Buszbaleset miatt forgalomkorlátozás a 62-es úton (FRISSÍTVE)

Öcaline - 2020. december 11. 7:12

15 személy sérült könnyebben, 14 került kórházba, miután egy autóbusz az oldalára borult a 62-es úton Perkáta előtt korán reggel; a baleset miatt forgalomkorlátozást léptettek érvénybe a rendőrök, értesült a DO. Folyamatosan bővülő állomány, amint újabb fontos információhoz jutunk, kiegészítjük a tartalmat. Friss: olvasói webgaléria után szemtanúi beszámoló!

Perkáta térségében egy autóbusz az oldalára borult a 62-es főúton ma hajnalban, erősítette meg a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának friss közleménye. A rendelkezésre álló adatok szerint 4 óra 38 perckor történt a baleset a 62-es számú főút Dunaújváros és Perkáta közötti szakaszán.
Egy autóbusz eddig ismeretlen körülmények között az oldalára borult. A balesetben többen megsérültek, áll rendőrségi összegzésben.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrök a főút balesettel érintett szakaszát teljes szélességében lezárták – kerülni a 6-os számú főúton, Adony érintésével lehetséges.

Figyelem, fontos: mivel eddig nem kaptunk releváns információt a sérültek számáról és sérülésük súlyosságáról, továbbá a baleset okairól és pontos körülményeiről, amint új hírek futnak be a témában, frissítjük az állományt.

Addig is, mindig is: vigyázzanak az utakon, vezessenek óvatosan!

UPDATE 7.27 – 15 sérült, 14 került kórházba

Befutott egy olvasói képtár, dolgozom rajta, és egy nem hivatalos, de megbízható forrásból származó információ arról, hogy 15 személy szenvedett sérülést a hajnali baleset során Perkátánál. Információink szerint 14 embert szállítottak kórházba, úgy tudjuk, mindenkit könnyű sérüléssel. 

UPDATE 8.03 – olvasói webgaléria

Egyelőre nem érkezett hivatalos összegzés a hajnali baleset részleteiről, elkészült és élesedett viszont a korábban említett webgaléria, amelyet egy hűséges DO-olvasó képeiből válogattunk. A fotók alapján annyi tudható, hogy egy fehérvári üzem munkavállalóit szállító busz szenvedett balesetet.

UPDATE 10.17 – "... megmentett minket a Tamás!"

Szűkszavú, ám annál fontosabb túlélői-szemtanúi beszámoló futott be a hajnali buszbalesetről a DO-hoz. A szövegből az derül ki, hogy a buszsofőr rosszulléte vezetett a balesethez – ám az ő lélekjelenléte, az utolsó másodpercekben hozott helyes döntése nyomán kerülték el a nagyobb tragédiát. Az utas beszámolója szerint a férfi rosszul lett, és mivel pont fülessel, telefonon beszélt, a beszélgetőpartnerének is jelezte, hogy szédül. És bár rosszulléte eszméletvesztéssel járt, annyi lélekjelenléte maradt, hogy a helyzet komolyra fordulásakor még  fékezésbe kezdett. A fékezést ugyan nem tudta befejezni, ám arra is ügyelt, hogy ne a szembe sávba manőverezz a járművet, derül ki a szemtanúi összegzésből:

– Már egészen lelassított a busz, és úgy hajtott az árokba, az oldalára dőlve állt meg. Nagyon megijedtünk, de végül mindenki a saját lábán szállt ki a vészkijáraton keresztül. Sokkal nagyobb lehetett volna a baj, de szerencsére még időben fékezett, ezzel megmentett minket a Tamás!

Az utas beszámolója megerősíti, hogy többen megsérültek a baleset során – a korábban írt számot nem, de a sérülés mértékét kommentálta: egy ember valószínűleg kartörést szenvedett. De a sofőr gyors helyzetfelismerése döntött; a többség könnyű sérüléssel úszta meg a hajnali balesetet.

UPDATE 10.32 – itt a hivatalos összegzés

Időközben befutott szerkesztőségünkhöz a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának friss helyzetjelentése, amely megerősíti, hogy a Perkáta térségében egy Dunaújváros irányából közlekedő, munkásokat szállító autóbusz szenvedett balesetet. A jármű a rendőrségi összegzése szerint eddig ismeretlen okból letért az úttestről, és az oldalára borult. A balesetben több mint tíz személy sérült meg.

