Lenullázott Acélbikák

spigott - 2020. november 29. 21:25

Borzasztó első harmad után sima vereség. Lőtt gól nélkül veszítette el a MAC elleni hazai mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A listavezető MAC HKB Újbuda elleni találkozóval folytatta az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Dave Leger tanítványai sajnos ismét nagyon rosszul kezdték a mérkőzést, már a 4. percben kettős emberhátrányba kerültek, s ezt tökéletesen használta ki a fővárosi alakulat, mely Macaulay és Orban révén a dupla, majd a szimpla előnyből is betalált, pillanatok alatt meglépve ezzel a Bikáktól (0-2). A folytatás sem alakult jobban, mert a 9. percben Terbócs próbálkozása is átcsúszott Hughsonon, így a MAC elleni előző hazai meccshez hasonlóan már az első tíz percben háromfás hátrányba kerültek jégkorongozóink (0-3). A tetemes hátrány ellenére próbálkoztak a mieink, de helyzeteikkel nem éltek sőt, a 14. perc végén Nagy fordult le, majd lőtte ki a jobb felsőt, s ezzel szinte el is dőlt a meccs (0-4). Főleg úgy, hogy az utolsó pillanatokban a hátvéd Dóczi kapott kiugratást, s a rosszul cserélő hazaiak között kilőtte a bal felső sarkot, így innentől már tényleg csak azért hajthattak a mieink, hogy megússzák a még nagyobb zakót.

Képek forrása: DAB

Ahogy várható volt, a második felvonásra már Pinczés Bendegúz állt a DAB kapujába, ám sokáig ő sem úszta meg kapott gól nélkül, mert a 26. percben Nagy Krisztián lőhetett újabb szólót, s nem tette meg azt a szívességet, hogy elhibázza ziccerét (0-6). A fővárosiak a játék minden elemében jobbak voltak sajnos a Bikáknál, gyorsabban, erőszakosabban, pontosabban játszottak, mint a mieink, s bár így is volt azért lehetőség csatáraink előtt, nemcsak mezőnyben, a kapu előtt is hiányoztak a jó megoldások, így nem akart összejönni még a szépítés sem. A harmadik húsz percben igyekezett elkövetni mindent legalább a szépítésért együttesünk, de a kapuvas kétszer is kisegítette az egyébként remek formában védő Bálizs kapust, igaz a túloldalon Pinczés teljesítményére sem lehetett panasz. A hajrában bőven volt lehetősége a csapatoknak a gólszerzésre, de az eredmény már nem változott, így remek első harmadának köszönhetően a MAC végül biztosan győzött, míg az Acélbikák egymás után negyedik meccsükön maradtak pont nélkül.

DAB – MAC HKB Újbuda 0-6 (0-5, 0-1, 0-0)

DAB: Hughson – Dósa, Phillips, Azari, Mazurek, Tamás – Kovács, Nilsson, Dansereau, St. Pierre, Szappanos, Hruby, Mestyán, Pihlqvist, Pinczés O., Török – Gebei B., Jakabfy, Gebei G., Németh, Pozsár, Pinczés B. (kapus). Vezetőedző: Dave Leger.

MAC: Bálizs – Pozsgai (1), Dóczi 1, Sofron (1), Nagy 2, Pozsár – Macaulay 1, Jászai, Orban 1 (1), Kreisz (1), Terbócs 1 (2) – Garát (1), Bugár, Kedves (1), Majoross, Lőczi – Csollák, Szalmás, Ritter, Strenk. Vezetőedző: Kangyal Balázs.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.