Dunaújváros Hetilap

Ajándék a legkisebbeknek Mikulás előtt

doszerk - 2020. december 4. 16:19

A vírushelyzet sok lemondással jár, de olyan nincs, hogy ne jöjjön el a Mikulás a legkisebbekhez. Természetesen idén is eljut minden dunaújvárosi óvodába egy olyan doboz, amelyben csokoládé Mikulásokat találhatnak a gyerekek. Ezeknek a célba juttatásában Barta Endre humán ügyekért és Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester is segített.

Idén vasárnapra esik a Mikulás napja, így vagy az ezt megelőző pénteken, vagy – bizonyos különleges körülmények okán – az ezt követő hétfőn, de minden dunaújvárosi óvodában találkozhatnak a gyermekek a Mikulással, aki természetesen nem érkezik üres kézzel.

Zörgő ezüstpapír, csillogó szemek

Ennek a lehetőségnek a létrejöttéhez Dunaújváros két alpolgármestere is hozzájárult, aki személyesen szállítják ki a tagintézményekhez az édességeket. Mezei Zsolt városüzemeltetésért felelős alpolgármester az Aranyalma Tagóvodában elmondta: vitán felül áll, hogy a gyermekek érdekei elsőbbséget élveznek:
–    A csillogó szemű gyerekekért bármit! Ők a jövőnk, ők az örömünk, ők adnak értelmet az elvégzett munkának. Magától értetődő, hogy amiben tudunk, segítünk nekik, elősegítjük, hogy Mikuláskor se ne szenvedjenek hiányt semmiben. Ha ehhez az kellett, hogy most mi magunk hozzuk el a csomagokat, akkor ebben segédkezünk.

Minden gesztus számít

Barta Endre, városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere a Gagarin téri intézményben kifejtette: az akciónak gesztus értéke van:
–    Ez nem pusztán egy ajándékcsomag, egy csokoládé Mikulás. Ezzel kívánjuk megmutatni azt, hogy támogatásunkat élvezik az óvodák, és arra is jó lehetőség, hogy valóban bebizonyosodjon, amit gyakran hangoztatok: mindennapos kapcsolattartás van az intézmények, azok vezetői, dolgozói és a városvezetés között, hiszen csak így biztosítható az, hogy zökkenőmentesen, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva láthassuk el feladatainkat.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvodák igazgatója az eseményen elárulta: a nehéz anyagi körülmények és a vírushelyzet ellenére is arra törekszenek, hogy a téli ünnepkörbe tartozó rendezvényeket megszervezzék a tagintézmények gyermekei számára:
– A Mikulás nem titkoltan „előszobája” a karácsonyi ünnepnek; ennek nem csak amiatt van jelentősége, hogy megismertessük a hagyományokat a gyermekekkel, hogy ezáltal később szülőként is megörvendeztessék leendő utódaikkal ezeket a szép családi programokkal, hanem azért is, mert az óvodások számára ezáltal egyfajta biztonságot, állandóságot tudunk mutatni. Ezúton is köszönöm a szülői munkaközösség munkáját is, hiszen nekik köszönhetően egész csomagokat kapnak majd ovisaink.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Köszöntő és pengeváltás is színezte közgyűlést

Köszöntő és pengeváltás is színezte közgyűlést

2021. szep. 16.

Három tétel kiesett, három bekerült – 40 javaslat szerepelt az önkormányzati közgyűlés nyílt ülésének napirendjén ma délelőtt. Az ülést közönytő és pengeváltás is színezte!
 

A hetvenéves város hetvenéves általános iskolája (galériával)

A hetvenéves város hetvenéves általános iskolája (galériával)

2021. szep. 16.

Színes születésnappal ünnepelték a Vasvári Pál Általános Iskola fennállásának 70. évfordulóját az intézmény munkatársai és diákjai tegnap. Az ünnepség egyúttal az jubileumi tanév nyitánya is volt!

Itt az ősz, jövőre fürdőzhetünk újra a szabadban

Itt az ősz, jövőre fürdőzhetünk újra a szabadban

2021. szep. 15.

Az ősz elérkeztével a látogatók számát tekintve sem volt értelme tovább nyitva tartani szabadstrandot, ezért szeptember 15-től hivatalosan is lezárták a fürdőzők elől. Minderről Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester számolt be. 

Emlékeket idéztek és a jövőt is tervezték a kamara jubileumi ünnepségén (galériával)

Emlékeket idéztek és a jövőt is tervezték a kamara jubileumi ünnepségén (galériával)

2021. szep. 15.

Méltatások és elismerések, ünnepi kötet és szép szavak – némi csúszással, de az alkalomhoz méltó módon ünnepelte fennállása 25. évét a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a Bartók Kamaraszínházban kedden délután.

Két véradás közeleg rendkívüli helyszíneken!

Két véradás közeleg rendkívüli helyszíneken!

2021. szep. 15.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a retró véradás sikere is fényesen igazolja, hogy jó döntés közösségi eseményekkel kombinálni a véradás alkalmait – hamarosan két ilyen is lesz, máris írom, mikor és hol. Nem kérdés: vért adni menő!

Gazdag programkínálat az újtelepi ÖKO Napon

Gazdag programkínálat az újtelepi ÖKO Napon

2021. szep. 15.

Közösségi események és környezettudatos gondolkodás terén is csillagos ötös menüvel csalogatja a vendégeket a Városvédők Újtelepért Egyesület szombaton. Városi viszonylatban is lesz újdonság!

Közgyűlés: negyven (plusz egy) napirenddel

Közgyűlés: negyven (plusz egy) napirenddel

2021. szep. 14.

Sűrű program vár az önkormányzati képviselőkre közgyűlés következő, csütörtökön esedékes nyílt ülésén: negyven tételről dönthetnek. Majd a zárt ülésen egy díj sorsáról is!