Dunaújváros Hetilap

Ajándék a legkisebbeknek Mikulás előtt

doszerk - 2020. december 4. 16:19

A vírushelyzet sok lemondással jár, de olyan nincs, hogy ne jöjjön el a Mikulás a legkisebbekhez. Természetesen idén is eljut minden dunaújvárosi óvodába egy olyan doboz, amelyben csokoládé Mikulásokat találhatnak a gyerekek. Ezeknek a célba juttatásában Barta Endre humán ügyekért és Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester is segített.

Idén vasárnapra esik a Mikulás napja, így vagy az ezt megelőző pénteken, vagy – bizonyos különleges körülmények okán – az ezt követő hétfőn, de minden dunaújvárosi óvodában találkozhatnak a gyermekek a Mikulással, aki természetesen nem érkezik üres kézzel.

Zörgő ezüstpapír, csillogó szemek

Ennek a lehetőségnek a létrejöttéhez Dunaújváros két alpolgármestere is hozzájárult, aki személyesen szállítják ki a tagintézményekhez az édességeket. Mezei Zsolt városüzemeltetésért felelős alpolgármester az Aranyalma Tagóvodában elmondta: vitán felül áll, hogy a gyermekek érdekei elsőbbséget élveznek:
–    A csillogó szemű gyerekekért bármit! Ők a jövőnk, ők az örömünk, ők adnak értelmet az elvégzett munkának. Magától értetődő, hogy amiben tudunk, segítünk nekik, elősegítjük, hogy Mikuláskor se ne szenvedjenek hiányt semmiben. Ha ehhez az kellett, hogy most mi magunk hozzuk el a csomagokat, akkor ebben segédkezünk.

Minden gesztus számít

Barta Endre, városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere a Gagarin téri intézményben kifejtette: az akciónak gesztus értéke van:
–    Ez nem pusztán egy ajándékcsomag, egy csokoládé Mikulás. Ezzel kívánjuk megmutatni azt, hogy támogatásunkat élvezik az óvodák, és arra is jó lehetőség, hogy valóban bebizonyosodjon, amit gyakran hangoztatok: mindennapos kapcsolattartás van az intézmények, azok vezetői, dolgozói és a városvezetés között, hiszen csak így biztosítható az, hogy zökkenőmentesen, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva láthassuk el feladatainkat.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvodák igazgatója az eseményen elárulta: a nehéz anyagi körülmények és a vírushelyzet ellenére is arra törekszenek, hogy a téli ünnepkörbe tartozó rendezvényeket megszervezzék a tagintézmények gyermekei számára:
– A Mikulás nem titkoltan „előszobája” a karácsonyi ünnepnek; ennek nem csak amiatt van jelentősége, hogy megismertessük a hagyományokat a gyermekekkel, hogy ezáltal később szülőként is megörvendeztessék leendő utódaikkal ezeket a szép családi programokkal, hanem azért is, mert az óvodások számára ezáltal egyfajta biztonságot, állandóságot tudunk mutatni. Ezúton is köszönöm a szülői munkaközösség munkáját is, hiszen nekik köszönhetően egész csomagokat kapnak majd ovisaink.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!

Gazdag közösségi programokkal készülnek

Gazdag közösségi programokkal készülnek

2022. júl. 01.

A megyés püspök fogadása koronázza meg a dunaújvárosi római katolikus közösség nyár eleji programjait – Spányi Antal főpásztor szombaton áldja meg a Krisztus Király Főtemplom kilencedik festett üvegablakát.