A közlekedők számára fontos információ, hogy a helyszínelés és a műszaki mentés miatti forgalomkorlátozás jelenleg is tart a 62-es főúton – kerülni Adony felé lehet.

UPDATE 12.03 – újra járható a 62-es út

A megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának friss közlése szerint a műszaki mentés és a helyszínelés befejeződött Perkátánál történt baleset helyszínén, ismét teljes szélességében járható a 62-es főút.

(Online közvetítésünk véget ért.)

(Illusztráció: FMRFK/DO; update fotó: olvasónktól)
 

Buszbaleset a 62-es főúton - olvasói galéria

Buszbaleset a 62-es főúton - olvasói galéria - fotó:
Buszbaleset a 62-es főúton - olvasói galéria - fotó:
Buszbaleset a 62-es főúton - olvasói galéria - fotó:
Buszbaleset a 62-es főúton - olvasói galéria - fotó:
Buszbaleset a 62-es főúton - olvasói galéria - fotó:
Buszbaleset a 62-es főúton - olvasói galéria - fotó:
Buszbaleset a 62-es főúton - olvasói galéria - fotó:
Buszbaleset a 62-es főúton - olvasói galéria - fotó:

A rovat további hírei: Sziréna

Online csalások: fontos (lenne) az egészséges gyanakvás

Online csalások: fontos (lenne) az egészséges gyanakvás

2024. júl. 23.

Országos kiterjedésű, de Fejér vármegyei vonatkozásokkal is bíró csalássorozat nyomán adott ki közleményt a vármegyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. Tipptár, érdemes megfogadni!

Sanyarú sorban tartott kutyusokat – állatkínzásért felelhet

Sanyarú sorban tartott kutyusokat – állatkínzásért felelhet

2024. júl. 19.

Az állatok bestiális körülmények között, gondozatlanul, élelem és víz nélkül vészelték át "gazdájuk" kínzását a perkátai szőlőhegyen lévő ingatlanban. Több tucat négylábút találtak a dunaújvárosi rendőrök – most lezárták a nyomozást, a 35 éves nő állatkínzás miatt felelhet.

Meghosszabbították a hőségriasztást

Meghosszabbították a hőségriasztást

2024. júl. 12.

Az év eddigi legdurvább hősége volt a héten – nem kérdés, hogy lesz még hasonló a következő hetekben-hónapokban. Sajnos változatlanul aktuális: a kánikula időszaka különleges kihívások elé állít mindenkit. Tippek és trükkök újra – de nem lehet elég a figyelmeztetés! 

Ha kánikula, akkor fontos a megelőzés is!

Ha kánikula, akkor fontos a megelőzés is!

2024. júl. 10.

Hőségben minden könnyebben kap lángra, de még egy veszélyforrásra figyelmeztet a katasztrófavédelem vármegyei szóvivője: a szénmonoxid-mérgezések száma is megugrik a kánikula időszakában.

Az eltiltásra is fittyet hányt a szabályszegő

Az eltiltásra is fittyet hányt a szabályszegő

2024. júl. 09.

Eltiltás hatálya alatt vezetett, majd kivonta magát a rendőri intézkedés alól egy férfi a városban – most vádat emelnek ellene. Ittas is volt, ehhez képest apróságon bukott, értesült a DO.

Tűzgyújtási tilalom – fontos tudnivalók

Tűzgyújtási tilalom – fontos tudnivalók

2024. júl. 07.

Nem árt tisztában lenni a tényekkel: április 30-tól október 1-ig tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ez azt jelenti, hogy például a kerti zöldhulladékot nem lehet égetni, de ha nincs megyei, vagy országos tiltás, bográcsozni-sütögetni még lehet a szabadban. 

Harmadfokú hőségriasztás – majdnem egy héten át!

Harmadfokú hőségriasztás – majdnem egy héten át!

2024. júl. 06.

Ahogy tegnapi anyagunkban jósoltuk, vasárnap nulla órától jövő péntekig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére az országos tisztifőorvos.