Dunaújváros Hetilap

Ajándék a legkisebbeknek Mikulás előtt

doszerk - 2020. december 4. 16:19

A vírushelyzet sok lemondással jár, de olyan nincs, hogy ne jöjjön el a Mikulás a legkisebbekhez. Természetesen idén is eljut minden dunaújvárosi óvodába egy olyan doboz, amelyben csokoládé Mikulásokat találhatnak a gyerekek. Ezeknek a célba juttatásában Barta Endre humán ügyekért és Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester is segített.

Idén vasárnapra esik a Mikulás napja, így vagy az ezt megelőző pénteken, vagy – bizonyos különleges körülmények okán – az ezt követő hétfőn, de minden dunaújvárosi óvodában találkozhatnak a gyermekek a Mikulással, aki természetesen nem érkezik üres kézzel.

Zörgő ezüstpapír, csillogó szemek

Ennek a lehetőségnek a létrejöttéhez Dunaújváros két alpolgármestere is hozzájárult, aki személyesen szállítják ki a tagintézményekhez az édességeket. Mezei Zsolt városüzemeltetésért felelős alpolgármester az Aranyalma Tagóvodában elmondta: vitán felül áll, hogy a gyermekek érdekei elsőbbséget élveznek:
–    A csillogó szemű gyerekekért bármit! Ők a jövőnk, ők az örömünk, ők adnak értelmet az elvégzett munkának. Magától értetődő, hogy amiben tudunk, segítünk nekik, elősegítjük, hogy Mikuláskor se ne szenvedjenek hiányt semmiben. Ha ehhez az kellett, hogy most mi magunk hozzuk el a csomagokat, akkor ebben segédkezünk.

Minden gesztus számít

Barta Endre, városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere a Gagarin téri intézményben kifejtette: az akciónak gesztus értéke van:
–    Ez nem pusztán egy ajándékcsomag, egy csokoládé Mikulás. Ezzel kívánjuk megmutatni azt, hogy támogatásunkat élvezik az óvodák, és arra is jó lehetőség, hogy valóban bebizonyosodjon, amit gyakran hangoztatok: mindennapos kapcsolattartás van az intézmények, azok vezetői, dolgozói és a városvezetés között, hiszen csak így biztosítható az, hogy zökkenőmentesen, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva láthassuk el feladatainkat.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvodák igazgatója az eseményen elárulta: a nehéz anyagi körülmények és a vírushelyzet ellenére is arra törekszenek, hogy a téli ünnepkörbe tartozó rendezvényeket megszervezzék a tagintézmények gyermekei számára:
– A Mikulás nem titkoltan „előszobája” a karácsonyi ünnepnek; ennek nem csak amiatt van jelentősége, hogy megismertessük a hagyományokat a gyermekekkel, hogy ezáltal később szülőként is megörvendeztessék leendő utódaikkal ezeket a szép családi programokkal, hanem azért is, mert az óvodások számára ezáltal egyfajta biztonságot, állandóságot tudunk mutatni. Ezúton is köszönöm a szülői munkaközösség munkáját is, hiszen nekik köszönhetően egész csomagokat kapnak majd ovisaink.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Főhajtás a bajnok előtt! (galériával)

Főhajtás a bajnok előtt! (galériával)

2022. jan. 26.

Közös gyertyagyújtással emlékeztek meg a DKSE vezetői, sportolói, illetve a város sportszerető közössége a hétfőn elhunyt Csollány Szilveszterről, az egyesület történetének eddigi egyetlen olimpiai bajnokáról. 

A kutyák és emberek kapcsolatát kutatja – több díjjal ismerték el

A kutyák és emberek kapcsolatát kutatja – több díjjal ismerték el

2022. jan. 26.

A Pro Scientia Aranyérmét kapta, valamint az Év Ifjú Viselkedéskutatója címet is kiérdemelte a közelmúltban Bognár Zsófia, az  ELTE Etológia Tanszék doktori hallgatója és az MTA-ELTE Lendület Társállat Kutatócsoport munkatársa. A díjeső mellett friss kutatásairól is beszélgettünk a városból elszármazott fiatal tudóssal – a tegező formát évtizedes ismeretség magyarázza.

DSTV: vélemények a harmadik oltásról

DSTV: vélemények a harmadik oltásról

2022. jan. 26.

A járvány veszélyhelyzet elleni védekezés újra rendelkezései kerültek a fókuszba a DSTV összeállításában. A stáb a városlakókat kérdezte a témáról. Hangkép.

Számolj a demokráciáért! – bevezető futam

Számolj a demokráciáért! – bevezető futam

2022. jan. 25.

Új sorozatot kezdünk, drága böngészők és aranyos mindenki, szép sorban levetítjük az Unhack Democracy csoport Számolj a demokráciért címmel indított kampányának videóit. Nulladik vetítés!

Gyászol az önkormányzat, elhunyt Selyem József

Gyászol az önkormányzat, elhunyt Selyem József

2022. jan. 24.

A volt képviselő életének 60. évében távozott az élők sorából, adta hírül a város hivatalos facebook felülete. Nyugodjék békében!
 

DSTV: folytatódik a város kenyere akció

DSTV: folytatódik a város kenyere akció

2022. jan. 24.

Sikeres volt az elmúlt időszak gyűjtése, az ebrendészeti telep részesül a befolyt összegből, derül ki a DSTV híradásából. Folytatódik a közösségi kezdeményezés, a következő kedvezményezett a Rudas középiskola lesz. Hangkép.

"... élhető, szerethető városért dolgozunk"

"... élhető, szerethető városért dolgozunk"

2022. jan. 23.

Bár akadnak feszítő gondok, több területen is elégedett a tavaly végzett munkával a városüzemeltetés területén Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester. Mint elárulta, idén újabb fejlesztések és komoly tervek szerepelnek a palettán. Interjú.