Dunaújváros Hetilap

Ajándék a legkisebbeknek Mikulás előtt

doszerk - 2020. december 4. 16:19

A vírushelyzet sok lemondással jár, de olyan nincs, hogy ne jöjjön el a Mikulás a legkisebbekhez. Természetesen idén is eljut minden dunaújvárosi óvodába egy olyan doboz, amelyben csokoládé Mikulásokat találhatnak a gyerekek. Ezeknek a célba juttatásában Barta Endre humán ügyekért és Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester is segített.

Idén vasárnapra esik a Mikulás napja, így vagy az ezt megelőző pénteken, vagy – bizonyos különleges körülmények okán – az ezt követő hétfőn, de minden dunaújvárosi óvodában találkozhatnak a gyermekek a Mikulással, aki természetesen nem érkezik üres kézzel.

Zörgő ezüstpapír, csillogó szemek

Ennek a lehetőségnek a létrejöttéhez Dunaújváros két alpolgármestere is hozzájárult, aki személyesen szállítják ki a tagintézményekhez az édességeket. Mezei Zsolt városüzemeltetésért felelős alpolgármester az Aranyalma Tagóvodában elmondta: vitán felül áll, hogy a gyermekek érdekei elsőbbséget élveznek:
–    A csillogó szemű gyerekekért bármit! Ők a jövőnk, ők az örömünk, ők adnak értelmet az elvégzett munkának. Magától értetődő, hogy amiben tudunk, segítünk nekik, elősegítjük, hogy Mikuláskor se ne szenvedjenek hiányt semmiben. Ha ehhez az kellett, hogy most mi magunk hozzuk el a csomagokat, akkor ebben segédkezünk.

Minden gesztus számít

Barta Endre, városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere a Gagarin téri intézményben kifejtette: az akciónak gesztus értéke van:
–    Ez nem pusztán egy ajándékcsomag, egy csokoládé Mikulás. Ezzel kívánjuk megmutatni azt, hogy támogatásunkat élvezik az óvodák, és arra is jó lehetőség, hogy valóban bebizonyosodjon, amit gyakran hangoztatok: mindennapos kapcsolattartás van az intézmények, azok vezetői, dolgozói és a városvezetés között, hiszen csak így biztosítható az, hogy zökkenőmentesen, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva láthassuk el feladatainkat.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvodák igazgatója az eseményen elárulta: a nehéz anyagi körülmények és a vírushelyzet ellenére is arra törekszenek, hogy a téli ünnepkörbe tartozó rendezvényeket megszervezzék a tagintézmények gyermekei számára:
– A Mikulás nem titkoltan „előszobája” a karácsonyi ünnepnek; ennek nem csak amiatt van jelentősége, hogy megismertessük a hagyományokat a gyermekekkel, hogy ezáltal később szülőként is megörvendeztessék leendő utódaikkal ezeket a szép családi programokkal, hanem azért is, mert az óvodások számára ezáltal egyfajta biztonságot, állandóságot tudunk mutatni. Ezúton is köszönöm a szülői munkaközösség munkáját is, hiszen nekik köszönhetően egész csomagokat kapnak majd ovisaink.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

2022. aug. 09.

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat – a DVG Zrt. közleménye a téma kapcsán percekkel ezelőtt jelent meg a város hivatalos oldalán, a fontosságára tekintettel betűhíven közöljük.

Körzeti beruházások városszerte

Körzeti beruházások városszerte

2022. aug. 09.

Számos beruházás és fejlesztés zajlik jelenleg Dunaújvárosban. Motyovszki Mátyás két projektről, míg dr. Székely Károly és Tóth Kálmán egy-egy beruházásról adott hírt a közelmúltban. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható. 

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

2022. aug. 08.

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

2022. aug. 08.

Bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított. A határidő szeptember 20., várják a felterjesztéseket!

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

2022. aug. 08.

Aktuális témáról, a tűzijáték költségeinek szociális célú felhasználásáról kérdezte a városlakókat a DSTV stábja. A megkérdezettek többsége egyetért a közgyűlési döntéssel. Hangkép.
 

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

2022. aug. 05.

A kapcsolódó összegzés már megjelent a DO-n, de a város hivatalos oldalán már olvasható a hivatalos versenyfelhívás is a Mi nem szemetelünk! című megméretésre. Mutatom!

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

2022. aug. 05.

Az évek óta tapasztalható felmelegedés és az idei forró és száraz nyár kétségkívül elég bizonyítékot szolgáltat ahhoz, hogy belássuk, komoly lépéseket kell tennünk azért, hogy egyéni és városi szinten is csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. És olyan megoldásokat találjunk többek között a városüzemeltetésre, amelyekkel kezelhető a klímaválság és annak következményei.