli szeretné, ha fény derülne rá: elmarasztalható-e Aján a doppingelőírások, "vagy más rendelkezések, például az etikai kódex vagy az IWF egyéb szabályainak megsértése miatt". A cikk szerint a WADA hat hónapot adott az IWF-nek az "összes nyitott ügy" megoldására. Aján Tamás az után távozott az IWF elnöki posztjáról, hogy doppingesetek leplezése mellett pénzügyi visszaélésekkel, szavazatvásárlással vádolták meg a Richard McLaren kanadai ügyvéd készítette jelentésben.

Forrás: MTI (főoldali kép: MTI)

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.